základní skupiny - skupina A, 5. kolo
26.11.2014 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético rozdrtilo Olympiakos a má jistý postup

Atlético Madrid vrátilo řeckému Olympiakosu ve vší parádě porážku na úvod skupiny A, když dominantně zvítězilo 4:0. Mužem zápasu se stal chorvatský útočník Mario Mandžukić jakožto autor hattricku, zbylý zásah přidal Raúl García.

K uhájení výhodnější první příčky do jarního osmifinálového losu nyní Atlétiku stačí i jednogólová prohra z hřiště Juventusu. Zajímavé by však rovněž bylo, kdyby naopak svěřenci Diega Simeoneho uspěli i na italské půdě, čímž by dali šanci Olympiakosu předskočit na dálku svého favorizovaného soupeře. Řekům by stačilo na domácím stadionu přehrát jasně poslední Malmö. K tomu by však potřebovali o poznání lepší výkon, než jaký předvedli ve středečním utkání v Madridu...

První hlavičkový pokus Raúla Garcíi sice brankář Roberto zachytil, ovšem v deváté minutě španělský brankář ve službách řeckého celku předvedl velký zkrat, který García pohotově potrestal. Po Juanfranově centru se totiž Roberto dostal k míči, který však bez rozmyslu odkopnul přímo zpět ke kopačkám Juanfrana. Pravý bek Atlétika nezahálel a předal míč Garcíovi ke snadnému průlomu bezbrankového skóre. Hosty tento moment nenávratně ovlivnil a za celý první poločas si připsali jen jediný střelecký pokus, o nějž se postaral veterán Eric Abidal, a to ještě velmi nepřesně.

Ještě do poločasu navíc domácí dokázali navýšit své vedení. Ansaldi s Garcíou a Tiagem ještě neuspěli, ovšem Mario Mandžukić sedm minut před odchodem do šaten sklepl hlavou míč ze vzduchu na zadní tyči do sítě a postaral se tak o pořádné rozčarování hostujícího trenéra Míchela. Ten hned v poločase sáhl do své jedenáctky na dvou místech, ovšem průběh hry ani tímto krokem nezměnil.

Úvodní čtvrthodinu po změně stran ještě Olympiakos zuby nehty odolával, ovšem poté se dvakrát krátce po sobě přece jen dostal ke slovu Mario Mandžukić. Chorvatský reprezentant nejprve gólově naskočil na Turanův centr a jen pár minut nato dokonal svůj hattrick, když usměrnil Gabim zahranou standardní situaci. Tři přesné hlavičky, tři góly. V záverečné dvacetiminutovce již šlo pouze o to, zda ještě domácí navýší konečné skóre. Ani střídající Griezmann, ani stále nebezpečný García však neuspěli, a tak se kulatý výsledek 5:0 nekonal.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X,ale to nemusi stacit.Olympiakos potrebuje spise vyhru.obavam se,ze si postup prohrali v Malmo

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Pokahontas

Je v zájmu regulérnosti skupiny,aby Olympiakos bodoval-v opačném případě bude mít Atlético jistý nejen postup,ale v případě neprohry Malmo i první místo,a podle toho by pak přistoupilo k zápasu v Turíně...

Všechny zápasy všech 3 spolufavoritů skupiny byly doposud velmi vyrovnané,proč by to tentokrát mělo být jinak?

Tip 1:1

Reagovat
šolim

Reagovat
smazaný uživatel

muj typ x tahle skupina bude napinava az do konce

Reagovat
Switchback

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

prohra Madridu a výhra Juve ,

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
STR

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele