základní skupiny - skupina B, 2. kolo
01.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpool si na Vaclíka nepřišel, Basilej vyhrála 1:0

Liverpool pokračuje ve výsledkové krizi. Na hřišti Basileje nedokázal vstřelit ani gól a v Lize mistrů či Premier League prohrál už třetí z pěti posledních utkání. Po všech stránkách plytký výkon Angličanů korunovala jedna standardní situace, po níž bez pohodlně rozhodl o výsledku Marco Streller.

Už po dvou minutách sice Liverpool rozvlnil síť, ale v momentě Manquillova centru byl Raheem Sterling v ofsajdu. Ten moment jako by hosty položil na lopatky a další průběh hry patři poměrně jednoznačně fotbalistům Basileje.

Nesmyslná rozehrávka Mignoleta na obsazeného Gerrarda se dostala ke Strellerovi, který neskóroval jen díky dvojbloku skluzujících obránců Liverpoolu. Poté zase Basilej přišla o nadějnou šanci vinou špatného zpracování střídajícího Derlise, jemuž ve vyložené příležitosti balon uskočil do zámezí.

Mignoleta pořádně prověřil až Elmeny, míč točící se na vzdálenější tyč ale belgický gólman dokázal polapit. Liverpool byl v úvodní půlhodině naprosto nulový a kromě pumelice Manquilla vysoko nad soupeře vůbec neohrozil.

Až v závěru poločasu pálil zpoza vápna Sterling a hlavičkou zahrozil také Lovren. Vaclík ale oba pokusy bez potíží zneškodnil. To už bylo v době, kdy si potlesk ochozů vysloužil domácí Serey Die. Reprezentant Pobřeží slonoviny se proháčkoval mezi třemi hráči ve vápně a vypálil do dobře stojícího Mignoleta.

Po přestávce se do sedel dostali opět hráči domácích. Souboj Sterlinga s Derlisem v šestnáctce, který zaváněl faulem, ještě Basileji úspěch nepřinesla, ale necelých deset minut po pauze propukl stadion nadšením. Škrtelův ani Lovren nezvládli po rohu Xhaky odvrátit míč, Mignolet jej reflexivně vyrazil přímo k nohám kapitána Marco Strellera - a ten neměl žádný problém doklepnout merunu do sítě.

Liverpool málem odpověděl Balotellim, jehož dělovku Vaclík vyrazil jen s obtížemi a proti dorážce Markoviće ho musel zaskakovat blokující Schär. Reds, dnes hrající ve žlutém, měli po obdržené brance více ze hry a čas od času byli diváci svědky i pohledné akce. Jednu takovou měl zakončit gólem Sterling, ale zradilo ho zpracování.

Svěřenci Brendana Rodgerse na Vaclíka nevyzráli ani ze standardních situací - Gerrard měl sice ideální pozici pro přímé ohrožení, jeho slabý pokus přes zeď ale český brankář pohodlně skryl do rukavic. Bývalý brankář Sparty kapituloval až v samotném závěru, ale Balotelli se v době přihrávky nacházel v postavení mimo hru. Gól tedy neplatil a tři body putují na konto Basileje.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (517)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele