základní skupiny - skupina H, 1. kolo
17.09.2014 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Porto deklasovalo Borisov šesti brankami

Lepší začátek si do nového ročníku Ligy mistrů nemohli fotbalisté Porta přát. Šest vstřelených branek, žádný inkasovaný, vůbec první zaznamenaný hattrick v celé soutěži - asi takový je výčet jejich nejdůležitějších pozitivních momentů. Zato BATE Borisov má o čem přemýšlet. Takový debakl v klubu určitě nečekali.

Paradoxně to nebyl Jackson Martínez, aktuálně nejlepší střelec portugalské ligy, který by jako hlavní matador měl táhnout celou ofenzivu. Pochopitelně že si na své konto jeden zásah připsal, v tomhle zápase ho ale nakonec zastínil úplně jiný muž. Trochu nečekaně vystrčil růžky alžírský reprezentant Yacine Brahimi.

Hosté nepřijeli do Porta v nijak oslnivé formě. Například záložník Aljaksandr Volodjko už před utkáním přiznal, že jeho tým se po reprezentační pauze neocitá v nijaké velké pohodě. A to se například potvrdilo i u gólmana Černika, který podobně jako všichni jeho spoluhráči nepředvedl vůbec dobrý výkon.

Už v 5. minutě totiž daroval soupeři první branku celého utkání. Hodil míč přímo na nohy Brahimiho, ten pronikl kolem jednoho obránce až do vápna, odkud z úhlu načal účet. Na druhé straně mohl vyrovnat z dobré možnosti Hardzjajčuk, jenže gólman Fabiano proti němu díky včasnému výběhu z branky skvěle zasáhl.

Tahle šance byla v podstatě jediná, kterou se BATE alespoň trošku přiblížil vstřelení branky. Jinak na hřišti dominovalo Porto. Martínez trefil ve 13. minutě tyčku po centru Danila z pravé strany, Maiconova hlavička po pasu zleva skončila na rukavicích Černika. Ve 32. minutě již domácí navýšili náskok.

Brahimi popotáhl míč za vápno, odkud zamířil přesně k tyči, kam se Černik jen marně natahoval. Do poločasu svěřenci kouče Julena Lopeteguiho skórovali ještě jednou, Herrera totiž lehkým obloučkem našel na malém vápně nabíhajícího si Martíneze, který hlavou uklidil balón snadno do sítě.

Martínez byl k neudržení i po přestávce, těsně po ní se po jeho hlavičce rozezvonila branková konstrukce. Zato Brahimi smůlu v koncovce rozhodně neměl. A čtvrtý gól přidal po přímém volném kopu. Jeho střela se zakroutila přes zeď a zapadla přesně do šibenice. Přece se Portu k luxusnímu skóre podařilo přidat ještě další dva góly.

Po hodině hry domácí zahrávali rohový kop, balón se po menším závaru před Černikem se štěstím odrazil k úplně volnému Adriánovi, jenž ho uklidil ke vzdálenější tyčce. Už takhle děsivé skóre podpořil ještě Aboubakar, který těžil z výborné práce Tella, jehož obrana BATE nechala trestuhodně kličkovat si ve vápně.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec se divim ze BATE dosel az do zakl.skupin....tip 1...3:0

Reagovat
Noustress

Hrali so Slovanom BA niet sa čomu čudovať

Reagovat
smazaný uživatel

1 - 2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Nesmíme zaváhat !

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Budu přímo na stadionu, tak doufám, že to bude super podívaná! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ty

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
fantomas

Brahimi ve fantě, poď mi

Reagovat
smazaný uživatel

No parada . Este ze budu fan Porta nadavat na trenera . Ze priviedol hracov z PD

Reagovat
FC Porto FC

nevadilo nikomu že přišli hráči z PD ale že přišli hráči španělské národnosti

Reagovat
smazaný uživatel

aky je medzi tim rozdiel ?

Reagovat
FC Porto FC

to je snad jasný ne ? Fans nechtěli mít pulku týmu ze španělů a to že nakupuješ z PD neznamená že musíš koupit jen Španěly

Reagovat
One-Real

Brahimiiiiii

Reagovat
FC Porto FC

No to byl válec to jsem fakt nečekal ! Brahimi nejlepší hráč týmu od prvního zápasu sezony dnes to zas jen potvrdil všechny jeho 3 goly paráda a ten přimák byl lahoda za to Quaresma nehraje moc dobře navíc ted ho Brahimi nepustí ani k přimákům. Ale rohy by už zahrávat neměl to je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro zase paradny . To je totalny fail ze Porto ma opciu 6 m

Reagovat
FC Porto FC

Nevím o co ti jde aji kdyby hrál jak bůh tak v Realu si nikdy nezahraje 5 zápasů v řadě aby ukázal co v něm je

Reagovat
Free_player

taky dobrej klepec ....

Reagovat
smazaný uživatel

Suprovy zážitek! Přestože nebylo vyprodáno tak atmosféra velmi dobrá, Brahimi famózní, gól z primaku máme natočený dokonce vážně super to bylo.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
FC Porto FC

Tak na BATE ani vyprodano být nemohlo :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele