čtvrtfinále - odvety
09.04.2014 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

United udeřili jako první. Bayern poté rozhodl o postupu

Mnichované se proti United dlouho nemohli prosadit, nakonec to byli Rudí ďáblové, kdo udeřil jako první, ovšem Bayern okamžitě reagoval a následně dalšími dvěma brankami jasně rozhodl utkání ve svůj prospěch. Úřadující šampion Ligy mistrů tak nadále živí naději na obhajobu celkového prvenství.

Od první minuty se začalo, jak bývá na půdě Allianz Areny zvykem, pod dirigentskou taktovkou Bayernu, který spolehlivě držel mičudu ve své moci a vytrvale hledal cestičky k ohrožení soupeřovy branky. To se však mnichovskému velkoklubu příliš nedařilo, když už poté Robben po své typické akci napřáhl, branku netrefil. Ten samý hráč neuspěl ani o chvíli později.

Jak už to tak bývá, udeřilo na druhé straně. Konkrétně Rooney svým centrem našel uvnitř šestnáctky Valenciu, jenž poslal kulatý nesmysl do sítě, ale vinou ofsajdového postavení nebyla jeho trefa uznána. Odpovědět mohl Alaba, ovšem z hranice vápna branku přestřelil.

Vyložené šance k vidění takřka nebyly, hra se po většinu času odvíjela od vápna k vápnu, když už potom Bavoři svého protivníka "zamkli" před šestnáctkou, de Gea musel reagovat zejména na střely z dálky. Jednu takovou vyslal Ribéry, trefil však jen boční síť. Ani ve zbytku prvního dějství se na "zajetém" trendu nic nezměnilo a do kabin se odcházelo bez branek.

Po obrátce se tempo hry přece jen zvýšilo a rázem bylo o zábavu postaráno. Z první se do míče opřel Mandžukić, napálil však pouze Vidiče. Vzápětí musel poprvé výrazněji zasahovat také Neuer, jehož vyzkoušel Kagawa. Čekání na první branku nakonec vydrželo až do 57. minuty: Valencia si na pravé straně udělal "dobrý den" hned z trojice protihráčů, následným centrem našel Evru, který fantastickou křižnou dělovkou nečekaně poslal ManUtd do výhody - 0:1!

Bavoři si však z nepříznivého stavu velkou hlavu nedělali, zvýšili obrátky a záhy se dočkali zasloužené odměny: Götze s Ribérym využili volného prostoru, načež druhý jmenovaný posadil centr na hlavu Mandžukiče, jenž nekompromisně vyrovnal na 1:1. Mohlo se tak začínat od nuly. Další nebezpečný střelecký pokus vyslal Ribéry, trefil však pouze boční síť. Po hodině hry Welbeck nezištně předal balón Rooneymu, ten ale celou akci dobře nevyhodnotil a do zakončení se prakticky vůbec nedostal. Krátce nato Robben poslal míč do ohně, kde se nejlépe zorientoval Müller a Bayern už měl po jeho zásahu navrch - 2:1! Od tohoto momentu se převaha FCB ještě znásobila.

Zhruba čtvrthodiny před koncem si vzal slovo sám Robben, kterému tentokráte jeho akce vyšla na jedničku a za lehkého přispění Vidiče poslal míč k tyči, kam se de Gea chtě nechtě prostě nemohl natáhnout - 3:1! Možnost měl i střídající Pizarro, který pohotově střílel z otočky, ale trefil jen připraveného de Geu. Mnichovský celek tak po zásluze postupuje mezi nejlepší čtyři celky starého kontinentu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1002)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele