základní skupiny - skupina H, 4. kolo
05.11.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Porto vyhrálo i v Bilbau a má už jistý postup

Athletic nenavázal na úspěchy z domácí soutěže a podlehl na San Mamés Portu 0:2. Baskický klub se tak může s postupem do jarní vyřazovací fáze Ligy mistrů definitivně rozloučit, Portugalci naopak díky brankám Martíneze s Brahimim slaví jistotu osmifinále.

Porto díky této výhře dominuje skupině H s deseti body s dvoubodovým náskokem na druhý Šachtar Doněck. Athletic naopak zůstává poslední a jedinou náplastí mu ve zbytku skupinové fáze může být vyhraný boj s BATE Borisov o třetí místo, zaručující postup do vyřazovací fáze Evropské ligy.

Oba góly sice hosté dali až po změně stran, ovšem jen kvůli vlastní nemohoucnosti v zakončení. Jackson Martínez totiž během první půle zahodil nejen velkou šanci z pětadvacáté minuty, ale také pokutový kop. Přesto se kolumbijský kanonýr nenechal rozhodit a po přestávce přece jen otevřel skóre zápasu díky přesnému centru Brahimiho. Letní posila Porta se pak sedmnáct minut před koncem proměnila z asistence ve střelce, když díky hrubce brankáře Iraizoze snadno doklepla míč do odkryté brány na konečných 2:0.

Od počátku to byli hosté z Portugalska, kdo si vytvářel jednu šanci za druhou, zatímco baskický klub tápal stejně jako ve svých předchozích třech vystoupeních v milionářské soutěži. Kde jsou ty časy kvalifikačního předkola, v němž Athletic výtečným výkonem postoupil do Ligy mistrů přes silnou Neapol... Tentokrát na San Mamés mohli domácí jen děkovat Martínezově špatné koncovce a brankáři Iraizozovi za bezbrankový stav v poločase. První jmenovaný tři minuty před odchodem do kabin napálil pokutový kop po faulu Balenziagy na Danila Silvu příliš vysoko a ještě předtím se musel Iraizoz vytáhnout při dalekonosném přímém kopu Maicona.

Hned deset minut po začátku druhé půle však obrana Athleticu přece jen inkasovala díky umné kombinaci Brahimiho s Martínezem. Teprve pak o sobě dali vědět i Baskové, jenže hlavička Guillerma Fernándeze po Gómezově centru našla jen brankovou konstrukci. V třiasedmdesáté minutě pak byla mizérie domácích dokonána, když Brahimi přidal druhý gól zápasu. Portugalci ani poté neustali v tvorbě brankových příležitostí, ovšem více zásahů si již ve středeční večer nepřipsali. Mrzet je to však nemusí, mají v kapse pohodlnou výhru 2:0 a skvěle rozehranou skupinu s již jistým postupem do osmifinále.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

0:0

Reagovat
Houfi

Každopádně X i přes tu mizérii Bilbaa....

Reagovat
FC Porto

2:2

Reagovat
FC Porto FC

Remíza by stačila

Reagovat
guzman

4:1

Reagovat
Xavi

To jsou ostudy.

Reagovat
Phillipinho

De Marcos na beka, San Jose na DM, Benat opet podhrot, Muniain a Iturraspe lavicka. Valverde vete ya

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele