základní skupiny - skupina D
30.09.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mizérie Atlétika Madrid pokračovala i v Portu

Atletiko Madrid zaostává v domácí soutěži a lepší to není ani v Lize mistrů. Ve svém prvním zápase doma jenom remizovalo s APOELem, nyní utrpělo porážku v Portu. Domácí o výhře v opakování loňského osmifinále rozhodli až v posledních patnácti minutách.

Porto velkou část svých útočných akcí vedlo přes Hulka a málem se brzy dostalo do vedení. Byl to právě Hulk, kdo odcentroval z levé strany a na zadní tyči jenom těsně na míč nedosáhl Bruno Alves. Ve 25. minutě přišel nešťastný moment pro hostujícího gólmana Roberta, který do té doby kontroloval jenom nepřesné pokusy Mariana a Hulka, ten se zranil při snaze vytáhnout na roh míč, který i tak šel nad, a jeho místo musel zaujmout mladíček De Gea.

Porto v prvním poločase 18letého gólmana příliš nezaměstnalo, práci naopak měl Helton. Po chybě jednoho ze spoluhráčů vyrážel na roh ránu Agüera a zaskvěl se i při střele Forlana. Těsně před odchodem do kabin pak Simao rozehrál rohový kop, na přední tyči hlavičkoval Juanito a Helton měl znovu o práci postaráno.

Po změně stran jako první zaútočilo Atletiko, akci zakončoval přesnou střelou Ujfaluši a Helton vyrážel na roh. Od této chvíle se ovšem zajímavé věci začaly dít především na druhé straně. De Gea si nejprve poradil s trestným kopem Alvese, následně zkazil radost i Guarinovi.

Porto bylo lepším týmem a svou převahu zúročilo patnáct minut před koncem. Na pravé straně pokutového území se k míči dostal Hulk a De Gea jeho střelu dokázal vyrazit. Odražený míč si našel znovu Hulka, ten ho poslal pod sebe na malé vápno a Falcao krásnou patičkou otevřel skóre - 0:1.

Falcao mohl brzy přidal druhou branku, když hlavičkoval nikým neatakován, nepřesná muška ho ale dlouho mrzet nemusela. V 82. minutě přišla pojistka, po rohovém kopu hlavičkoval do tyče Bruno Alves a míč následně uklidil do prázdné brány Rolando - 2:0.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

plichta no

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, bez pochyb, FC PORTO OLÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Zajda

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1 tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk,Diego Forlán

Reagovat
Shevchenko

3:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Nebojím se dát jedničku, Atlético hraje poslední dobou hrozně. Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6.4 ale nevim pro koho

Reagovat
Jajinek

Když se podívám na soupisku Atletika, tak mi to prostě hlava nebere....člověk by jim i přál úspěch...ale když hrají takhle tragicky???

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je fakt k placi

tragedie, ostuda, mizerie, ja uz fakt nemam slov...

jedine co me potesilo byl mladicek de gea, ktery se ukazal ve velmi dobrem svetle, ani jeden z golu nesel na jeho vrub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele