základní skupiny - skupina A, 2. kolo
01.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid vstřelilo Juventusu gól a má tři body

Atlético Madrid si nakonec pohlídalo tři body a porazilo Juventus. Série Staré dámy bez inkasovaného gólu končí v Madridu. Oba celky nabídly spíše nervózní a emotivní utkání a sudí Felix Brych měl co dělat, aby oba týmy dohrály v plném počtu.

Pod dohledem zkušeného sudího Felixe Brycha se tribunám zaplněného stadionu Vicenteho Calderóna představili například Carlos Tévez, Fernando Llorente nebo Paul Pogba v nových světlezelených dresech Juventusu. Trenér Diego Simeone se spoléhal na Maria Mandžukiće, který nastoupil opět s ochrannou maskou. Podporoval jej Raul García nebo Arda Turan.

Podél postranní čáry si naběhl Raul García na dobrý míč. Nedokázal se ale prosadit přes pozorně bránícího stopera Bonucciho. S míčem u nohy hráli více hosté z Turína, ale Stará dáma tempem utkání, které zvolila, dostála své přezdívce. Atlético Madrid se spoléhalo spíše na rychlé protiútoky, které měl na starosti zejména Koke s Turanem. Míče od nich hledaly zejména vysokého muže s maskou, ale ten byl soupeřem dobře strážen.

Spolupráce mezi Claudiem Marchisiem a Carlosem Tévezem k brance nevedla, o mnoho lépe se nevedlo ani Fernandu Llorentemu. Vysoký Bask má s Atléticem mnoho zkušeností a přátelská atmosféra byla vidět také z okamžiků v útrobách stadionu. Po dvaceti minutách se Llorente objevil ve vápně s míčem u nohy, ale byl obklopen třemi protihráči, takže jeho akce přišla vniveč.

Velmi dobrou ránu vyslal na bránu Juventusu Turín Mario Mandžukić, který využil několika chvil bez společnosti soupeře a tvrdě vypálil, ale Buffon opět potvrdil to, co vštěpuje do hlav svých spoluhráčů již velmi dlouho: "Střely z dálky mi nechávejte, s těmi si poradím". Atlético Madrid si skvěle poradilo s Tévezovým pohybem, ale jejich bránění přesto nevyzařovalo jistotou. Centr od Evry propadl na malém vápně, ale nikdo z hráčů Staré dámy jej netečoval.

Příležitost ze standardní situace se naskytla také pro Starou dámu. Evra obdržel přihrávku do volného prostoru, ale dřív než stihl cokoliv udělat, míč mu odebral Arda Turan. Juventus zahrozil jen v jedné situaci, když si Paul Pogba přehodil míč na silnější nohu a tvrdě vypálil. Brankář Moyá zasahovat nemusel, protože rána francouzského mladíka mířila těsně vedle tyče.

Ani druhá půle nebyla zrovna pastvou pro oči. Aby se věci konečně pohnuly vpřed, na hřiště se dostal Antoine Griezmann, který vystřídal Saula Niguéze. Griezmann se coby ofenzivní křídelník měl postarat o větší pohyb a větší starosti pro obranu Juventusu. A to se domácím málem povedlo, protože deset minut po změně stran se centr Ardy Turana dotkl ruky Martina Cacerese. Sudí Brych ale k zlosti trenéra Simeoneho nepískal!

Sudí Brych měl dnes plné ruce práce a jeho píšťalka zněla stále častěji. Utkání se z roviny fotbalového klání přesunulo do roviny karetního mariáše a napětí mezi oběma celky rostlo stejně jako počet jejich nefotbalových zákroků. Přece se však skóre utkání měnilo.

Když se zdálo, že Juventus má utkání pevně v rukách a oba týmy jsou smířeny s remízou, do utkání promluvily dva vyhrané souboje. Mario Mandžukić přetlačil Cácerese a nahrál nabíhajícímu Ardovi Turanovi. Na jeho zakončení už brankář Buffon nedosáhl a stadion Vicenteho Calderóna propukl v oslavný křik - 1:0.

Atlético Madrid si v hodně nervózním závěru zajímavého zápasu pohlídalo výhru a připisuje si tři body. Ačkoli se předzápasové prognózy předháněly v tipování atraktivního utkání, dočkali jsme se jen nemnoha zajímavých akcí, zato však mnoha nedovolených zákroků.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (548)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele