čtvrtfinále - odvety
21.04.2015 20:45 CET
6 : 1
(5:0)

Reportáž

Bayern doma smetl rovněž Porto a je znovu v semifinále

Bayern Mnichov dal zapomenout na kolaps z Porta a nakonec zaslouženě postoupil mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů. Bavorský celek dal vzpomenout na odvetu osmifinále proti Šachtaru Doněck (7:0), portugalského soupeře vyprovodil výsledkem 6:1...

Německý mistr dělal před týdnem laciné chyby a soupeř neváhal je potrestat, do Mnichova si tak Porto vezlo náskok 3:1 a do karet mu hrály i četné absence v domácím táboře. Trenér Pep Guardiola postrádal dlouhodobě zraněného Javiho Martíneze, na marodce vedle něho byli i Mehdi Benatia, Arjen Robben, Franck Ribéry a do hry nakonec nezasáhl ani Bastian Schweinsteiger. Porto nemohlo počítat s vykartovanými zadáky Danilem a Alexem Sandrem, což se nakonec ukázalo býti daleko citelnější oslabení.

Bayern se od samotného začátku chopil iniciativy a v první půli nakonec rozmontoval defenzívu soupeře na malé kousky. Vše mohlo začít už v desáté minutě, Müllera ovšem v tuto chvíli ještě vychytal Fabinho a dorážka Lewandowského skončila na tyči.

Skóre se tak poprvé měnilo ve 14. minutě, na levé straně dostal prostor k centru Bernat a na malém vápně si pozici na zakončení hlavou našel Thiago Alcântara - 1:0.

Domácí potřebovali k postupu vyhrát o dvě branky a na dosažené této mety jim stačilo 22. minut. Po rohovém kopu Thiaga hlavičkoval Badstuber, míč se dostal k Boatengovi a ten jej usměrnil přesně k tyči - 2:0.

Za dalších šest minut už to bylo o tři góly a znovu všemu předcházel centr do šestnáctky, asistenci si tentokráte připsal Müller a přesné zakončení obstaral Lewandowski - 3:0.

Zaskočenému Portu ke zlepšení nepomohlo ani střídání, kdy Diega Reyese nahradil Ricardo Pereira. Ve 36. minutě zkusil z dálky své štěstí Müller, směr jeho střely změnil Bruno Martins Indi a Fabinho nedokázal tečovaný míč vykopnout do bezpečí - 4:0.

A to ještě nebylo z prvního poločasu vše, pět minut před odchodem do kabin dostal spoustu prostoru Lewandowski, polský útočník si tak srovnal míč a po jeho střele k tyči se Fabinho natahoval marně - 5:0.

Rovněž do druhé půle vyrukoval Bayern hodně aktivně a hned po několika vteřinách pálil z první nepřesně Götze. Správně seřízená mířidla neměl ani Xabi Alonso, který minul z trestného kopu. Hosté se po změně stran přece jenom dokázali dostat do hry, drželi častěji míč a v 73. minutě se vrátili do hry o postup, do odkryté branky uklidil míč Jackson Martínez - 5:1.

Kolumbijský útočník pak mohl vše ještě zdramatizovat, deset minut před koncem si našel zajímavou palebnou pozici a jeho rána těsně minula tyč. Na druhé straně kontroval stejnou mincí Lewandowski.

Definitivní rozuzlení nakonec přinesla 87. minuta a žlutý faul Marcana na Thiaga, hostující obránce byl takto napomínán už podruhé a musel tak putovat do sprch. Trest následně přesnou ranou ještě zdvojnásobil Xabi Alonso.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1002)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele