Reportáž

Inter postupuje do osmifinále, na Rubin čeká Evropská liga

Inter Milán si připsal zasloužené vítězství proti ruskému mistru Rubinu Kazaň a připojil se k obhájci titulu z Barcelony, oba favorité si i přes jistě nepříjemné patálie zahraji očekávané osmifinále. Tatarské mužstvo čeká bezpochyby hojivá náplast v podobě třetí příčky, která zaručuje udržení se v evropských pohárech do příštího kalendářního roku.

Inter dlouhou dobu hledal recept na velmi dobře pracující obranný blok Rubinu, který měl k překvapení domácích příznivců v úvodu trochu více ze hry, ba dokonce si připsal jednu obrovskou příležitost, která zůstala trestuhodně nevyužita. Inter se postupně zlepšoval, zpřesňoval kombinace a začal trochu obšírněji obléhat pokutové území Rubinu Kazaň. Po půlhodině hry se Mourinhovi svěřenci dočkali, když je poslal do uklidňujícího vedení Samuel Eto'o. Po obrátce přidal pojišťující branku nádhernou ranou Mario Balotelli. Inter Milán však, navzdory několika dalším šancím a dvoubrankové výhře, nepřesvědčil.

V osmnácté minutě přišla nejnebezpečnější chvilka před Juliem Césarem, v momentě pravdy selhal devětadvacetiletý řecký záložník Karadeniz Gökdeniz. Christian Noboa poslal za obranu domácích fantastickou přihrávku, pro kterou si doběhl již zmiňovaný Gökdeniz, jehož zakončení tváří tvář brazilskému brankáři by nesneslo ani mírnější kritéria Gambrinus ligy, natožpak Premier ligy.

Následující minuty patřily domácímu mužstvu, které získávalo jistotu a díky kvalitnější kombinaci se posouvalo blíž a blíž Ryzhikovově svatyni. Odpovědnost vzal na svá bedra Javier Zanetti. Kapitán mužstva obešel dva obránce, s jejichž přispěním posunul míč na Balotelliho, jenž parádní zpětnou patičkou nalezl v oblasti penaltového puntíku osamoceného Samuela Eto'oa, který nekompromisní ranou málem protrhl síť.

Branka domácímu mužstvu vlila krev do žil, bez větších potíží drželo míč a připsalo si ještě dvě nebezpečné střely Maicona a Wesleyho Sneijdera. Po obrátce to byl Rubin, který deset minut tvrdil tempo a připravoval domácí obraně těžké chvíle. Inter se ale z náporu hostí dokázal vymanit a odpor ruského týmu definitivně zlomil v čtyřiašedesáté minutě.

Ryzhikov musel krátce po hodině hry vytáhnout jeden ze svých lepších zákroků proti střele Cambiassa, poté už kapituloval. Mario Balotelli napřáhl z třiceti metrů a nádhernou pumelicí překonal bezmocného brankáře, před nímž rána smolně zaplavala. Bylo rozhodnuto.

V dalším průběhu utkání již Kazaň nekladla žádný větší odpor a Julio César byl bez práce. Zato Sergei Ryzhikov musel vytáhnout další robinsonádu proti Cambiassově střele, po zranění navrátivší se Wesley Sneijder pak trefil tyč. Závěr druhé půle již žádnou výraznější příležitost nepřinesl, Inter bez větších potíží dokráčel do zdárného, postupového konce.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (433)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele