základní skupiny - skupina G
09.12.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla splnila úlohu favorita a přemohla Rangers

Zápas o ničem ve finále nebyl až tak nudný, i když by si záživnější podívanou asi taky každý z nás dokázal představit. Celý ho nakonec rozhodla brzká branka Frédérica Kanoutého, který se trefil chladnokrevně ze značky pokutového kopu. Ani tento gól však situaci obou celků nijak nezměnil - Sevilla postupuje z prvního místa, Rangers končí suverénně poslední.

Jen strhující úvod a pak dlouho žádný vzruch nabídlo první dějství odehrané na Estadiu Ramóna Sáncheze Pizjuana. Domácí Sevilla se totiž na svého ostrovského soupeře vrhlo ve velkém stylu, když už ve čtvrté minutě nebylo vůbec daleko prvnímu gólu. Tehdy se s parádní míčovou ekvilibristikou vytáhl Kanouté, překopl si vlastní rameno, dostal se tak do výhody a také díky ní záhy prostřelil brankáře McGregora. Jenže jeho strážce, stoper Papac, stihl včas doběhnout na brankovou čáru a pohotově zachránit své mužstvo. Pohromu nicméně odvrátil jen nakrátko. Hned v osmé minutě Whittaker sice Rangers osvobodil, ale takřka zároveň nevysvětlitelně skolil Navarra a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil Kanouté a uvrhl Španěly do velké pohody. V téhle chvíli měli postup z prvního místa v kapse.

Možná i proto, že se k nim brzy donesla zpráva o rodícím se debaklu Urziceni na půdě Stuttgartu, zbytek první půle sevillští víceméně vypustili a tápajícího protivníka jen nechali dusit se ve vlastní šťávě. Fotbalisté z Glasgowa přitom zrovna nepookřáli ani během pauzy. Ačkoli jejich projev nesl určité známky zlepšení, neboť se Smithovi svěřenci konečně snažili roztahovat hru i do křídel, jejich šance dlouho nepřicházely. A tak si prozatím brali slovo Španělé. Konkrétně za ně promluvil Negredo, který si umně počínal u bližší tyče, kde si zpracoval míč, otočil se s ním a pak ho trestuhodně napálil mimo. Určitě měl trefit alespoň prostor mezi třemi tyčemi. Co se však nepovedlo jemu, podařilo se vzápětí spoluhráči Zokorovi. Ten byl blízko první trefě za posledních šest let, nepřálo mu však štěstí, když svůj projektil zakroutil jen do tyče.

Až poté, deset minut před koncem, se probrali i spící Rangers. Uběhlo bezmála pět tisíc vteřin od úvodního hvizdu rozhodčího, když konečně vystřelili. Premiérový pokus hostí obstaral Novo, jenž po přihrávce Davise rozvlnil pouze boční síť Palopovy klece. Když to užuž vypadalo, že si brankář Sevilly dnes večer nepřipíše ani jediný, byť třeba triviální zákrok, nadechl se dvě minuty před koncem McCulloch k úchvatné dalekonosné střele, po níž se už Palop musel chtě nechtě vrhnout.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
aimar21

pane boze uz stimi oveckami v tychto clankoch prestante prosim vas. je to absolutne nevhodne vo futbale pouzit slovo ovecka na hracov.. si to na salas chodte pisat ale tu piste normalne veci prosim vas. sa to neda uz citat....

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla bude hrat v určité pohodě a Rangers maji potíže s koncovkou! tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

máš recht, 3:0 SEVILLA FC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele