osmifinále - odvety
13.03.2012 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter porazil Marseille, ta ale díky gólu Brandaa postupuje

Mizerná sezóna Interu pokračuje. Milánský celek dnes sice dokázal porazit Olympique Marseille 2:1, i přesto se ale s Ligou mistrů musí rozloučit.

Domácí fotbalisté, kteří v prvním vzájemném zápase prohráli 0:1, mohli stáhnout jednogólové manko už v osmé minutě. Zanettiho centr tečoval Diawara nešťastně přímo k Wesleymu Sneijderovi, který se ocitl v jasné tutovce, ovšem Mandanda předvedl bravurní zákrok a jeho střelu vyrazil. Krátce na to byl šestadvacetiletý gólman ve službách Marseille přinucen zasahovat znovu, to když se jej snažil zblízka propálit Diego Milito.

Po těchto dvou nebezpečných šancích přišel dlouhý půst, během kterého nedokázal ani jeden celek nějak výrazněji zahrozit. Za zmínku stojí snad jen Morelova nepřesná střela z velké vzdálenosti a hlavička Forlána, která se ovšem také nevlezla mezi tři tyče.

Po změně stran začala aktivněji Marseille, jenže ve finální fázi si nevedla zrovna nejlépe, takže diváci na pořádnou gólovou příležitost čekali marně. Inter ve druhém poločase poprvé zahrozil v 68. minutě, kdy Stanković zahrával přímý kop z nadějné pozice, jeho rána mu ale nevyšla podle představ a míč poslal zhruba metr nad břevno.

Mnohem lépe si vedl zanedlouho na druhé straně hřiště Alou Diarra, který si naskočil na centr Valbueny a svou hlavičku umístil přesně k levé tyči. Brankář César musel vytáhnout pohotový zákrok, aby balon vyrazil alespoň na rohový kop. Během 75. minuty přišel z ničeho nic první gól Interu. Cambiasso zahrával rohový kop, po menším zmatku v šestnáctce zakončoval Pazzini, jehož střelu sice ještě zblokoval Morel, k dorážce se ale hned vzápětí dostal Diego Milito a se štěstím poslal míč do sítě.

Domácí hráče vstřelená branka pochopitelně výrazně povzbudila a rázem jich bylo plné hřiště. Nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti už Dejan Stanković, největší šanci si ovšem na konto připsal Esteban Cambiasso, který se pět minut před koncem snažil Mandandu neúspěšně přehlavičkovat. V nastaveném čase pak přišel pro Inter obrovský šok. Brandao si zpracoval dlouhý pas ze středu hřiště a přesně umístěnou střelou překonal Césara.

Svěřenci trenéra Ranieriho se ale nevzdali a v samotném závěru vsítili druhou branku. Po faulu Mandandy, který viděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch, proměnil pokutový kop Giampaolo Pazzini. Tento gól ovšem nic neřešil, a tak si Marseille mohla vychutnat postupové oslavy.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (435)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele