základní skupiny - skupina C, 1. kolo
14.09.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

ManUtd veze z Lisabonu pouhý bod za remízu 1:1

Hráči Manchesteru United prožili na žhavé portugalské půdě možná ještě těžší skupinový debut, než si sami představovali v těch nejhorších snech. V Lisabonu notně pozměněná jedenáctka prohrávala, vyrovnala jen díky individuální zdatnosti Giggse a za konečný remízový stav může vděčit hlavně skvělému brankáři Lindegaardovi.

Sir Alex Ferguson přeci jen využil výjezd do hlavního města Portugalska k šetření pár opor. Odpočinout nechal Naniho, Jonese i Andersona, takže třeba Valenciovi dal příležitost k premiérovému představení v tomto ročníku. Přitom udělal i jinou důležitou změnu - místo nejistého de Gey se mezi tři tyče postavil Dán Lindegaard. A od počátku do konce se měl co ohánět.

Zpočátku se ale ještě Gaitán zastřeloval. Dvakrát minul brankový prostor, přičemž poprvé těžil z výborné práce Pabla Aimara, jenž proti MU v Lize mistrů prvně nastoupil již před 11 lety. Právě argentinský šikula pak vymyslel šanci z 20. minuty, po níž musel Lindegaard konečně zasahovat proti Cardozovi. Stejná povinnost jej pronásledovala i o chvilku později, tentokrát si ji však nesplnil. Proti Cardozově ráně po brilantním zpracování Gaitánova centru se nicméně ani nemohl na nic pořádného zmoci.

Pro United to byla studená sprcha. Z loňska přeci jen nebyli zvyklí inkasovat na cizích hřištích - po celou dobu soutěže tu zvládli držet čisté konto. Teď vydrželi jen 24 minut a i za dalších deset jim bylo 60procentní držení míče k ničemu. Až po Giggsovu skvělém průniku a ještě lepším zakončení levačkou statistici zaznamenali první opravdu nebezpečnou střelu hostí. A hned šlo o střelu gólovou. Ryan Giggs přitom překonal svůj vlastní rekord a upevnil si primát nejstaršího střelce v historii Ligy mistrů.

Do druhého dějství vstoupilo o poznání živější MU. Zprava se vehementně hlásil o pozornost Valencia, další šanci United však měl na svědomí o 12 let starší Giggs. V 64. minutě se zase protáhl houfem těl v červených dresech, aby tentokrát nezacílil přesně. Na opačném konci hřiště se zatím musel činit Lindegaard. Jednou vytáhl ze svého arzenálu překrásný zákrok levou rukou, podruhé si poradil i s nepříjemně krouceným projektilem Gaitána. Jindy měl zase štěstí, že Nolito zblízka trestuhodně netrefil. Benfica tedy nakonec přestřílela věhlasnějšího soupeře 15:5, vítězství z toho však nebylo.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com, skysports.com

Komentáře (571)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele