základní skupiny - skupina G
19.10.2010 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Magická minuta dala Realu vítězství nad AC Milán

Real Madrid přehrál ne příliš přesvědčivý AC Milán v poměru 2:0. O výsledku rozhodla jediná minuta, během které vstřelil Bílý balet oba góly. Real si tak upevnil vedení v tabulce a velice se přiblížil postupu do další fáze Ligy mistrů.

Domácí Real nastoupil dle očekávané sestavy, ovšem hostující jedenáctka doznala dvou změn. Na stoperu nastoupil Bonera, jelikož Thiago Silva nedoléčil své zranění a stejně se vedlo gólmanovi Abbiatimu, kterého nahradil Amelia.

Zápas začal filigránami Ronalda a vběhnutím exhibicionisty na trávník. Po jeho zpacifikování začalo utkání mírným tlakem domácích, ale žádná vážnější šance z toho nevyplynula, pouze Di María zpoza vápna střílel nad. AC zůstavalo zatažené na vlastní polovině a vykrývalo pokusy Bílého baletu o útok.

Poté se ovšem dvakrát otřásl zaplněný stadion nadšením. Nejprve fauloval v 11. minutě před vápnem Pato Xabiho a nařízený přímý kop proměnil střelou do děravé zdi Cristiano Ronaldo. O minutu později po přihrávce Ronalda skóroval Özil s výrazným přispěním Bonery. Ronaldo se po kontaktu s Gattusem marně domáhal penalty.

Real však svého soupeře neknokautoval, protože AC se otřepalo a dostávalo se i více na polovinu soupeře, úřadovali zejména Ibrahimovič, Pato a Ronaldinho. Hra se postupně vyrovnávala, přesto si domácí udržovali mírnou převahu. Di María opět střílel zdálky vedle. Další příležitost měl po průniku Marcela v malém vápně Higuaín, ale hlavičkoval nad.

Pak se tlačil do šance Pirlo, ale míč před Ibrahimovičem v jasné šanci ukopl Carvalho. Zambrottova střela po následném rohu skončila vedle. Ve 29. minutě pálil nebezpečně z přímého kopu Pirlo, ale Casillas byl připravený. Poté se dlouho nic neudálo, až Seedorf pálil úplně sám po přihrávce Ronaldinha nad branku Realu. Na druhé straně odpověděl tvrdou střelou levačkou Cristiano Ronaldo, ale Amelia vyrazil.

Další náznak šance měl po pěkné přihrávce Özila Higuaín, míč mu ale ukopl Bonera. Pak měl po přihrávce Ronalda a odkopu Gattusa šanci Di María. Poté mladý Argentinec hamounil míč pro sebe, ač měl kolem sebe volné spoluhráče a Amelia mu míč chytil. Milánský gólman zneškodnil i šanci Özila po spolupráci s Ronaldem. Higuaín po kolmici Xabiho na míč nedosáhl. Závěrečná střela poločasu z kopačky Ronalda šla vedle.

Druhé dějství začal Milán větším tlakem na rozehrávku domácích, takže bylo k vidění více soubojů než gólových šancí. Zčistajasna přišla přihrávka Di Maríi po akci Özila na krajana Higuaína, kterému hlavičku ovšem Amelia chytil. Další náznak šance měl Di María, ale chtěl zakončení příliš vyšperkovat.

V 57. minutě nedosáhl na centr Di Maríi opět Higuaín. Další příležitost "zadrbal" Di María po přihrávce Özila. Nad šla střela Khediry o chvíli později. Rovněž neplodná vyzněla kombinace po ose Xabi - Di María - Higuaín, na jejímž konci stála zblokovaná střela a brankář Amelia.

Třetí gól Realu mohl přijít v 70. minutě po průniku Marcela, ale jeho nezištnou přihrávku neproměnil v jasné šanci Ronaldo. Ohlušující pískot přivítal bývalého hráče Realu Robinha, který vystřídal ne příliš výrazného Ronaldinha. Závar nastal v šestnáctce po dalším přímém kopu Ronalda, ale míč nakonec skončil přičiněním Pepeho vedle.

Hodně velkou šanci měli v 80. minutě hosté, když pronikl Robinho, nahrál vystřídavšímu Inzaghimu, ale jeho centr přes snahu Ibrahimoviče v síti neskončil. I další příležitost měl AC, po akci Boatenga přistál míč u Robinha, ale jeho střelu Casillas vyrazil.

Závěrečné minuty se nesly ve znamení pokusů AC o zkorigování výsledku a občasných výpadů Realu. Nicméně žádná další příležitost se neurodila, a tak si Real odnesl tři body a takřka jistý postup do obávaného osmifinále. AC bude ještě o postup muset bojovat.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (720)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele