základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus si s Atléticem rozdělil body i postupové pozice

Juventus doslova ukopal remízu potřebnou k tomu, aby postoupil. Trenér Diego Simeone sice před utkáním prohlašoval, že jeho hráči budou útočit, ale nakonec se spíše spokojili s remízovým výsledkem a postupují z prvního místa.

V lepší výchozí pozici byli jednoznačně hosté. Ani trenér Diego Simeone si ale nechtěl komplikovat život a do základní jedenáctky poslal hráče jako Godín, Turan nebo Mario Mandžukić. Juventus kontroval Carlosem Tévezem a hrotem v podobě Fernanda Llorenteho. Do obranné linie se postavil veterán Patrice Evra a těsně před ním se objevil talentovaný záložník Roberto Pereyra.

Juventus se od prvních chvil pustil do svého soupeře a na jeho projevu bylo znát, že touží po třech bodech. Ty by totiž znamenaly první místo ve skupině. Argentinský střelec Carlos Tévez se hbitě prodral k vápnu a byl faulován. To byla pro španělský celek nepříjemná záležitost, protože Andrea Pirlo je maestro přímých volných kopů. Jeho střela ale mířila jen do zdi.

Na opačné straně se musel ukázat gólman Gianluigi Buffon, když se před ním objevil osamocený Koke. Brankářská legenda Staré dámy ale opět ukázala své zkušenosti a zastavila střelu španělského záložníka. Poté už se snahy ujali domácí. Bianconeri se pokoušeli množstvím centrů dostat míč do míst, kde se měl pohybovat Fernando Llorente. Hráč, který má se španělskou La Ligou velké zkušenosti, měl následně buď zakončovat, nebo sklepávat míč pro hráče nabíhající do druhé vlny.

Podobné pokusy se stávaly stále pravidelnějšími. Z jedné strany hrozilo Atléticu nebezpečí od švýcarského rychlíka Stephana Lichtsteinera, na druhé straně se často pokoušel centrem oslovit spoluhráče Patrice Evra. Juventus si ale musel dávat pozor také na obrannou činnost. Ačkoli tým trenéra Diega Simeoneho neútočil často, když už se dostal poblíž brány gólmana Buffona, téměř vždy vyhlížela situace velmi nebezpečně. Jak tomu bylo i po hlavičce Gimeneze, kterou musel Buffon vyrážet mimo.

Deset minut před koncem první půle se do míče opřel turecký reprezentant Arda Turan, který však mířil hodně vedle tyče. Na opačné straně si vzal míč pod patronát Stephan Lichtsteiner a proběhl s ním až k vápnu. Tam jej ale v rozporu s pravidly zastavil obránce Siqueira, který svého soupeře poslal k zemi. Konec poločasu zvládli lépe hosté, kteří se několika kombinacemi dostali na dostřel k Buffonovi. Poslední ránu si připsal z dvaceti metrů pálící Raúl García, ale brankář Buffon si poradil.

Ačkoli se jako aktivnější tým zdál v úvodu druhé půle domácí Juventus, blíže ke vstřelení branky měli hostí. Centr Gabiho se totiž zastavil o tyč! Juventus pochopil, že musí přidat. Vyšší obrátky zařadil Paul Pogba, který se vydal směrem k bráně soupeře. Jeho postup včetně střely ale zablokoval obránce José Gimenez, za což mu zkušený brankář Moyá musel být vděčný. Zkušený brankář musel do akce také po ráně Artura Vidala, se kterou si ale nakonec poradil.

Juventus se dostal do další šance poté, co přesně vypálil Paul Pogba. Jeho rána sice mířila jen do středu brány, ale Moyovi vypadla. Naštěstí pro Atlético Madrid se ale dobíhající Carlos Tévez k míči nedostal včas. Stará dáma dominovala utkání i po stránce přihrávek, což dokumentovalo číslo 391 ku 130 pro domácí. Další pumelicí se prezentoval Paul Pogba, jenže mířil těsně mimo. Ke konci utkání se ale jakákoli snaha o fotbal vytratila a hostující Atético jen nezúčastněně sledovalo účelovou kombinaci Juventusu dost daleko od vlastní brány.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (436)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele