základní skupiny - skupina A
07.12.2010 20:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Twente - Tottenham Hotspur 3:3

Tottenham splnil hlavní cíl a zajistil si postup z prvního místa své skupiny. V posledním vystoupení mu stačila remíza a nic by se z tohoto pohledu neměnilo ani v případě výhry Twente, Inter totiž prohrál v Brémách vysoko 0:3.

Twente mohlo hrát bez zábran, alespoň tedy z hlediska svého umístění ve skupině, jelikož mělo jistou třetí příčku a tím pádem přestup do Evropské ligy. A na utkání to bylo znát. Domácí zahrozili jako první, z dálky pálil Brama a pořádně vylekal Gomese.

Ve 12. minutě se poprvé měnilo skóre a jednalo se o kuriózní a pro domácí hodně nešťastný moment. Wisgerhof poslal malou domů Boschkerovi, kterému míč při odkopu přeskočil nohu a domácí brankář pak jenom smutně sledoval, jak onen kulatý nesmysl míří do sítě - 0:1.

Twente nešťastný moment nepoložil a za deset minut se mu podařilo vyrovnat. Assou-Ekotto si chtěl chránit obličej při střele Rosalese, kterou nakonec zablokoval loktem a Carlos Velasco Carballo nařídil penaltu, tu proměnil Landzaat, jehož vůbec nerozhodil fakt, že musel svůj pokus opakovat - 1:1.

Twente si v posledním vystoupení základní skupiny chtělo připsat skalp Tottenhamu a přiblížit ho k tomu mohl Janko, jeho pokus jenom těsně minul Gomesovu tyč.

Rovněž druhý poločas odstartoval lépe Tottenham a znovu mu k tomu pomohlo zaváhání domácí obrany. Střídající Lennon dostal prostor na hranici šestnáctky, ještě více prostoru pak od hráčů Twente dostal Defoe, který si zpracoval přihrávku od Lennona a sám v pokutovém území pokořil Boschkera - 1:2.

Ani v tomto případě ovšem radost hostujícímu týmu příliš dlouho nevydržela, v 56. minutě poslal centr do vápna Janssen, na míč si naběhl Rosales a nechytatelnou hlavičkou srovnal - 2:2.

Nádherný zápas pokračoval a za další tři minuty to už bylo 2:3. Boschker sice zneškodnil pokus Palaciose, v pravý čas na pravém místě ale byl Defoe a připsal si tak druhou branku v zápase.

Tottenham tak potřetí vedl, jenomže i potřetí o vedení přišel a v tomto případě byla reakce Twente ještě bleskovější, než při stavech 0:1 a 1:2. V 64. minutě zahrávali domácí trestný kop, Chadli krásně poslal míč přes síť přesně k tyči a Gomes byl znovu bezmocný - 3:3.

V závěru se stav už nezměnil a Tottenham slaví postup z prvního místa. Twente zase ukázalo, že v Evropské lize nebude snadným soustem pro nikoho a může dojít hodně daleko.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

4-2

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Kaká10

1:3

Reagovat
Petrinho17

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

totenham uz ma isty postup ale urcite budu chcet byt prvy takze tipnem-1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Luka ani neodjel do Nizozemska, to znamená že by mohl po zranění nastoupit Jenas. Navíc s týmem odcestoval i Keano a nejlíp by Harry udělal, kdyby ho postavil a robbie dal 5 gólů . Jinak Daws by měl bejt připravenej na lávce, to je taky super.

Takže snad vyhrajeme a první místo nás nemine.

COYS!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

1:1,nebo 1 :2

Reagovat
smazaný uživatel

Twente, jako vždy i bez Ruize

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je clanok.. hned prva veta Twente o nic nejde .... liga majstrov = miliony ...a kazdy zapas 800 000 svajciarskych frankov ... cize ironicky dodam ,, naozaj o nic nejde"

Reagovat
smazaný uživatel

Pan mudrlant, vieš čítať aj medzi riadkami alebo sa robíš za každú cenu múdry? Ale nie...vážne. Twente V PODSTATE o nič nejde by si ako vysvetlil. Zo športového hľadiska im ozaj o nič nejde. Motivácia sú len peniaze, ale tie sú motivácia vždy a všade a v LM v každom zápase, preto slovko V PODSTATE tu má taký relativizujúci význam. Každý predsa vie a autor dvojnásob, že v LM vždy ide minimálne o tie €

Reagovat
Usty

Ty krávo to je koncert !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs dokazuju ze do LM pravom patria .... na tie ich zapasy radost pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

A čo Twente? Tí si za svoje výkony osemfinále LM zaslúžia viac než Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak ...

Reagovat
Ligter

Tottenham 18 gólů při premiéře, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tejto skupiny sa malo postúpiť

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda víťazstvo v skupine nič krajšie som na Milkuláša nemohol dostať

Reagovat
cerwi

no 18 golu za 6 zapasu, to je panecku parada! COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Jééééj já myslel že hrajou až dnes! Kurfa tak to sem projebal krásný zápas a místo toho rýsoval No nic hlavně že to dopadlo a že se jermain konečně trefil a nevíc hned dvakrát!

Reagovat
smazaný uživatel

Totenham do toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele