základní skupiny - skupina A, 3. kolo
22.10.2014 20:45 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético po změně stran zabralo a rozprášilo Malmö 5:0

Ještě v poločase se zdálo, že Malmö zvládá těžký zápas na půdě Atlétika Madrid a může si dělat zálusk i na možný bodový zisk. Z bezbrankového stavu se však v druhé pětačtyřicetiminutovce stal pětigólový výprask a švédští šampioni odjíždějí ze Španělska s prázdnou.

Téměř u všeho byl po změně stran španělský reprezentant Koke, jenž na úvod skóroval, poté připravil druhý a třetí gól Mandžukićovi s Griezmannem a obstaral i centr na hlavu Diega Godína, z čehož vzešla branka číslo čtyři. Definitivní tečku výsledku dodal střídající Alessio Cerci. Finalisté loňského ročníku milionářské soutěže se tak s šesti body udrželi na čele skupiny A díky lepšímu skóre před dotírajícím Olympiakosem Pireus. Malmö je s jedinou výhrou poslední.

Jako první se přitom do gólové šance dostali hosté. Hned v páté minutě po Erikssonově centru nebezpečně hlavičkoval Markus Halsti, ovšem těsně přestřelil. Chvíli nato si obdobně po Siqueirově pobídce počínal Turan, a tak skóre zůstávalo neměnné. Turecký záložník pak přešel do role nahrávače a připravil slibnou pozici Juanfranovi, španělský bek však v zakončení svou slabší levou nohou selhal. Přesto se domácí mohli ještě do poločasu dočkat průlomu bezbrankové remízy, když Griezmann po další dobré přihrávce Turana rozezvučel břevno. Letní francouzská posila poté neuspěla ani se svou dalekonosnou ranou a poločas tak skončil poněkud překvapivě 0:0.

Po změně stran si však příznivci madridského celku už příliš dlouho zoufat nemuseli. Hned ve 48. minutě aktivní Turan našel Kokeho na hranici malého vápna a brankář Olsen musel lovit míč ze své sítě poprvé. Na přelomu hodiny hry přidal druhý zásah Mandžukić po Kokeho přízemním centru a odstartoval tak definitivní demolici švédského mistra. Potřetí Olsena překonal díky další Kokeho přihrávce a povedené kličce Antoine Griezmann, tři minuty před koncem zvýšil na 4:0 Godín z rohového kopu a střídající Cerci zakulatil konečný výsledek v samotném nastavení, když dorazil svou vlastní střelu odraženou od brankové konstrukce.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasnacka 3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Godín z rohu, Mandžukič břichem)

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení by nebylo špatné, Malmo zabojuje a uhraje remízu, 1:1 :D

Reagovat
Milan.B

Reagovat
KingMaster13

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Phillipinho

Sestava by mela byt: Moya-Juanfran Miranda Godin Siquiera- Suarez Saul- Koke Arda- Griezmann Mandzukic

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že tam nahodí oblaka, ikdyž se minule moc nepředved.

Reagovat
Phillipinho

Cholo prave na tiskovce potvrdil, ze bude chytat Moya.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no nic Malmo mě zklamalo doufám že v dalších zápasech zabodují a ukážou že jsou silní a postoupí do vyřazovací fáze ;)!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele