základní skupiny - skupina G, 1. kolo
17.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea hned na úvod ztratila, Schalke veze z Londýna bod

Tak přece se s ní dá hrát. Doposud suverénní Chelsea nedokázala při vstupu do Ligy mistrů vstřelit Schalke více než jednu branku, pročež s marodkou schváceným celkem jen remizovala 1:1. A to i přesto, že měla v utkání, které gólově ověnčili Fábregas a Huntelaar, poměrně solidní převahu.

Chelsea už od první minuty působila v roli jasného favorita. Držela míč na svých kopačkách a až na výjimky jej soupeři nepůjčovala. V útočné fázi si počínala rozvážněji, přesto už po deseti minutách vedla. Ramires ještě v zakončení neuspěl, o dvě minuty později ale nádhernou patičku Hazarda proměnil v gól Fábregas. Nutno dodat, že brance předcházel Španělův faul na Meyera.

Dvoubrankový rozdíl div nevytvořil dnes famózní Hazard - jeho radost však překazila teč jednoho z blokujících beků Schalke. Zraněními zdecimovaní Němci byli na Stamford Bridge dlouho opravdu jen v roli sparing-partnerů, snažili se sice dostat do Courtoisovy blízkosti, ale vyjma plytkých pokusů z dálky vyšli zcela naprázdno.

Až po půlhodině hry si celek z Gelsenkirchenu vytvořil jakýs takýs tlak, z nějž dvakrát zajímavě pálil - obě rány nicméně skončily kořistí precizně blokujících obránců Chelsea. Rovněž jako malinu slupnul brankář Fährmann hlavičku Didiera Drogby, jenž zevnitř šestnáctky zkoušel štěstí o necelou minutu později.

Cesc Fábregas v letošní sezóně splácí částku za něj zaplacenou dokonale, především ve finální fázi nabízí Chelsea dosud nepoznané kousky. Že není rozeným zakončovatelem nicméně (na rozdíl od první branky) ukázal v sedmatřicáté minutě. Ivanović brilantně dostal míč pod sebe mezi penaltu a velké vápno, jenže Fábregas ve stoprocentní šanci přestřelil branku.

A vzápětí zahřmělo i na druhé straně, Boatengovu dělovku naštěstí pro domácí vyrazil pozorný Courtois. Ještě větší přízeň bohů vzývali příznivci Chelsea v poslední minutě první půle, kdy Draxler pronikl mezi trojicí obránců a dokázal i vystřelit. Jeho pokus ovšem prostor tří tyčí o pár decimetrů nezasáhl.

Ještě blíže brance byl po změně stran Didier Drogba, jehož střela z úhlu minula zadní tyč doslova o píď. Ještě předtím stihl spálit gólovou šanci Ivanović. Síť rozvlnil až po hodině hry Klaas-Jan Huntelaar. Stejně jako první branky zápasu stál za vytvořením příležitosti nedovolený zákrok, Draxler poté vyvezl míč před vápno Chelsea, předal jej nizozemskému střelci, no a konec už znáte.

Domácí jednoznačně doplatili na polevení v koncentraci, jež jednoznačně stála za zmíněnou Fábregasovou ztrátou - byť byl faulován. Proto Blues museli zapnout opět naplno, čemuž měli pomoci i střídající útočníci Costa s Rémym. Druhý jmenovaný ostatně krátce po příchodu mohl vrátit vedení na stranu Chelsea, jeho dorážku však vyrazil z prázdné branky skvěle postavený obránce.

Tlak Mourinhova výběru s ubíhajícím časem rostl, jen kousíček scházel Hazardovi, aby parádním volejem trefil přesně pod břevno. Ještě větší šanci měl Belgičan o dvě minuty později - Fábregasův geniální pas do vápna zasáhl Hazard jen špičkou a Fährmann tak stačil míč vyrazit na roh. Gólem však neskončila ani Terryho hlavička, a tak si Schalke ze Stamford Bridge veze velmi cenný bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (398)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele