základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic prohlubuje svou mizérii, nestačil ani na nevýrazné Porto

Situace ve skupině H začíná nabírat čím dál jednoznačnější obrysy. Porto zvládlo domácí zápas s Athleticem a po výhře 2:1 si udrželo průběžné první místo dva body před Šachtarem Doněck. To španělský celek protáhl svou šňůru bez vítězství napříč všem soutěžemi na stěží uvěřitelných devět zápasů a může začít pomalu myslet tak akorát na třetí místo a Evropskou ligu.

Na úvodní branku domácího Héctora Herrery sice dokázal po změně stran odpovědět mladý Guillermo Fernández, ovšem střídající Ricardo Quaresma jen pár minut po pobytu na hřišti čtvrthodinu před koncem překonal Gorku Iraizoze podruhé a zajistil Portu těsnou výhru. Athletic na rozdíl od svého bodově dominujícího soupeře zůstává na posledním místě s jediným bodem a ve zbytku skupinové fáze již nutně potřebuje vítězit, pokud ještě chce zamíchat postupovými kartami.

Porto od úvodního hvizdu působilo nebezpečnějším dojmem a poprvé prověřilo brankáře Iraizoze v sedmnácté minutě. Juan Quintero si však na gólmana baskického klubu nepřišel. Ani druhá slibná šance domácích se nesetkala s úspěchem, neboť Danilo po přihrávce Cristiana Tella napálil míč z vnitřku šestnáctky pravačkou těsně vedle zadní tyče. Přesto se Portugalci průlomu bezbrankového stavu dočkali ještě do poločasu. Quintero pobídl k ráně nikým nehlídaného Herreru, jenž z prvního doteku zakončil za Iraizozova bezmocného přihlížení.

Jak je pro Athletic již skoro typické, pokusil se jeho kouč Ernesto Valverde oživit skomírající hru svého týmu hned dvojitým střídáním na úvod druhého poločasu. I tak to bylo Porto, kdo si vytvořil první šanci po změně stran, když další rána aktivního Quintera opět protáhla Iraizoze. Na druhé straně pokoušel štěstí Guillermo po přihrávce Susaety, brankář Fabiano této zkoušce obstál. Napodruhé už však tentýž hráč vyšel v minisouboji se soupeřovým gólmanem vítězně, vše díky Beňatově přesné přihrávce a kvalitnímu zakončení z hloubi šestnáctky.

Baskická radost ovšem neměla dlouhého trvání. Porto v 75. minutě podniklo rychlý protiútok, na jehož konci se ocitl ve střelecké pozici Ricardo Quaresma a přízemní ranou pod padajícím Iraizozem zařídil Portu zisk všech tří bodů za vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Modlím se aby se Bilbao už konečně chytilo, když už vyřadilo Neapol tak přeci nevypadne z takové skupiny... tip 2:2, přání 1:2 x)

Reagovat
smazaný uživatel

jasná remíza

Reagovat
Bayernista18

3 : 0 nebo 4 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

Fandím Bilbau ale s tím co předvádí to je jasná výhra Porta 3:0

Reagovat
Pokahontas

2:2

Reagovat
hradec

FC Porto 2:0 Athletic Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Mikesh

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MzE0Mjk0NzE0NTkwMDrir38r62HOY%2BbW8c8%3D&kind=MAIN

V 69 minutě si nervózní říkám proč nehraje ksakru Quaresma, 71 min střídání, 75 min gól, díky chlape

Reagovat
FC Porto FC

Quaresma je úžasnej :) Kdyby nám to šlo v portugalským poháru a v lize tak jak v Lize Mistrů to by byla paráda

Reagovat
FC Porto

Nechapu střídaní Nevese za Quintera ten byl nejlepší z našich

Reagovat
FC Porto FC

měl radši stáhnout Casemira ten byl strašnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele