základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.11.2014 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Porto si pojistilo prvenství výhrou na hřišti Borisova

Přestože již Porto nastupovalo na hřišti BATE Borisov s vědomím, že má postup do osmifinále Ligy mistrů jistý, potvrdil portugalský klub favorita a zvítězil pohodlně 3:0. Hlavní hvězdou zápasu se stal mexický záložník Héctor Herrera, jenž jeden gól dal a na dva zbylé přihrál Jacksonu Martínezovi a Cristianu Tellovi.

Porto tak s třinácti body dominuje skupině H a má výrazně nakročeno k tomu, aby šlo do jarní fáze z výhodnějšího prvního místa. Do toho ovšem stále ještě může promluvit Šachtar Doněck. BATE naopak úterní prohrou ztratilo i teoretickou šanci na možnou kvalifikaci skrze druhé místo ve skupině a v posledním zápase se proti Athleticu může soustředit jen na boj o příčku třetí, která zaručuje přesun do play-off Evropské ligy.

Běloruští šampioni, kteří v předchozích čtyřech zápasech skupiny inkasovali hned devatenáct branek, do zápasu s Portem nastoupili vehementně, a to přesto, že místní teplota dosahovala sotva kladných hodnot. Hosté se však brzy oklepali, i když jejich výkon neměl šanci zopakovat dřívější výsledek Šachtaru, jenž na půdě BATE uštědřil Borisovu debakl 0:7. Jako první pokoušel ranou zdálky štěstí Karnicki, ovšem zamířil značně nepřesně. Chvíli nato pak po Hardzjajčukově centru minul i Jablonsky, a jelikož na druhé straně zakroutil mimo svůj přímý kop i Brahimi, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se již hosté začali čím dál více prosazovat a byli za to po zásluze odměněni. Ricardo Quaresma ještě v jednapadesáté minutě poslal svou střelu vedle, ovšem pět minut nato již díky dobré práci Casemira ve středu hřiště mohl napřáhnout Herrera a krásnou křižnou ranou pravačkou nedal brankáři Černikovi šanci zareagovat. V pětašedesáté minutě navíc Porto své vedení zdvojnásobilo. Herrera si tentokrát vzal roli nahrávače a připravil šanci Martínezovi, jenž pohodlně překonal běloruského gólmana podruhé. Jasné vítězství Portugalců v samotném závěru dokonal střídající Tello, jemuž rovněž gólovou střelu číslo tři připravil mexický reprezentant a muž zápasu Herrera.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 - 1

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no ak porto nevyhra aspon o 2 tak budem prekvapeny

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jen pro informaci: Zítra má v Borisově sněžit, a průměrná teplota bude - 5° (zápas se hraje v 18:00, proto budou i nižší teploty), naproti tomu je v Portu + 15°.....

To může být docela důležitý faktor, hrající do karet Bělorusům (jen si vzpomeňte na přátelák Běloruska s Mexikem :) )

Reagovat
Bayernista18

0 : 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je v předpokládaný sestavě Fernandez a ne Fabiano?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pokahontas

Jestliže po zápase s Athleticem potvrdili Borisovští,že doma nejsou zvyklí na soupeře hrající v takovém tempu,tak co čekat od snad ještě běhavějšího Porta?

I remíza bude úspěch,a i hostům zajistí íplichta jistotu výhodnější pozice v boji o 1.místo.

Tip 2:2

Reagovat
Bayernista18

Co je s Jacksonem Martínezem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, normálně nastoupil.. stejně jako Fabiano.

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele