osmifinále - 1. zápasy
23.02.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bordeaux vyhrálo v Řecku a vykročilo za postupem

Ostrý a bojovný zápas v Řecku přinesl jediný gól, který padl do domácí sítě v naprostém závěru prvního poločasu. Bílo-červení měli několikrát blízko k vyrovnání v posledních minutách celého zápasu, proti nim však stál jak brankář Carrosso, tak především potřebné štěstí.

Olympiakos se poprvé ozval již ve čtvrté minutě, kdy si na přímý kop naběhl anglickým fotbalem prověřený stoper Mellberg, hlavičkou však těsně minul pravou tyč Carrassovy branky. Vyrovnaný zápas s minimem chyb v obraně dovolil další šanci až za dalších dvacet minut, kdy Plašil nabil Fernandovi, který z více jak dvaceti metrů mířil prudkou ránu jen do Nikopolidise.

Jedním z nejvýraznějších hráčů hostů byl Wendel, který krátce po půlhodince hry zkoušel po odraženém rohu překvapit domácího brankáře z úhlu, vzdálenější tyč minul. Po hluchém místě ve hře domácích přišel závěrečný nátlak, který měl vygradovat přímým kopem z předposlední minuty. Dátolo však z úhlu branku těsně minul, a tak se z branky do šatny radovali francouzští hosté.

Ve druhé minutě nastavení rozehrál skoro z postranní čáry přímý kop Gourcuff, na malé vápno si naběhl obránce Ciani, který hlavičkou lehce překonal k brankové čáře přikovaného Nikopolidise. Do kabin tak šli se štěstím v lepší náladě hráči Bordeaux.

Do druhého poločasu vlétli hosté, největší šanci k rozhodnutí zápasu a možná tak i celého osmifinále měl však Ciani, jemuž hlavička z pár kroků vůbec nevyšla. Až po deseti minutách se také o slovo začali hlásit Řekové. Brzy poté dostal do stoprocentní šance Raúl Bravo Marescu. Ten z malého vápna nikým netísněn hlavičkoval nad břevno.

Jinak se druhý poločas táhl v marnosti a zoufalství domácích dostat se do sebemenší šance. Celý obraz hry jen potvrzoval čtyři góly v základní skupině. Bordeaux se naopak v dešti zbytečně nikam nehnalo a bohužel pro oko diváka polehávali hosté na trávníku po pouhém náznaku doteku protihráče.

Po pohledném proniknutí do vápna přihrál Chalmé Wendelovi, který bez přípravy z vápna křižnou střelou branku netrefil. Z následné protiakce se do výborné pozice dostal Lua Lua, ale Carrasso snad konečky prstů vyškrábl míč těsně vedle tyče.

Dvě minuty před koncem přišla nejnebezpečnější akce domácích. Nejprve zpětnou hlavičkou Lua Lua zaměstnal Carrassa, který musel vytáhnout míč zpod břevna na rohový kop. Díky němu se k hlavičce dostal Torosidis, který konečně pokořil brankáře francouzského týmu. K jeho neštěstí však na brankové čáře dokázal Trémoulinas vykopnout natolik povedeně, aby se rozehrávalo od branky hostů.

Ve třetí minutě nastavení zavezl míč k brankové čáře Lua Lua, jeho přízemní centr však jeden z obránců těsně před Derbyshirem na roh. Z něho sice Řekové ještě nezahrozili, ale následoval další, o mnoho zajímavější. Při něm zabránil gólu Carrosso naprosto nevědomky, s velkým štěstím totiž hlavička směřovala přímo do něj.

Akce nadále pokračovala a míč se znovu vrátil na malé vápno, hosté míč nedokázali odkopnout, následně však Carrosso spadl přes faulujícího Derbyshirea, Maresca se tak z gólu radoval jen okamžik. Do druhého zápasu si Bordeaux vypracovalo velmi slušný výsledek.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
Devil

2:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
vanGomm

V Řecku je tradičně horká půda.Ostatně se o tom přesvědčil nedávno i AS Roma.Tipuji proto těsnou výhru domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

plichta jak vysita....

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux má lepší tým a půjde dál, letos můžou skončit klidně až v semi, uvidíme...

Reagovat
milan78

s plašákem to bude finále, kéž by se pak zřekl reprezentace, že se chce soustředit jen na klub

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky to vidím na plichtu...nejspíš 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dneska půjdu vsadit za 50kč, plichtu toto, na barcu a pak nějakej tennis a na švýcary

Reagovat
smazaný uživatel

s bělorusama to budou mít těžký

já dnes dávám stuttgart 10, herta 02, olympikaos 0 a alborg 2

Reagovat
Josifek

Strasně se mi líbí ofenzivní hra Bordeaux, mají spoustu šikovných hráčů, hrají po zemi, není to žádná bouchaná...los v podobě Olympiakosu pro ně byl příznivý, dnes by z toho mohla být plichta 1:1 nebo možná i výhra 1:2, v tomto dvojzápase o postupujícím příliš nepochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Girondins.

Reagovat
j_mrazik

alles gute.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

hxxp://xxx.sportanalyzy.estranky.sk/ , pre tipérov analýzy, nie je to spoplatnené a ani komerčná stránka, takže reklama je to na nezárobkovú činnosť. A keď , nech to zmažú

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
Lahvac-CZ

"Bordeaux si jede do Řecka pro solidní výsledek" podle mě je to špatný titulek. Bordeaux bude mít převahu a v tomto zápase je favoritem.

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 1:1, 2:2 a doma si už postup Bordo pohlídá...

Allez les girondins

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
sosna

Frantíci mají lepší tým a pravděpodobně postoupí. Dneska ale prohrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Bordeaux. Blanc 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux vyhraje 1:0

Reagovat
stas87

2:0 a postup grekov

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Counter

Bordeaux zasloužené vedení, ještě by to chtělo přidat jeden a řeci to zabalí...

Reagovat
M11

Bordo kvalitne

Reagovat
Josifek

Bordeaux moc přeji, jejich fotbal se mi velmi libí a dnešním výsledkem mi udělali radost a to nejen proto, že jsem vsadil na jejich postup.

Reagovat
Liquid

Olympiakos podle mě vstřelil regulérní gól v nastavení jinak ale držím palce spíše Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Derbyshire tam úmyselne pokladal na Carrassa ruku. To, že hlavným dôvodom nezasiahnutia bolo to, že Cedric prepadol cez ležiaceho Cianiho je vedľajšie. Reklamované to bolo vcelku právom zo strany Planusa i keď vo Webbovom prípade to nehovorím rád, ver mi.

Reagovat
madridcan

olympiakos mal kludne aj na vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem aj doma 1-2:0 a postup. V podstate sa od mojej pôvodnej prognózy nič nemení, ale dnes som čakal skôr remízu, prípadne toto. Olympiakos na bod s kľudom mal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

EISAI STO MYALOOOO KATI MAGIKOOOOOOO OLYMPIAKOS NAJLEPSI FANUSICI NA SVETE !!!! DO BORDO POJDE 10 000 ak zahrame tak ako sme zahrali doma vyhrame...smolovaty zapas nebude kazdy ...a zato ze je rozhodca curak zato sme my nemohli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele