osmifinále - odvety
18.03.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Madrid přehrál Schalke i podruhé a stvrdil svůj postup

Real Madrid pečetil svůj snadný a jednoznačný postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Bílý balet si z Gelsenkirchenu přivezl náskok 6:1, v domácí odvetě Schalke porazil 3:1...

Trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti nechal od úvodních minut odpočívat některé hráče základní sestavy a na trávníku se objevil například Jesé, pro něhož ovšem duel skončil hodně rychle. Po několika minutách se mu osudným stal zákrok ramenem Kolasinace. Ofenzivní domácí fotbalista utrpěl podle všeho vážné zranění kolenních vazů a jeho místo na trávníku zaujal Gareth Bale.

Právě Bale se následně podílel na první gólové situaci zápasu, po jeho spolupráci s Moratou se před Fährmannem objevil osamocený Ronaldo, velšský fotbalista mu adresoval přesnou přihrávku a pro portugalského kanonýra nebylo problémem poslat míč do sítě, díky čemuž ve čtvrté sezoně po sobě pokořil hranici čtyřiceti branek.

Bale byl při chuti a rovněž další šance nesla jeho podpis, po přesné přihrávce vnějším nártem byl tentokráte dám před brankářem Morata, jenomže nedokázal ideálně trefit míč a svou tutovkou pohrdl.

Real Madrid byl lepším týmem, přesto ve 31. minutě o svůj náskok přišel. Střelecké štěstí zkusil Hoogland, jeho střelu pak do protipohybu Casillase nešťastně tečoval Ramos a hosté se mohli radovat z vyrovnání - 1:1.

Vyrovnávací trefa ovšem neměla zásadní vliv na samotnou hru, domácí i nadále tlačili a Fährmann se musel činit jak po střele Isca, tak i proti další vyložené šanci Moraty. Nepochodili ani Ramos a Nacho, stejně jako na druhé straně dvakrát neuspěl Huntelaar, a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

V 55. minutě se do další šance dostal Ronaldo, v pokutovém území si našel prostor pro svou hlavičku a dal jí rovněž patřičnou razanci, Fährmann ovšem i v tomto případě dokázal zakročit a uchránit svůj tým od další pohromy.

Bílý balet byl v utkání jednoznačně lepším týmem a zasloužené odměny se nakonec dočkal v 74. minutě. Ronaldo tentokráte postupoval sám, vytvořil si prostor ke střele a přesnou ranou k tyči zajistil Realu vedení - 2:1.

A nezůstalo jenom u jednogólového náskoku, po rozehrávce přišli hosté o míč a Ronaldův útok na hattrick zhatilo břevno, akce ovšem pokračovala, Bale rychle poslal míč zpět před branku a na malém vápně se tentokráte nemýlil osamocený Morata - 3:1.

Ronaldo se ještě jednou pokoušel o hattrick, nebylo mu ovšem přáno, jeho další pokus zastavila tyč a uchránila tak hosty od další pohromy.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (461)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele