osmifinále - 1. zápasy
26.02.2014 20:45 CET
1 : 6
(0:2)

Reportáž

Real Madrid rozstřílel Schalke a má postup na dosah

Naprosto jednoznačná podívaná byla k vidění ve Veltins Areně, kde Königsblauen nestačili na Bílý balet, jenž s Horníky neměl slitování a šesti brankami si zajistil postup do čtvrtfinále. Odveta už bude pouze symbolická.

Domácí ekipa přitom nezačala vůbec špatně. Již ve druhé minutě rozehrál Farfán od rohového praporku, Höwedes však branku nenašel. Jinak se však kapitán S04 musel soustředit výhradně na strážení Cristiana Ronalda, který si i přesto chvílemi dělal, co se mu zachtělo.

Hned z první nebezpečné akce pak Real udeřil: Bale udržel kulatý nesmysl proti přesile, Ronaldo následně místo na waleského křídelníka propasíroval míč k Benzemovi, jenž ho pohotově uklidil k tyči - 0:1. Vzápětí mohl na opačném konci srovnat krok Draxler, ovšem z bezprostřední blízkosti na skvěle reagujícího Casillase recept nenašel! Španělé měli více ze hry, Santana navíc svoji chybou daroval mičudu Benzemovi, jenž ho okamžitě předal Baleovi a rázem to bylo 0:2.

Gelsenkirchenský tým byl absolutně venku z role. Toho mohl hned dvakrát využít Cristiano Ronaldo, ale nejdříve zamířil pouze do brankové konstrukce, aby posléze nechal vyniknout nešťastného Fährmanna! Domácí brankář musel během nastavení opětovně zachraňovat.

Po změně straně byla znovu na programu zvýšená aktivita S04. Dobrým pokusem se prezentoval Boateng, ale Casillas byl na místě! Jinak to však byl Real, kdo se chopil kulatého nesmyslu a diktoval tempo hry. Netrvalo pak dlouho a bylo definitivně hotovo: Ronaldo napřáhl a nekompromisní střelou upravil na 0:3! Domácí se však nestačili ani vzpamatovat, když portugalský křídelník vybídl ke zteči Benzemu, jenž pohotově kolem bezmocného brankáře zavěsil - 0:4.

Tím se však počet gólů na ukazateli skóre nezastavil. Ramos z hloubi pole vyslal míč na Balea, jenž zbytečně nic nevymýšlel a parádní individuální akcí poslal balón ke vzdálenějšímu rohu, čímž dokonal potupného bůra - 0:5! Carlo Ancelotti posléze trochu upravil sestavu, ovšem ani to Bílému baletu ze síly neubralo. Minutu před koncem pak druhým gólem zvýšil Ronaldo na 0:6. Během nastaveného času už pouze snížil fantastickou dělovkou pod břevno Huntelaar - 1:6.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (916)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele