základní skupiny - skupina G
24.11.2009 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rangers prohráli i potřetí, Stuttgart živí naději na osmifinále

Pořádnou ostudu si v letošním ročníku Ligy mistrů utrousili fotbalisté Rangers. Doma na Ibrox Parku nepředvedli ani v jednom utkání pohledný fotbal a svým fanouškům navíc nabídli tři porážky. Stuttgart je porazil v pohodlném tempu 2:0, protože však Urziceni rovněž zdolala Sevillu, zůstávají Němci na třetím místě tabulky.

Hosté hned od začátku naznačili, že si stejně jako před nimi Sevillla i Urziceni přijeli na Ostrovy pro tři body. Stuttgart matné Rangers zkrátka přehrával, v sedmé minutě přihrál Boka nalevo do běhu Cacauovi, jednomu z nejaktivnějších hráčů německého celku, proti jehož ráně tak tak zakročil gólman McGregor.

V 16. minutě už se ovšem VfB dočkalo branky. Hleb si nalevo nádherně ťukl s Cacuem, z postranní čáry přihrál do vápna, tam míč ideálně netrefil Pogrebňak, ale od jeho nohy se odrazil k volnému Rudymu, jenž zamířil přesně k levé tyči. O pár chvil později to mohlo být 2:0, ale protože podle rozhodčích se Delpierre aktivně zapojoval do zahrávání přímého kopu, jenž skončil v síti, mávli ofsajd a branku nakonec neuznali.

Rangers se snaha upřít nedá, Stuttgart byl ovšem viditelně dál lepším týmem. Po půlhodině hry balón kroutil do branky Cacau, ale jeho technická střela mezi třemi tyčemi neskončila. Domácí mohli vyrovnat do poločasu po dvou chybách Stuttgartu.

Nejprve Osorio nezachytil centr, ke kterému se dostal Boyd, ale jeho bomba jen narazila do reklamy vedle pravé tyče. Pak mu soupeř po špatné rozehrávce nabídl další šanci, Miller našel zprava ve vápně Boyda, ten však nepotvrdil, že je výborný hlavičkář, a z vyložené pozice trestuhodně přestřelil.

Když se Stuttgart ve druhé půli po hodině hry trefil podruhé, bylo prakticky rozhodnuto. Rudy potáhl míč až k postranní čáře, poslal táhlý centr do vápna, Pogrebňak na sebe navázal beka Weira a Kuzmanovič tvrdou hlavičkou zacílil. Hosté byli dál nebezpečnější, Rangers zkrátka postrádali myšlenku, kterou by jinak dobře organizovaného soka překvapili.

Do konce zápasu si Skotové vůbec nic nevytvořili. Náznaky šancí pochytal buď brankář Lehmann, nebo si s nimi poradila solidně pracující defenzíva. Stuttgart naopak mohl svůj náskok ještě zvýšit. Cacauova první střela byla sice slabá, o minutku později vyslal na McGregora o mnoho silnější projektil, k dorážce se dostal Pogrebňak, avšak domácí brankář ho tváří v tvář skvěle vykryl. Ruský forvard pak stačil napálit ještě tyč.

Zatímco pro Rangers letos pohárová Evropa skončila, Stuttgart má alespoň jistotu Evropské ligy, protože hůře než na třetím místě skončit nemůže. Stále však rozhodně pomýšlí na postup do osmifinále Ligy mistrů. K tomu je nutně potřeba porazit v posledním utkání skupiny rumunskou Unireu, jinak se do dalšího kola podívá soupeř.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
jardakolo1

souhlas 0

Reagovat
smazaný uživatel

taky sohlasím s plichtou

Reagovat
smazaný uživatel

rangers doma vyhra ! 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers vyhraje kluci Jinak mi zkazí tiket :D

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi ho zkazili. za 3 kila sem měl 3 a půl.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oba tymy sou v poharech bezzuby v utoku 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Blue Brothers!

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto dnes bude najnudnejsi zpaas LM,rangers sa budu snazit ale stutgart im nedopraje ani gol 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers is fucking shit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele