základní skupiny - skupina H
09.12.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Brankář Bolat vystřílel Lutychu Evropskou ligu

Standard Lutych byl Alkmaaru více než rovnocenným soupeřem. Jenže až do nastaveného času nespravedlivě prohrával s nizozemským mistrem 0:1. Belgičanům se nakonec podařilo vyrovnat a zajistili si alespoň účast v Evropské lize. Oním slavným mužem se stal k údivu všech turecký brankář Sinan Bolat, jenž skóroval v páté minutě nastavení.

Domácí rovněž bojovali o druhé postupové místo do Ligy mistrů. Jenže v Pireusu Olympiakos vyhrál nad Arsenalem 1:0, takže ani případná výhra by Lutych dál milionářskou soutěží neposunula. Kdyby v první půli proměnil několik tutovek, nemusel se až do samotného závěru zápasu strachovat o potřebnou remízu. Naštěstí byl v týmu "ostrostřelec" Bolat.

Oba celky zkrátka potřebovaly vyhrát, takže vrhaly logicky všechny síly do útoku. V první půli bylo jasně lepší domácí mužstvo. Především srbský forvard Milan Jovanovič dělal Alkmaaru obrovské problémy. Nejprve zahrozil po třinácti minutách hry z přímého kopu Nicaise, gólman Romero si ale se štěstím poradil.

A pak už to byla jen Jovanovičova jízda. O pár chvil později po Nicaiseho standardce jeho střelu zachytil na poslední chvíli pravačkou Moisander, minutu na to hlavičkoval příliš slabě, takže Romero mohl po míči hrábnout. Po půlhodině hry zazvonilo po jeho střele z jednoho kroku z přímého kopu břevno.

Hosté se prakticky jen bránili atakům belgického soupeře, občas ale vyrazili na zteč do brejku. Varování vyslal Lutychu dvakrát Holman, ale s jeho prvním pokusem, který si připravil hezky za vápnem, si brilantně poradil gólman Bolat, padáček mířil těsně nad. Tři minuty před koncem ale Alkmaar udeřil opravdově. Pocognoli poslal míč zleva do vápna, kde z blízkosti propálil gólmana Bolata v pádu Lens.

Hračku, se kterou si domácí v první půli tak krásně hráli, nemohli vůbec opravit. Alkmaar se dál hodlal bránit, navíc úspěšně, a do ofenzívy vycházet jen zřídka. Zatímco v první půli byl hodně nebezpečný Jovanovič, tak ve druhém dějství zaúřadoval hostující El Hamdaoui. Měl hned tři dobré příležitosti, ale vždy ho vychytal skvělý Bolat.

Lutych útočil, jenže vyvinout tlak si skoro vůbec nedokázal. Alkmaar měl s domácími rozhodně menší práci než v prvním poločase. Dobře vypálili Wistel, Jovanovič nebo třeba Dalmat, na místě stál ovšem brankář Romero. Zdálo se, že třetí místo nakonec přece jenom získá AZ. Brankou vyústila až úplně poslední šance utkání, která však Nizozemcům překazila oslavy. Hrdinou veledůležitého okamžiku se přitom stal ten nejméně očekávaný.

Sudí Atkinson nabídl Standardu v páté minutě nastavení poslední možnost na vyrovnání. Nicaise nacentroval zprava z volného kopu do vápna, kam si naběhl a výtečným způsobem i naskočil vyběhnutý brankář Sinan Bolat a jako zkušený mazák, který tak v zápase sebral práci střílení gólů svým spoluhráčům na hřišti, zavěsil přímo pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sinan Bolat

Reagovat
FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Bolat

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti brankáři se nám v LM nějak rozstříleli(Butt,Bolat,...kdo bude další ??)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele