základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2012 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Spartak Moskva 2:0

Óscar Cardozo se stal hrdinou utkání mezi Benficou a Spartakem Moskva. Dva góly domácího útočníka totiž určily celkové skóre a o hattrick jej navíc připravila pouze branková konstrukce. Benfica se tak vrátila do postupové hry, zatímco oslabený Spartak utržil velkou ránu...

Paraguayský útočník otevřel svůj střelecký účet až ve druhé půli, a přestože jeho penalta, nařízená za "červený" faul Nicolase Pareji ve vápně, orazítkovala pouze břevno, lisabonští si cenné tři body pohlídali. Situace ve skupině je tak nyní pořádně zamotaná - Celtic totiž šokoval celý fotbalový svět, když doma porazil suverénního lídra Barcelonu.

Spartak vstoupil do zápasu aktivně a gólman Artur Moraes musel být na svém místě proti střele Dinijara Biljaletdinova, zatímco Källström poslal svůj nadějný volej těsně nad. Domácím trvalo celých 20 minut, než se plně zapojili do zápasu - rána Rodriga Morena však byla zblokována. Následně své štěstí zkoušel Rodrigo Lima, jehož střelu Rebrov nedokázal zcela odvrátit, ale Salviova dorážka mířila vedle.

A šance Benfici pokračovaly i nadále. Enzo Perez pálil z hranice vápna mimo tři tyče, a stejný osud potkal i hlavičku Jardela, který si naskočil na Salviův přímý kop. Další nepřesnou hlavičku si následně připsal Moreno - to už Benfica pořádně tlačila a na domácí kopačky se začínala vkrádat frustrace, jelikož brankový prostor Spartaku jako by byl zakletý. Rebrovovu bránu totiž následně netrefil ani Salvio, ani napodruhé Moreno.

Domácí pokračovali v náporu i po přestávce, avšak skutečná gólová šance ne a ne přijít - Rebrov si sice mohl hlavu ukroutit, jak pozoroval míče létající kolem svých tyčí, ale k pořádnému zákroku ho Portugalci stále nedonutili. Festival zahozených šancí pokračoval pokusy Salvia a Limy.

Poté se konečně opět osmělil i Spartak a zahrozil Biljaletdinovem, kterého i napodruhé vychytal Moraes. Domácí gólman musel likvidovat i následnou střelu Kombarova, avšak to už se schylovalo k první brance zápasu. Lorenzo Melgarejo nacentroval z levé strany přesně na Cardoza, který už zblízka nemohl minout - 1:0.

Ani kýžený gól však nepřidal hráčům Benfici na klidu v zakončení, a tak se opět střílelo vedle - ke slibným střelám zdálky se dostali John Ola a André Almeida, ale netrefil se ani jeden. Tentýž osud potkal krátce poté i Limu s Cardozem, který nedokázal ideálně odhadnout centr po rohu a hlavičkoval nad.

V 69. minutě však už bylo prakticky rozhodnuto. Tentokrát to byl Ola, kdo poskytl Cardozovi gólový centr, šikovný forvard napřáhl svoji levačku a opřel se z voleje do míče tak, že zapadl přesně pod Rebrovovo břevno - 2:0.

Moraes si poté poradil s pokusem Dzjuby, ale chtěl-li Spartak pomýšlet na zvrat, vše se rozplynulo čtvrt hodiny před koncem. Pareja ve vápně fauloval Cardoza a byl vyloučen; paraguayský střelec sice neproměnil, ale Benfica si svoje vedení v přesilovce už pohodlně ustrážila. V posledních 10 minutách ještě pálili Cardozo a Perez, ale ani jeden Rebrova zaměstnat nedokázal; na druhé straně definitivně odmítl šanci na snížení Žano Ananidze, který nedokázal zkrotit svoji technickou střelu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
M.Vaza

Zajímavá bitva 2:1

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 jednoznacne vítězství

Reagovat
FC Porto FC

Kdy jindy má Benfica vyhrát když ne ted? 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dnes se ukaže jak je natom ruský fotbal

Reagovat
Hiko

Benfica má poslední možnost zapojit se do hry o postup, tohle dá 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, kspolupráce Ola john - Crdozo vycházi na jedničku

Reagovat
FC Porto FC

Konečně ukázala Benfica jak to má bejt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele