základní skupiny - skupina E, 3. kolo
19.10.2011 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Leverkusen otočil zápas s Valencií a myslí na postup

Diváci, kteří si ve středu večer našli cestu do BayAreny, viděli na zeleném pažitu utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním na hřišti dominovala hostující Valencie, druhý naopak patřil domácímu Leverkusenu, jenž díky dvěma slepeným gólům zvítězil a připravil si tak výhodnou pozici k dalším bojům o postup do play-off Ligy mistrů.

Bayer do utkání pravou nohou nevstoupil. Jeho obrana kupila na sebe obrovské množství individuálních a i taktických chyb. Po jedné z nich se díky skvěle secvičenému signálu dostal v šestnácté minutě sám před Lena Hernández, jenomže si nezpracoval ideálně míč a nechal tak zasáhnout vracejícího se Topraka. O tři minuty později se Los Che přiblížili gólu ještě více, to Banega vystřelil zpoza šestnáctky, Reinartz míč nešťastně tečoval na volného Soldada, jenž ale v obrovské šanci trefil jen tyč.

To vše však byla jen předzvěst minuty čtyřiadvacáté. Toprak s Reinartzem se komicky nedohodli, druhý jmenovaný míč přisoudil Soldadovi, jenž nártem našel na malém vápně Jonase, proti jehož střele z bezprostřední blízkosti mezi nohy byl Leno bezmocný. Valencia se tak dostala do vedení a snažila se přidat i další branky. Pět minut po úvodní brance se Hernández prodral do pokutového území, našel hlavu Soldada, jenomže ten v záklonu a tísněn vracejícím se Kadlecem branku přestřelil.

Poslední výraznější šanci hostí v první půli měl na svědomí po třiceti minutách hry Jonas, jeho těžkou ránu k levé tyči Leno vyrazil, nešťastně ale k dobíhajícímu Hernándezovi, jenž byl ale přeci jen trochu z úhlu a Leno si tak poradil i na podruhé.

Domácí se osmělili až v devětatřicáté minutě. Schürrle si zpracoval míč na prsa, nenechal jej spadnout na zem a krásným nártem protáhl Alvese, jemuž se s vypětím všech sil podařilo vyrazit na roh. Po němž hlavičkoval Ballack, Alves opět na brankové čáře skvěle zasáhl, tentokrát však míč odpravil jen ke Kießlingovi, jenomže útočník Werkself byl tak překvapen, že nestačil zareagovat a kopal se pouze odkop.

Porýnský celek při odchodu do šaten vyprovázel pískot, což si svěřenci Robina Dutta vzali k srdci. V 52. minutě Kadlec odcentroval od postranní čáry, Miguelovi se nepodařilo míč vyhlavičkovat a Andre Schürrle tak umístěnou střelou z voleje překonal Alvese.

Z hostů ještě ani nevyprchnul šok z inkasované branky a Alves lovil míč ze sítě podruhé. Tentokrát jej v 56. minutě po Ballackově krásném vysunutí za obranu překonal Sidney Sam, jemuž se podařilo brazilského gólmana obstřelit na zadní tyč.

Unai Emery na nepříznivý stav zareagoval posláním Canalese s Feghoulim na hřiště, až na pár výjimek však změna nebyla znát. Jen v 73. minutě se Soldado prodral přes Kadlece, pak tvrdě vypálil, jenomže Leno znovu skvěle zakročil a ještě díky své duchapřítomnosti míč vyboxoval pryč.

Boxovat musel v 84. minutě také Alves, jehož překvapil volný kop střídajícího Derdiyoka ze čtyřiceti metrů. Naprosto jasno o výsledku mohlo být krátce nato, Schürrle sice prošel obranou Valencie, pak ale nepochopitelně špatně zakončil jen do Alvese.

Hosty od pohromy v podobě ztráty všech tří bodů neuchránila ani závěrečná střela Jonase, jíž do středu branky tečoval kapitán farmaceutiků Rolfes. Leverkusen tak posílil své naděje na postup ze skupiny, Valencia mu však vše může vrátit za dva týdny na Mestalle.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (68)

Přidat komentář
M.Vaza

Těžké na tipování.. věřím více Němcům,ale body se budou dělit.. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia uz ma za sebou dve remizy a ted je treba si jet pro tri body...v Leverkusenu to bude nesmirne tezke...tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Také doufám ve vítězství Valencie...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 2:1

Reagovat
FC Porto FC

Valeeee

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer vyhraje. Tip tak 2:1

Reagovat
madridcan

2:3(Ballack 2-Soldado dva po asistenciach Pabla a jeden Pablo po asistencii Soldada)

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci. Alebo x

Reagovat
Veselac

X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kongo

0:1 Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Adil tam jeden pošle a Soldado klasika... Jediný kdo by mohl dát za Bayer tak Ballack.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen: Leno - Castro, Toprak, Reinartz, Kadlec - Rolfes, Bender - Sam, Ballack, Schürrle - Kiessling.

Lavička: Yelldell, Schwaab, Oczipka, Friedrich, Balitsch, Derdiyok, Jorgensen.

Valencia: Diego Alves - Rami, Jordi Alba, Victor Ruiz, Mathieu, Miguel, Albdelda, Éver Banega, Pablo Hernández, Jonas, Soldado.

Lavička: Guaita, Bruno Saltor, Ricardo Costa, Mehmet Topal, Feghouli, Canales, Aduriz.

Reagovat
Tomanatura

Se na to cely den tesim kvuli Canalesovi a on sedi

Reagovat
-Kopy-

na Mallorce zahrál těžkou tužku, Jonas si šanci zaslouží.

Reagovat
Tomanatura

A jak jinak hodnotis jeho pusobeni? Je mi jasne, ze ma nevyrovnany vykony...

Reagovat
-Kopy-

Kladně, překvapil mě...proti Mallorce zahrál poprvé opravdu špatně, jinak se mi vždy líbil...škoda, že přišel tak pozdě a nemá za sebou žádnou přípravu s týmem...

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen je opravdu tragikomedický.

Reagovat
-Kopy-

Vždy když dáme gól, přestaneme hrát, už mě to sere.

Jinak samozřejmě do doby, kdy jsme se snažili, tak se Leverkusen nedostal za půlku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Ach jo...dáme góla přestaneme hrát, během čtyř minut dva dostaneme a je konec...

fotbal je holt krutej, tým co doma první pulhodinu není schopný přejít přes půlku vyhraje...ale mužem si za to sami, nedaří se nám, sem smutný.

Reagovat
Kongo

Neřekl bych,že se nám úplně nedaří.Hra není špatná,ale jen do té doby,než dáme gol.Ale Unai by měl strašný zpsůsobem promluvit hráčům do duše,ať k tomu jdou trošku zodpovědněji.Viz gol Mallorcy a teďka otočení během pár minut proti jalovýmu soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda Valencie, pral jsem jim vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

taky.

Reagovat
Bayern +

Bayer 04 Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Tohle měla být jasná remíza!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už jim postup neunikne.

Reagovat
Pinturicchio

Škoda Vale.

Reagovat
Kily

další hřebíček do Unaiovy rakve, pokud se nezačnou dít zázraky, je tohle jeho poslední sezona u nás

a Soldado ukázal, proč si zaslouží maximálně šanci ve španělské reprezentaci, nikoli nějaké stálejší místo, nemá smysl, aby se Španělé velkou část zápasu dřeli na hráče, který na gól potřebuje čtyři tutovky, takový hráč bude především na ME totálně na nic

a jestli si někdo myslí, že ze mě mluví frustrace a zklamání, tak ho mohu ujistit o tom, že ani náhodou, jelikož s porážkou 1:2 jsem předem počítal a při shlédnutí výsledku po první půli jsem jenom pokrčil rameny s tím, že mi to přesně vychází

Reagovat
Kongo

No jo,a to žádného jinýho typického útočníka nemáme.A to je dost velkej problém,jestli chceme postoupit dál v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado vie aj tvoriť, ale typického hrota už nemáte. Jonas veľa šancí nedostáva, Aduriz ešte menej, to hráte na jedného hrota tak často? Hernandez má skvelé okamihy, Banega sa mi zdá byť mimo. Pritom keď chcete, tak dokážete hrať i útočný futbal.

Reagovat
Kily

Jonas nastupuje poměrně často, ovšem ne jako druhý hrot vedle Soldada, ale jako podhrotový hráč (tady tedy nevím, jestli se to poslední dobou nezměnilo, včerejší zápas jsem neviděl a ligové zápasy se začátkem v sobotu v 18 mi maximálně nevyhovují a přišel jsem o poslední dva). Pablo je takový náš Özil, který si nedokáže udržet konzistentní formu, Ever tak nějak navazuje na loňskou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale traja útočníci v kádri je a z toho jeden tridsiatnik je hodne málo.

Reagovat
Kily

no vzhledem k tomu, že Emery sází na rozestavení 4231, o němž měl jasno už před sezonou, tak ani ne, je to vidět na počtu minut, které má odehrané Aduriz. V počtu útočníků by byl problém ve chvíli, kdy by se nedařilo, bylo třeba něco změnit a trvale přejít na hru na dva hroty, pak by byl průšvih. Ten hlavní problém je jinde, je v hlavách hráčů, kteří dokáží ve druhých poločasech předvádět neuvěřitelně tragické výkony. Navíc pod cenou hrajeme už delší dobu, i po odchodech Davidů byl loni kádr dost kvalitní a přesto většinu sezony nepředváděl kvalitní výkony, letos je tam taky strašně moc nedostatků. Dalo by se to omluvit tím, že se sehráváme, na druhou stranu Emeryho neustálé točení se sestavou snižuje možnost na to se sehrát. On je trenér-kamarád, který nemá moc respektu a ten pak často chybí, velká škoda, že nemá nad hráči pevnou ruku

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr by som povedal, že je problém v motivácii. Sezónu ste predsa odsštartovali tak ako minulý rok výborne a tentoraz prichádza zase herný a pomaly i výsledkový útlm. Zrejme už Emery nemá čo mužstvu dať, v tomto mi príde z jednej strany rovnaký ako Flores a pritom ich koučovanie je úplne odlišné. Nechcete späť Koemana?

Reagovat
Kily

určitě, to s tou motivací bylo vidět loni po vyřazení z LM, přijeli jsme do Zaragozy a tam si utrhli ostudu po asi nejtrapnějším výkonu celé sezony

Reagovat
Kily

jo, a takové otázky mi vůbec nepokládej je pravda, že by se motivace dostavila, dneska hrajeme o LM, pod ním by se hrálo o záchranu, třeba by to byla ta pravá motivace

Reagovat
smazaný uživatel

Tak návrat Rafu sa blíži

Reagovat
Kily

já k němu chovám velký respekt, úspěšně navázal na práci, kterou začali Ranieri a Cuper a pod ním zažila Valencia své nejlepší období v historii, rád ho u nás jednou uvidím zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte k tomu honibrkovi z youtube: čo sa s ním stalo? Zo začiatku sa mi moc pozdával ale už dobré dve sezóny je nejak mimo.

Reagovat
Kily

myslíš Evera? Jestli ano, tak on měl parádní předloňskou sezonu, loni byl mizerný a letos taky nic moc, netuším, kde přesně je chyba, letos se na hřišti ani moc nepotkává s Tinem, s nímž mu to moc nesvědčilo a stejně to není nic moc

Reagovat
Kily

určitě mu v týmu chybí někdo jako Silva, který jakožto nejkreativnější hráč poutal velkou pozornost a otevíral tak místo právě pro Evera

Reagovat
smazaný uživatel

A co Canales?

Reagovat
Kily

snad nedoplatí na Emeryho rotování se sestavou, jinak jak jsem o něj původně moc nestál, tak mě mile překvapil a jsem rád, že ho vedení přivedlo, on by mohl být klíčem k úspěšné sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem to rotovanie, aký má vôbec zmysel, je to jeho špecialita? Canales v Reale nemal nárok (i kvôli Mou), ale vo Valencii mu verím.

Reagovat
Kily

to je problém jeho politiky trenér-kamarád, udržuje pohodu v týmu tím, že nechává hrát většinu hráčů a oni si pak nestěžují, to ovšem má i svoje stinné stránky, jako že tím oslabuje sestavu, horší souhra

Reagovat
smazaný uživatel

No ľahké to nemáte, ale aj napriek tomu výpredaj svojich top hráčov (Villa, Silva, Joaquim...) zvládate so cťou. K tomu ešte ten váš štadion vo hviezdach...

Reagovat
-Kopy-

Ever rozhodně není nic moc, letos má zatím slušnou sezonu...oproti té minulé je to velký krok kupředu

Reagovat
Tomanatura

Jak je to mozne? Po prvnim polocase jsem to vypl, Leverkusen se nedostal za pulku.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto přestali hrát, Leverkusen prvních dvacet minut vypadal, že se porazí sám.

Reagovat
Arne

Pěkně Bayer.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

To je těžký, když Valencia neproměnuje tutovky. V Genku na to taky dojela

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Španělské týmy dostávají prozatím v LM celkem na prdel, pokud odhlédnu od Realu a Barcy.

Reagovat
Kongo

Výsledkově jo,ale herně určitě ne si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu ale objektivne ve finale pri dobrym losu na sebe stejne padne Real s Barcou, je skoro tutovka vsadit si ze jeden z nich LM vyhraje letos, takze Viva Espana

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Stankovic

tohle mela byt remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele