čtvrtfinále - 1. zápasy
02.04.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid nadělil Dortmundu tři góly a vykročil k postupu

Výrazný krok směrem k postupu do semifinále Ligy mistrů udělal Bílý balet, který alespoň částečně oplatil BVB loňský debakl a po zasloužené výhře může za týden cestovat do Vestfálska s klidnou hlavou. Dortmund se před vlastními fanoušky musí pokusit o malý zázrak.

Horší začátek si snad Borussia na Santiago Bernabéu ani naplánovat nemohla. Psala se teprve třetí minuta, když Benzema předal rozběhnutému Carvajalovi, jenž následně kulatý nesmysl posunul do středu Baleovi, ten pak bleskově zpracoval a pohotově zavěsil - 1:0!

Od tohoto momentu se ještě zvýraznila převaha Merengues, kteří pohodlně kombinovali na soupeřově polovině a BVB se prakticky nedostávalo do hry. Hned dvakrát vystřelil Cristiano Ronaldo, přičemž zejména volný přímý kop, jenž mířil pod břevno, nadělal Weidenfellerovi nemalé potíže! Na opačném konci hřiště natáhl ve 23. minutě Sahin, ale Casillas byl na místě.

Těsné vedení Bíleho baletu netrvalo dlouho, neboť záhy byla na světě pojistka. Tu měl na svědomí Isco, který nahradil indisponovaného di Maríu (žaludeční potíže), jenž se dostal k odraženému míči a přízemní střelou k levé tyči zvýšil na 2:0. Vzápětí si pro změnu vzal na starost volný přímý kop Bale a také jeho pokus směřující pod horní tyč skvěle likvidoval strážce dortmundské svatyně! Hrálo se ve vysokém tempu. Odpověď si nachystal po jednom z rychlých kontrů Großkreutz, ale Casillas jeho střelu vyrazil. Reus těsně před pauzou napálil jenom Pepeho.

Stejný trend plynule navázal také ve druhém dějství. Obrovskou šanci měl po Modričově nabídce Bale, avšak waleský šikula z malého vápna nedokázal překonat Weidenfellera! Těsně nato pálil z hranice šestnáctky Aubameyang, ale vymezený prostor hledal marně.

Z ničeho nic mohla hostující družina snížit, když Aubameyang po promrhané šanci na zakončení ještě vrátil pod sebe, odkud natáhl Mchitarjan, arménský reprezentant však branku vůbec nenašel! Jen o chviličku později navíc přišel další zásah Realu: Madrić oslovil Cristiana Ronalda, který si proti Weidenfellerovi počínal na jedničku a svým 14 gólem vyrovnal maximální počet branek za jednu sezónu Champions League (primát dosud měl na kontě Lionel Messi) - 3:0!

Jen o dvě minuty později mohl zhatit domácí radost Mchitarjan, který "těžil" z dobré individuální akce Reuse, prvně jmenovanému se však postavil doslova za minutu dvanáct do cesty obětavý Pepe, jenž tak uchránil svým barvám čisté konto! Po hodině hry natáhl Benzema, ale Weidenfeller byl nachystaný. Žlutočerní se nadále snažili s nepříznivým skórem něco udělat, ovšem Reus nebyl úspěšný, což krátce nato zopakoval pro změnu i Benzema. Ve zbytku utkání už se nic zajímavého nestalo a Borussen si tak do odvety vezou rovnou třígólové manko.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (383)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele