čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2011 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid přejel Tottenham a míří za postupem

Real Madrid udělal veliký krok k semifinále Ligy mistrů, když doma vypráskal Tottenham v poměru 4:0. Bílému baletu pomohlo vyloučení Crouche a střelecká pohotovost Adebayora, který vstřelil dva góly.

Předzápasové prognózy se nenaplnily. Real celkem bez problémů Tottenham přehrál, ač mu v tom napomohl hloupý druhý "žlutý" faul Crouche na polovině domácích. Angličané se pak sesypali ve druhé polovině a umožnili Realu navýšit náskok do odvety.

Real vyběhl na domácí trávník v očekávané sestavě, trenér Kohoutů Redknapp posunul na stranu zálohy Jenase místo Lennona, který se zranil při tréninku. Vedle Modriče se postavil Sandro, na stoperu přece jen nastoupil Gallas místo Bassonga.

První poločas byl velmi rušný na události. Hned ve 3. minutě se dral do šance Di María, ale jeho střela se otřela o obránce a těsně minula Gomesovu branku. Ovšem z následného rohu se domácí mohli poprvé radovat. Adebayor uplatnil svou výšku, využil nejistoty Gomese a mezi gólmana a Modriče hlavou zarazil míč do branky.

V 9. minutě se dostal do palebné pozice Marcelo, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle. Další ránu pro hosty z Londýna přinesla 14. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen vytáhlý Crouch a odsoudil své spoluhráče k oslabení. Bílý balet se vrhl do útoku, ale projevilo se to pouze střelou Ronalda do rukavic Gomese ve 21. minutě.

První pokus hostí zaznamenal dalekonosnou střelou van der Vaart, která se stala kořistí Casillase. Ve 29. minutě měl velkou příležitost Bale, kterého našel pěknou přihrávkou z vlastní poloviny Dawson, utekl Ramosovi, takřka se vyhnul Pepemu a napálil míč do boční sítě.

Ve 32. minutě předvedl průnik zleva Marcelo, přetáhl centr, který vrátil do vápna hlavou Ramos a Adebayor jen o centimetry nedosáhl na druhou branku. Další hrst šancí měli ke konci šancí opět domácí.

Nejprve přestřelil z nadějné pozice z přímého kopu Ronaldo, poté zbytečně Marcelo hledal Adebayora, když mohl sám střílet a nakonec se dožadovali po střele Di Maríi domácí penalty po ruce Dawsona. Do kabin šel Real s jednogólovým náskokem.

Domácí začali zčerstva i druhé dějství. Ronaldo napálil z dálky boční síť, pak Marcelo hledal Adebayora místo Di Maríi a Ronalda. O chvilku později chtěl vtipně tečovat střelu Marcela opět Ronaldo, ale mířil mimo. Za hosty střílel zpoza šestnáctky Ekotto, ale Casillas jeho pokus zneškodnil.

V 56. minutě stadion Santiago Bernabéu vybuchnul nadšením podruhé. Ronaldo rozehrál rychle roh na Marcela, ten nacentroval do vápna na zcela volného Adebayora, který zavěsil hlavou do Gomesova protipohybu. Pak Real trochu povolil, ale Tottenham toho nevyužil. V 65. minutě mohl zkompletovat hattrick Adebayor, ale jeho hlavičku po centru Lasse vytáhl mimo Gomes.

Další a další útoky se valily na svatyni Kohoutů, Özil ani Adebayor své šance nevyužili, každopádně se hlediště dočkalo i třetího zásahu. Po pravé straně se v 71. minutě uvolnil Di María a vymetl šibenici Gomesovy branky. O pět minut později střílel prudce Ronaldo, ovšem brankář Tottenhamu vyrazil.

Na hřiště se dostali i Higuaín a Kaká. V 80. minutě měl šanci Ramos, ale jeho pokus se otřel o šibenici Kohoutů. Skóre uzavřel Cristiano Ronaldo, který volejem prostřelil Gomese po obloučku Kaká. Zápas završily příležitosti Pepeho po rohu a pokus Ronalda, oba ale branku minuly.

Real udělal veliký krok směrem k branám semifinále, Tottenham se však bude na White Hart Lane před domácím publikem vytáhnout a znepříjemnit život Bílému baletu co nejvíce.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (746)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele