základní skupiny - skupina B
21.10.2009 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş vybojoval první bod, radoval se ve Wolfsburgu

Fotbalisté Besiktase Istanbul díky velmi odvážnému výkonu vybojovali svůj první bod v letošním ročníku Ligy mistrů. Pro domácí Wolfsburg je to tak další citelná ztráta.

Po sérii porážek chtěl kouč tureckého týmu Mustafa Denizli přerušit černou sérii a nedopustit tak hattrick s nulou na kontě. To se mu nakonec po velkém boji částečně povedlo. Besiktas sice zůstane na chvostu, z chladné Wolfsburg Areny ale bude odjíždět s pocitem, že svému soupeři situaci ve skupině nijak neulehčil. Domácí navíc od 74. minuty dohrávali bez svého elitního kanonýra Graffiteho.

Kouč Armin Veh žádal před utkáním od svých svěřenců naprostou ofenzivu, a té se také v prvním poločase dočkal. Už ve druhé minutě podcenil Costův rohový kop gólman Rüstü, míč se dostal až k úplně volnému Džekovi, který v jasně šanci ani netrefil bránu. Besiktas ale nepřijel jen bránit, o čemž svědčí šance Ibrahima Kase, jehož střelu zpoza vápna bravurně vyrazil Benaglio.

Do útočné nálady se dostal levý bek Marcel Schäfer, který svými výpady zaměstnával nejen obranu hostí, ale také brankáře Rüstüho. Nejprve jeho pokus letící k přední tyči vytěsnil s velkou námahou, po následném centru na Džeka už jen přihlížel jak bosenský útočník těsně míjí vzdálenější tyč.

Po úvodním náporu ze strany Vlků se stále častěji osměloval rovněž Besiktas. Po půlhodině hry se do dobré možnosti dostal po akci Nihata Kahveciho brazilský forvard Tello, Benagliovu klec ale těsně minul. Wolfsburg sice po drtivou většinu úvodních pětačtyřiceti minut držel míč na svých kopačkách, kromě další hlavičky dlouhána Džeka si už další gólovku nevytvořil.

Těsně po přestávce ale tlak domácích sílil a Rüstü měl několikrát velké množství práce. Při výběhu pro vysoké míče není bývalý turecký reprezentační gólman zrovna nejjistější, nicméně Guntner opět nezamířil ani mezi tři tyče. Krátce nato se Džeko zbavil Ferrariho, z ostrého úhlu ale mířil hodně mimo.

Útoky se ale nehnaly jen na jednu stranu. Proti rozběhnutému Nihatovi zasahoval na poslední chvíli, ale čistě Madlung a zamezil tak hrozícímu nebezpečí. Naděje na druhé vítězství ve skupině ale definitivně pohasly s odchodem Graffiteho, který byl v 74. minutě vyloučen po střetu s Ibrahimem Kasem. Brazilský útočník tak zcela jistě přijde o odvetu, jež je na programu za dva týdny.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jistá výhra vlků, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Turci Sasiky splachnou bute to jedno prekvapeni 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele