základní skupiny - skupina E, 1. kolo
17.09.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mnichovské drama rozhodl Boateng až v poslední minutě

Dlouho to vypadalo, že pozorná obrana Manchesteru City stejně jako v loňském vzájemném zápase odolá tlaku domácího Bayernu, jenže v poslední minutě základní hrací doby prolomil bezbrankové skóre Jerome Boateng s přispěním teče Maria Götzeho a zařídil mnichovskému klubu těsnou výhru 1:0.

Nutno dodat, že šlo o vítězství zasloužené, Bayern jednoduše bažil po třech bodech více než jeho soupeř. Jen výtečné zákroky Joea Harta ostatně zabránily tomu, aby německý šampion nevedl o dobrých pár branek již po prvním poločase. Po změně stran domácí tlak pokračoval, a i když chvílemi ochabl, tak branka Boatenga zasadila z německého pohledu vše do správných kolejí.

Už ve čtyřicáté sekundě utkání se v obrovské příležitosti ocitl Thomas Müller, jenž obešel bezmocného Harta, a zblízka na něj zívala odkrytá branka. Kvůli ztrátě rovnováhy však nedávný mistr světa trefil pouze boční síť a stav zůstal nezměněn. Na druhé straně se musel o chvíli později předvést i Manuel Neuer, jehož na bližší tyči prověřil po Silvově přihrávce Džeko.

A festival otevřených obran pokračoval i nadále. Po osmnácti minutách hry měl znovu blízko ke gólu Müller, jehož vyvedenou hlavičku však Hart jednou rukou heroicky zastavil. Dvě minuty nato byl Hart opět v permanenci, tentokrát aby zneškodnil Götzeho tečovanou střelu. Stejně tak z halfvoleje na anglické reprezentační jedničce pohořel i David Alaba. A když v pětatřicáté minutě neuspěl ani Robert Lewandowski, jenž podobně jako Müller obešel Harta a následně zamířil do boční sítě, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran tempo hry sice nijak výrazně neupadlo, ovšem obě defenzivy byly koncentrované a nepřipouštěly žádná zaváhání. Snad jen s poněkud překvapivou výjimkou Harta, jenž nejprve dvakrát špatně odhadl let centrovaného míče a poté mu i vypadla z náruče na pohled pohodlná Rafinhova střela zdálky. Bayern však těchto chyb využít nedokázal. Na druhé straně málem rozesmutnil domácí fanoušky David Silva odvážným skokem do Navasova prudkého centru, jenže jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

S postupem času se remíza jevila jako čím dál pravděpodobnější, nejvíce se na jejím opominutí pokoušel zapracovat střídající Arjen Robben. Ani jeho ostré průniky však ne a ne přinést ovoce, a tak vzal do vlastních rukou a nohou veškerou zodpovědnost Jerome Boateng. Ten nejprve parádní ranou zdálky zařídil svému klubu alespoň roh po Hartově dobrém zákroku a následně zakončil z voleje ještě lépe. Opakované záběry však ukázaly, že jeho nechytatelnou střelu do protějšího horního růžku ještě po cestě tečovala záda Maria Götzeho, jásající Allianz Arenu to však zajímat nemuselo. Bayern zaslouženě zvítězil 1:0, zatímco Manchester City se opět začíná dostávat do nezáviděníhodné pozice...

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (435)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele