základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Zenit Petrohrad 1:0

Fotbalisté Anderlechtu pořádně zamíchali skupinou C, a i když o první postupujícím je už jasno, tak o druhé a třetí místo se svede ještě velký boj. Belgický celek totiž vrátil ruskému Zenitu dva týdny starou porážku 0:1 a stejným výsledkem nyní vybojoval své první tři body ve skupině. Díky tomu se v tabulce dostal se čtyřmi body na třetí místo o bod před Zenit a díky remíze Milána se španělskou Malágou ztrácí na druhý italský celek pouze bod.

Zenit potvrdil letošní bídu a ukázal, že udržení se v jarních bojích v pohárové Evropě nebude vůbec jednoduché. Celek z Petrohradu se bez své největší opory Hulka pořádně trápil v ofenzívě a nedokázal vsítit žádnou branku, proto odjíždí z belgické půdy s prázdnou. Přitom hosté nezačali vůbec špatně a už v šesté minutě mohli jít do vedení. Po rohovém kopu se k míči dostal belgický krajánek Nicolas Lombaerts, jenže Proto proti jeho ráně skvěle zasáhl.

Poté se hra vyrovnala a belgický výběr skóroval hned z první akce zápasu. Po krásné kombinaci Sachy Kljestana s Dieumerciem Mbokanim se právě konžský reprezentant ocitl v tváří tvář Malafejevovi a vsítil svou dvanáctou branku v sezóně, čímž potvrdil roli kanonýra. Od této chvíle belgický tým ožil a tlačil se dopředu, v polovině úvodního dějství se k dobré střele dostal Milan Jovanovič, avšak jeho pokus z osmnácti metrů brilantně vyrazil Malafejev.

Do konce prvního poločasu se už nic zajímavého neudálo a po pauze se hosté mocně snažili dotáhnout těsné vedení soupeře. Po necelé hodině hry měli hodně blízko k vyrovnání, avšak jiný belgický krajánek Alex Witsel nechal vyniknout Prota, který se proti jeho pokusu natáhl jako proutek a vyrazil míč na rohový kop. V další pasáži se však Zenitu v ofenzívě nedařilo a na dobře bránící kolos nedokázal vyzrát do konce utkání už ani jednou.

V dresu Anderlechtu naopak stále vynikal Mbokani, který se již ale do vyložené příležitosti také nedostal. Poslední větší možnost zápasu měli domácí deset minut před koncem, kdy po krouceném centru z levé strany dolétl míč až k Oleksandru Jakovenkovi, který však zblízka trefil pouze břevno. V příštím utkání vyze Zenit doma dosud neporaženou Malágu, Anderlecht se stejně jako v prvním utkání pokusí překvapit Milán, nicméně k postupu do osmifinále bude zřejmě potřebovat všechny tři body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ze by do ctverice Anderlecht dal konecne gol??...tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

Tady doufám že Anderlecht trochu okrade Zenit zkusím 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
M.Vaza

Návrat Denisova pomůže 0:1

Reagovat
HullCity

Anderlecht zdramatizuje skupinu...2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Zenitu a domácí aspoň jeden gól - víc si toho tipnout nezkouším. btw - nevíte, jak je to s Hulkem? vím, že nedohrál zápas o víkendu, ale tak jsem myslel, jestli někdo z místních, potažmo fans Zenitu, netuší, jestli bude hrát proti Anderlechtu. pokud ano, o 2+ na hosty bych nepochyboval.

Reagovat
frezi

čítal som, že je na 2 týždne out

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pokahontas

0:2

Reagovat
Ronaldo.com

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit zviťazí ....tip 0-1

Reagovat
diastan

Zenit pomalu nabírá formu Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele