základní skupiny - skupina C, 4. kolo
05.11.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Anderlecht se vzepřel předpokladům, v Paříži uhrál remízu

Tak tohle je pořádné překvapení - Anderlecht jel na pařížskou půdu s nálepkou jasného outsidera, ale přesto v utkání vedl a nakonec vyválčil cennou remízu 1:1. Pařížané tak vůbec poprvé zaváhali, zatímco belgický mistr naopak získává svůj první bod v letošní sezoně Ligy mistrů.

Sedmdesátiprocentní držení míče, 17 střel oproti 7 - Laurent Blanc nedávno hovořil o tom, že jeho filozofie je založená na vyvíjení co nejvyššího soustavného tlaku na soupeřovu defenzivu, a dnešní zápas to potvrdil. Hvězdná útočná ekipa francouzského mistra však jako by si zapomněla obout střelecké kopačky; z oněch sedmnácti pokusů totiž mířily mezi tyče pouze čtyři (Anderlecht pálil na cíl třikrát), a možná i to je důvodem překvapivé ztráty. PSG nicméně i přesto nadále trůní na čele tabulky a míří jasně za postupem.

Diváky v Parku princů zmrazila dvaadvacet minut před koncem úvodní branka hostujícího Demyho De Zeeuwa, na záchranu tak musel přispěchat ten nejpovolanější - Zlatan Ibrahimovic, který v minulém kole rozstřílel Anderlecht na jeho hřišti čtyřmi brankami, vyrovnával hned dvě minuty poté. Hosté sice přišli v 82. minutě o vyloučeného Sachu Kljestana, ale cennou remízu i tak udrželi.

Není žádným překvapením, že Paříž začala aktivněji a měla i první šanci zápasu - konkrétně si ji připsal Ezequiel Lavezzi, který se řítil na brankáře Thomase Kaminského, leč jeho včasné vyběhnutí způsobilo, že argentinský reprezentant pálil mimo. Tentýž hráč následně zahrozil v 11. minutě, kdy si dokázal zpracovat míč, ale dva obránci jej společnými silami vyvedli z rovnováhy. Ibrahimovicova rána z kraje vápna zase mířila příliš vysoko.

Takový byl rovněž osud střely Aleksandara Mitroviće, která znamenala první šanci zápasu pro hosty; také Mitrović se dostal k zakončení dvakrát po sobě, a zatímco napoprvé minul, krátce poté už jej musel vychytat Salvatore Sirigu (ne že by mu to dalo bůhvíjakou práci). Když pak Chancel Mbemba našel na zadní tyči přesným centrem Dennise Praeta, jehož volej prosvištěl kolem Siriguovy brány, bylo jasné, že favorit bude mít s nebojácným protivníkem ještě hodně práce; Anderlecht dokonce svého soupeře na konci první půle zatlačil, ale Mitrović v další šanci pálil opět nad.

Druhou půli odstartoval Ibrahimovic přímým kopem z poctivé vzdálenosti, ale hostující obrana si s tímto nebezpečím poradila, stejně jako s další ránou Lavezziho (tentokrát přispěchal na pomoc blokující Anthony Vanden Borre). Pařížané se nebáli střílet, ale jak už bylo řečeno, jejich muška byla notně vychýlená - švédský kanonýr takto zahodil další vlastní šanci, načež se převtělil do role asistenta a nahrával Lucasovi, leč ani ten nedokázal vtěsnat svůj pokus mezi Kaminského tyče.

A tak přišel trest - v 68. minutě se dobře zorientoval Kljestan a posunul míč na De Zeeuwa, který přízemní ránou propálil Sirigua. Šlo přitom o vůbec první branku Anderlechtu ve skupinové fázi. Odpověď Pařížanů nicméně na sebe nenechala dlouho čekat - hostující fanoušci ještě stále slavili nečekané vedení, když jim úsměv na tváři zmrazil Ibrahimovic. Kaminski sice domácího kanonýra napoprvé skvěle vychytal, ale míč se následně odrazil od tyče a přistál opět před vytáhlým střelcem, který už tentokrát nezaváhal.

Když pak Kljestan inkasoval druhou žlutou kartu za hru rukou a byl poslán pod sprchy (v první půli už byl napomínán po faulu na Lucase), zdálo se být jasné, že Anderlecht čeká hodně perný závěr utkání - PSG ovšem vyprodukovalo pouze střelu Lucase, která šla mimo, a závěrečný pokus střídajícího Pastoreho, s nímž si poradil výborný Kaminski.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht je totalne v pr.....a po odchodu Mbokani jsou hodne slabi....tip 1...Ibra s Cavanim to bude tanec...tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani hrat nebude..ahaa..takze as jen 3:0,4:0 max.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez komentare

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
Robochelsea

9:0

Reagovat
forma

41:0

Reagovat
matysek18

111:0

Reagovat
matysek18

a vsechny ibrakadabra

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani nebude hrát??

Reagovat
Woods

nie nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
Pasha

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
mario23

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra show.

Reagovat
mastakillah

PSG hraje na půl plynu nebo co se děje, že Anderlecht v parku princů vede??

Reagovat
Manik...

To je konec když PSG prohrává s Andrlechtem

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

To takhle tragicky hraje PSG pořád? Neskutečný, co hráli zase.. obranu má snad i Znojmo lepší.

Reagovat
mastakillah

Právě, že doteď byli suveréní.Dnešní zápas jsem neviděl, ale snad to je jen menší výpadek z rytmu

Reagovat
Tomtaf

dneska znojemská obrana opravdu nic moc, myslím, že PSg je na tom lépe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele