základní skupiny - skupina H, 3. kolo
19.10.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona překvapení nedovolila, Plzeň porazila 2:0

Plzeň předvedla na Nou Campu celkem solidní výkon a i když na branku favorita ani jednou nevystřelila, tak přeci jen prohra 0:2 není ostudou. Barcelona vystřelila směrem k brance Plzně téměř dvacetkrát, nastřelila dvě tyče a nakonec dvakrát síť rozvlnit dokázala. Hosté občas předvedli hezké momenty, na hřišti ale byl pánem španělský gigant a svou výhru si rozhodně zasloužil.

Český zástupce v prvním poločase zuby nehty ubránil nepříznivý výsledek 0:1, celkový poměr střel byl 12:0 pro věhlasnou Barcelonou. Nicméně držení míče nebylo až tak rozdílné a Plzeň občas předváděla pěkné kombinace. K brance Víctora Valdése se ovšem nepřiblížila. Hned ve druhé minutě zahrozil Villa, poté se po kombinaci na čtyři přihrávky Andrése Iniesty s Dani Alvesem dostal do šance druhý jmenovaný, ovšem brankář Plzně Marek Čech mu zúžil úhel a Alves pálil tvrdě mimo.

Avšak Barcelona se dočkala po podobné kombinaci v 10. minutě. Opět na čtyři přihrávky zakombinovali tentokráte Lionel Messi s Iniestou, který si na hranici vápna ještě elegantně přehodil obránce Čišovského a nekompromisně z první zakončil k tyči za bezmocného Čecha. Pak se ozval Villa, jeho střela z dálky ale nebyla přesná. Plzeň se snažila v pěti překvapit obranu favorita, jenže se jí to nepovedlo, a proto opět vládl katalánský výběr.

Po čtvrthodině hry pálil nad Iniesta, o deset minut později napřáhl z dvaceti metrů Villa a jen o pár decimetrů minul vzdálenější tyč Čechovy svatyně. Následně se Villa vžil do role nahrávače, když do běhu nahrál Messimu, jenž postupem času začal více zlobit. Jenže svou krásnou individuální akci zakončil těsně vedle branky. Těsně před pauzou dostal po chybě hostující obrany balón Pedro Rodríguez, jenže si ho ukopl a v dobré pozici nezakončil. V nastavení pak ještě Messi prudkou ranou napálil tyč, Čech se stačil pouze ohlédnout.

Viktorka pokračovala v sympatickém výkonu i v druhém dějství, v závěru však podruhé inkasovala a Messi opět nastřelil tyč. V úvodní čtvrthodině postupem času zvyšovala Barcelona tlak. Nejprve si Messi poradil s obranou Plzně, ale již ne s gólmanem Čechem. Po hodině hry Messi obešel tři plzeňské obránce na levé straně a dostal se před Čecha, bohužel jeho překrásná individuální akce se odrazila do tyče a do zámezí. O dvě minuty později pálil nebezpečně Iniesta, jeho projektil jen proletěl kolem Čechovy svatyně.

Největší možnost plzeňští měli po nedorozumění Alvése s Valdézem, jenže naštěstí pro katalánský výběr spadl míč do náručí Valdésovi. V polovině druhého poločasu byl blízko jubilejní čtyřicáté brance v Lize mistrů Messi, avšak Limberský ho metr před brankovou čarou, kde už mimochodem nikdo nebyl, dokázal nakonec zastavit. V 82. minutě domácí vsítili uklidňující trefu. Po hrubé chybě Milana Petržely na půlící čáře dostal přihrávku do vápna Messi a i když těsně před Čechem uklouzl po balónu, tak Villa pohodlnou střelou zvýšil - 2:0.

V samém závěru hrozil hlavně Messi a chtěl za každou cenu vsítit branku, po otočce nakonec zakončil asi o metr vedle hostující branky. Plzeň se nemusí za svůj výkon stydět a může jí mrzet jen druhý inkasovaný gól, prohra 0:2 je vzhledem k průběhu a počtu šancí Barcelony určitě přijatelný výsledek.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1145)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele