předkola - 3. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
30.07.2013 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Plzeň se drtivou výhrou na hřišti Nõmme Kalju přiblížila postupu

Výrazný krok k postupu do čtvrtého předkola milionářské soutěže udělala Viktoria Plzeň, která si na estonské půdě s chutí zastřílela a po čtyřgólovém vítězství má před sebou klidnou odvetu. Nõmme Kalju už zbývají jen teoretické naděje.

Obě strany se mohly spolehnout na nejsilnější možné jedenáctky, Západočechům chyběl akorát vykartovaný Procházka, jehož místo po boku Čišovského zaujal Hejda, který na ligové scéně proti Příbrami nahradil pro změnu slovenského stopera.

A právě bývalý hráč Artmedie Bratislava se záhy uvedl tím nejlepším možným způsobem: Horváth poslal centr na hranici vápna, Kolář sice obrannou hráz neprostřelil, Daridova rána poté byla vyražená, ovšem jen k Čišovskému, který už si dokázal poradit - 0:1! Estonci se po tomto momentu snažili přebrat dirigentskou taktovku, Kozáčikovu branku ale neohrozili.

Na druhém konci hřiště to zkoušel Darida, ale na Teleše z dálky recept nenašel. Postupem času tempo hry přece jen upadlo, Viktoria však bez větších potíží kontrolovala hru a držela si Nõmme na distanc. Po půlhodině hry rozehrál další volný přímý kop Horváth, avšak na pozorného strážce estonské branky si nepřišel. Čišovský následně přesným centrem oslovil v šestnáctce Wágnera, tomu se ale tři tyče nelézt nepodařilo. Ten samý hráč měl další šanci vzápětí, když si naskočil na rohový kop Horvátha, ovšem mířil pouze do tyče Telešovy svatyně! Ze standardky poté jen těsně minul Koogas.

Jasná převaha českého mistra pokračovala i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Dobrou střeleckou pozici měl Kolář, ale branku netrefil. Druhá strana se z ničeho nic dostala k ohrožení branky po chybě Řezníka, jenž otevřel cestu pro Ceesaye, jako první však byl u balónu pozorný Kozáčik. Roh Daridy pak na přední tyči prodloužil Horváth a Čišovský nadvakrát zvýšil na 0:2!

Za dalších pár minut měl po centru Koláře obrovskou příležitost Wágner, Teleš ale jeho hlavičku dokázal vytáhnout alespoň na břevno! Plné ruce i nohy práce měl také Kozáčik, jenž musel likvidovat mimořádně vyvedený projektil Puriho. Následný rohový kop si našel Bärengrub, tomu se ovšem povedlo nalézt jen boční síť plzeňské branky. A do třetice Kimbaloula oslovil před brankou Quintiera, italský střelec ale z dobré pozice přestřelil!

Odchovanec milánského Interu měl zajímavou možnost i v 67. minutě, kdy zkoušel akrobatické zakončení přes hlavu, vymezený prostor ale tak jako tak nenašel. Obrovskou příležitost si po Daridově pobídce zapsal také druhý stoper Hejda, avšak nepochopitelně selhal! Závěrečná dvacetiminutovka už se odehrávala takřka v exhibičním duchu.

Tento fakt mohl potvrdit Ďuriš, ale zamířil jen do nachystaného strážce domácí branky. Slovenský reprezentant se však krátce po svém nástupu na hřiště přece jen dočkal kýžené odměny, když do branky usměrnil odražený balón po rohovém kopu Daridy - 0:3. Už v nastaveném čase rozehrál další ze série rohů Horváth a Čišovského snahu o hattrick znemožnil Hejda, jehož spoluhráč ze stoperské dvojice nastřelil - 0:4. Oba stopeři tak mají na výsledku lví podíl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (688)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele