základní skupiny - skupina C, 5. kolo
26.11.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - AS Monaco 0:1

Zápasy AS Monaco v Lize mistrů nejsou gólově atraktivní a nejinak tomu bylo i v Leverkusenu. Hosté byli v průběhu duelu horším týmem, podobně jako doma proti tomuto soupeři ovšem vytěžili z minima maximum a vyhráli 1:0. Truchlit nemusí ani Bayer, díky výhře Zenitu nad Benficou měl jistý postup už před utkáním..

Pro AS jde o nesmírně důležitou výhru, neboť nyní má postup ze skupiny ve vlastních rukou (stačí mu v závěrečném kole doma neprohrát se Zenitem). Domácím nepomohla ani výrazná herní převaha, která se projevovala už od samého začátku - s jistotou postupu v kapse začali svěřenci Rogera Schmidta aktivně a udávali tempo. Monacká obrana však letos v LM funguje příkladně, propustila jediný gól a také Leverkusen se i přes dominantní projev zmohl zpočátku pouze na několik propagačních střel zdálky.

Jako první se takto pokoušel prosadit Hakan Calhanoglu, jehož dělovka byla tečována přímo do náruče gólmana Danijela Subašiće; následovala rána skvěle hrajícího Wendella, ta však mířila těsně nad. Calhanoglu byl nejaktivnějším mužem na hřišti, gólově mu však přáno nebylo - neprosadil se ani hlavou po Donatiho přesném centru, ani z jednoho ze svých trademarkových přímých kopů.

Vůbec největší šanci první půle si nicméně připsal sváteční střelec Lars Bender, který se uvolnil v dobré pozici a vyslal na Subašiće skvělý volej, ten však nakonec pouze orazítkoval břevno. Nezadařilo se ani Toprakova po dalším Calhanogluově přímém kopu. První pětačtyřicetiminutovka tak Leverkusen dokonale frustrovala - nebylo pochyb o tom, kdo je na hřišti pánem, monacká obrana však držela.

Vypadalo to, že se domácím do hlav vkrádají myšlenky na úvodní utkání v Monaku - také tehdy byli jasně lepším týmem, nakonec však prohráli po ojedinělé střele 0:1. A tentýž scénář se opakoval i dnes. Svěřenci Leonarda Jardima začali druhé dějství aktivněji, když se spoléhali zejména na skvělý pressing; na druhé straně sice Josip Drmić pálil po Benderově pasu těsně vedle, jinak ale herní projev domácích upadal a hosté se dostávali rychle do tempa.

Leverkusen zkrátka doplatil na neefektivitu, stejně jako na Stade Louis II. Monačtí, kteří se jinak za celý zápas stěží dostali do finální třetiny, zničehonic vedli - Jardim ukázal zlatou ruku při střídání, když vyslal na hřiště Lucase Ocampose, a argentinskému mladíkovi stačilo ke vstřelení branky několik desítek vteřin. Autorem asistence byl Nabil Dirar.

Ne že by se domácí nesnažili o vyrovnání; šikovná Drmićova akce však skončila příliš slabou střelou, a zbytek už si Monaco zodpovědně ubránilo. Pro trápící se celek jde o obrovskou vzpruhu - najednou má vše ve svých rukou. Pokud nepokazí závěrečný duel se Zenitem, může se těšit na osmifinálový los, a při ideální konstelaci má stále šanci na vítězství ve skupině.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
Tomtaf

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

levarkusen výhra

Reagovat
Switchback

2:1

Reagovat
Switchback

2:1

Reagovat
Switchback

Reagovat
Bayernista18

4 : 0.

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Langi

To Monaco je trapny...takovy haluz a oni jeste postoupi

Reagovat
Shevchenko

Bože Takhle tragicky to Bayer pustí V Monaku snad Zenit vyhraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele