čtvrtfinále - odvety
13.04.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kiks brankáře rozhodl o výhře Realu v Londýně

Real Madrid dokázal porazit Tottenham i na White Hart Lane a probojoval se do semifinále Ligy mistrů. O osudu zápasu rozhodla střela Ronalda a školácká chyba brankáře Kohoutů Gomese. Další vývoj už si Bílý balet pohlídalo a bude čelit Barceloně.

Trenér Kohoutů Redknapp se přiklonil k nasazení Aarona Lennona na křídlo, místo Sandra poslal do středu zálohy Huddlestonea, ale jinak byla sestava byla v mezích očekávání. To trenér Mourinho učinil změn daleko víc. Místo Garay nastoupil Carvalho, Marcelo se posunul na levý kraj zálohy místo Kaká a uvolnil místo na levém beku Arbeloovi, na pravém křídle se objevil Ronaldo místo očekávaného Granera.

První šanci zápasu měl Ozil, ale po pěkné akci hostí, střílel slabě jen do rukavic Gomese. Domácí se také tlačili do útoku a zápas měl vysoké tempo. Nebezpečný centr Balea vyboxoval Casillas. Walešský záložník dále větral pravou stranu obrany Bílého baletu, přesto se Angličané do velkých šancí v prvních dvaceti minutách nedostávali.

Až ve 26. minutě se probil po pravé straně Lennon a jeho centr napálil Pavlyuchenko vysoko nad. V následné akci se dožadovali domácí po zákroku Albiolu na ruského útočníka dožadovali penalty. Na druhé straně hlavičkoval ve 36. minutě Ramos a odražený míč napálil Adebayor pouze do boční sítě.

Další možnost měl Pavlyuchenko, ale nastřelil Modriče, velkou možnost pak měl Madrid z protiútoku, ale akci Ozila nedokázali zakončit ani Ronaldo ani Marcelo. Poslední střelu Pavlyuchenka v prvním poločase zneškodnil Casillas, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala, přes mírnou aktivitu domácích, šokem pro anglické publikum. Ze střední vzdálenosti vypálil ve 49. minutě, brankář Gomes jeho střelu podcenil a srazil si ji do vlastní sítě.

Domácí odpověděli obrovskou příležitostí Pavlyuchenka po centru agilního Van der Vaarta, ale jen těsně přestřelil. Stejně se vedlo i pokusu Modriče. V 62. minutě se předvedl střídající Defoe tvrdou střelou, ale Casillas vyrazil na roh.

Stejně se vedlo i na straně hostí dalšímu vystřídavšímu - střelu Kaká vyrazil Gomes rovněž na roh. Chvilku před tím se dožadoval penalty Khedira, kterého postrčil miniaturně ve vápně Ekotto.

Hodně velkou šanci měl po rohu v 73. minutě Defoe, který zapomenut hlavičkoval do tyče. Hra se poněkud více otevřela, další pokutový kop reklamoval Sandro, na druhé straně zkoušel chytrý oblouček Marcelo.

Tempo zápasu v poslední čtvrthodince upadlo, Real příliš míč Tottenhamu nepůjčoval, výjimkou byla pěkná zatočená střela Van der Vaarta nad břevno Casillasovy branky v 87. minutě. Poslední šanci měli hosté v podobě přímého kopu, který poslal Granero nad.

Real se tak po osmi letech probojoval do semifinále Ligy mistrů, kde ho čeká Barcelona a mrzet ho může jen žlutá karta pro Carvalha, který první utkání bude chybět. Tottenham byl příjemným překvapením soutěže a ačkoli Realu nevstřelil ani gól, loučí se se ctí.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (355)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele