základní skupiny - skupina D, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Arsenal sice v Turecku drtivě vyhrál, ale zůstává druhý

Nic lepšího si Arsenal pro spravení chuti snad ani nemohl přát. Na půdě Galatasaraye sice londýnský celek nastoupil ve značně improvizované sestavě s lavičkou plnou nezkušených mladíčků, ovšem ani to hostům nezabránilo si z Turecka odvézt jednoznačnou výhru 4:1. Na víc než druhé místo to však ve skupině D přesto nestačilo, neboť první Borussia Dortmund se těší lepšímu skóre.

Vše podstatné se událo hned zkraje zápasu. Turecký klub jen potvrdil, že si letos prochází mimořádnou krizí, kterou Arsenal do puntíku vytrestal. Jako první se prosadil Lukas Podolski již ve třetí minutě, když po Ramseyho kolmici bez rozpaků vyslal z ostrého úhlu pumelici sobě vlastní, která trefila přesně horní růžek na bližší tyči Bolatovy branky. Domácí brankář si možná mohl počínat o něco lépe, avšak gól to byl přesto náramný.

Ve značně otevřeném zápase sice Galatasaray záhy málem srovnal, ovšem hned po deseti minutách již bylo skóre 0:2. Na přímočarý průnik Oxlade-Chamberlaina navázal Aaron Ramsey, který jej dotáhl technickým zakončením na vzdálenější tyč až do gólového konce. Devět minut poté Podolski další nezastavitelnou ranou pro změnu roztřásl břevno turecké branky a Joel Campbell spolu s Yayou Sanogem každý zahodili nejednu slibnou příležitost rovněž se zapsat do střelecké listiny.

Přesto si diváci na poloprázdném stadionu v Istanbulu na třetí zásah večer příliš dlouho počkat nemuseli. Ještě před uplynutím půlhodiny hry totiž po odvráceném rohovém kopu Campbella napřáhl z dálky Ramsey, přestože mu míč přiskočil na slabší levou nohu. Následný projektil snad ani nepotřebuje komentář - stačí se jen kochat . Obě strany pak ještě před odchodem do šaten zahodily další sérii šancí, a tak v poločase platil stav 3:0 pro hosty.

Po změně stran Arsene Wenger sáhl hned ke dvojímu střídání, když Ramseyho s Flaminim nechal odpočinout a nasadil nezkušené sedmnáctileté mladíčky Zelalema s Maitland-Nilesem. Také zoufalí domácí učinili hned dvě poločasové změny v sestavě, ale ani ty na jakoukoli změnu skóre dlouho neměly vliv. Teprve v samotném závěru přidal z přímého kopu svůj příspěvek v podobě krásného gólu domácí Wesley Sneijder. Jeho snížení ovšem v samotné poslední akci večera ještě stihnul vymazat Lukas Podolski svým druhým zásahem večera, když využil Campbellovy přihrávky a v úniku za tureckou obranou upravil skóre na konečných 4:1.

Autor: Martin Kantor / news.arseblog.com

Komentáře (305)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele