semifinále - odvety
03.05.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Barcelona si domácí remízou s Realem zajistila finále

Barcelona nenechala nic náhodě a pohlídala si náskok z prvního semifinále v Madridu. Po jednobrankové remíze si tak zahraje po dvou letech opět finále Ligy mistrů. Real přes úsilí nedokázal nepříznivý vývoj otočit.

Barcelona nastoupila v očekávaném složení, Real měl v základní jedenáctce dvě změny - na hrotu se objevil místo Benzemy Higuaín a Ozila nahradil Kaká. Soupeři začali utkání s nasazením, první vyzkoušel štěstí Iniesta, ale mířil vedle. Real se snažil napadat rozehrávku Barcelony, která předváděla svoji klasickou hru založenou na množství příhrávek s nečekaným finálním pasem.

Domácí se postupně ujali iniciativy vedené zejména po pravé straně, nicméně Real se bránil úspěšně. Velikou šanci měl ve 22. minutě po rohu Busquets, ovšem hlavičkoval přímo do připraveného Casillase.

Hotová přeprška šancí byla ze strany domácích mezi 32 až 35. minutou, ale Messiho nejdříve vychytal Casillas, pak šla jeho střela mimo a další ránu Villy vyrazil opět brankář Realu. Poté pálil mimo pro změnu Pedro a po dalším závaru vyrazil Messiho pokus opět Casillas.

Ve 40. minutě měli příležitost i hosté, když Xabi pěknou přihrávkou uvolnil Ronalda, ale jeho centru do vápna chyběla přesnost, a tak mohl Valdés zachránit. Do šaten se šlo bez gólu.

Druhá půle začala mírně spornou situací při akci Realu, kdy Higuaín skóroval, ale pro faul Ronalda na Mascherana gól nebyl uznán. Trávník byl zkrápěn hustým deštěm a brzy se změnilo kromě počasí i skóre. Iniesta chytře vysunul Pedra a ten v 54. minutě otevřel skóre.

Real se ovšem nevzdal, na hřiště se dostali Ozil a Adebayor a v 64. minutě se dostal Bílý balet aktivním presinkem k míči, Di María napálil míč do tyče, odražený míč si zpracoval, přihrál na Marcela, který nekompromisně zavěsil.

Domácí mírně znervozněli, ovšem hosté toho nedokázali využít. Zápas se rozdrobil na více soubojů, přibylo žlutých karet, šanci měl hlavu Messi, ale byl příliš zakloněný. Další šanci Argentincovi překazil včasným skluzem Marcelo. Ani přímý kop Messiho Casillase neohrozil.

Barcelona si výsledek ohlídala a zajistila si přes porušenou stoprocentní domácí bilanci postup do finále Ligy mistrů. Real přes snahu nesvedl v odvetě otočit a zůstal po dlouhé době těsně před branami své vysněné Décimy.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (1980)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele