čtvrtfinále - 1. zápasy
27.03.2012 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Real nakonec odemkl kyperskou klec

Po dlouhých minutách obléhání nakonec hráči Realu Madrid našli způsob, jak odemknout pevnou obranu APOELu Nikósie. I díky střídajícím hráčům Bílý balet utancoval houževnatého soupeře třemi zásahy.

Stateční kyperští hráči odolávali soustavnému tlaku madridského Realu velmi dlouho. I přes jejich nasazení a bojovnost se favoritovi podařilo vstřelit tři branky a udělat rázný krok směrem k postupu. Až po příchodu Kaká s Marcelem se tlak Realu podařilo uplatnit také na střelecké listině, po asistenci hvězdného záložníka se prosadil útočník Karim Benzema. Druhou branku vstřelil sám Kaká, asistentem byl Marcelo. Poslední hřebíček do rakve APOELu přidal opět Benzema, skvělou přihrávkou se blýskl Mesut Özil.

José Mourinho dal šanci oběma svým útočníkům, vedle Karima Benzemy se postavil Gonzalo Higuain, dva forvardy podporovali Özil s Ronaldem. Real začal hned od úvodu zápasu jasně diktovat tempo i podobu hry, domácí spoléhali na rychlé protiútoky, které byly adresovány především jedné osobě - rychlému útočníkovi Ailtonovi.

Özil našel nabíhajícího Coentraa, portugalský obránce ale pálil mimo Chiotisovu branku. Madridský celek ale jinak velmi trápila finální zakončení, střely Ronalda i Benzemy se nesetkaly s valným pochopením. Zásluhu na tom měla především pevně semknutá obranná linie kyperského týmu, neustále měnící strategii i svou podobu. Fyzicky namáhavý fotbal, produkovaný Realem, byl často nad síly celého týmu. V této fázi buď pomohl Chiotis, který odehrál skvělý zápas, popřípadě štěstí.

Tak tomu bylo i v případě Benzemovy šance. Na Sahinovu nahrávku ve vápně se přímo usmívala kopačka Karima Benzemy, francouzský útočník ale nedokázal zakončit a místo do brány uklidil míč vysoko nad ni. Jediným nebezpečným hráčem APOELu byl útočník Ailton, jenž se snažil svými triky a rychlostí motat hlavy obránců Madridu.

Po přestávce se intenzivní tlak Realu ještě zvýšil. Los Blancos se díky Khedirovi s Özilem dostávali stále blíže ke skórování, pokaždé ale v zakončení selhali. Až do příchodu Kaká. Brazilský záložník svými kreativními schopnostmi přinesl nápad do hry madridského obra, což se projevilo i na skóre. Dvacet minut před koncem zápasu našel centrem hlavu Benzemy, který si už se zakončením poradil - 0:1.

Na domácích hráčích se postupně začala projevovat únava, fyzicky byli lépe připraveni hosté. Po prvním gólu se domácí obrana už nedokázala soustředit tak dobře, jako před tím. Druhý gól byl proto na spadnutí. Marcelo se prohnal kolem domácí obrany a i přes faul nakonec dohrál souboj. Jeho výsledkem byla nahrávka na Kaká, který už pohodlně zakončil - 0:2.

Real byl viditelně na koni, což se opět projevilo na skóre. Özilovu nahrávku proměnil ve třetí gól Benzema a celý Madrid mohl slavit - 0:3. I přes obdivuhodnou houževnatost domácího celku si Madrid nakonec dokázal poradit s kyperským překvapením a má velkou šanci postoupit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, soccernet.com

Komentáře (383)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele