základní skupiny - skupina C
21.10.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille získala první body, porazila Curych 1:0

Skóre 1:5, nula bodů. Tak vypadaly statistiky francouzské Marseille před dnešním zápasem se švýcarským Curychem. Olympique si ale tentokrát se svou rolí favorita poradil a z Curychu si odváží tři body za těsnou výhru 1:0. Jediným střelcem se stal Gabriel Heinze.

Marseille v minulém kole francouzské ligy prolomila sérii špatných výsledků, když zvítězila nad Nancy jasně 3:0. Na zisk tří bodů navázal tým Didiera Deschampse i dnes - tentokrát ale v daleko prestižnější soutěži - Lize mistrů. Pro Olympique to znamená vůbec první body do tabulky skupiny C, v uplynulých utkáních totiž podlehl jak Realu Madrid, tak AC Milán. Naopak Curych po překvapivém výsledku na San Siru zaváhal na domácím stadionu. Poté, co v lize nestačil na Bellizonu, totiž na Letzigrund Stadion nevstřelil ani branku a musel se smířit s porážkou 0:1.

Důležité okamžiky zápasu přišly až po změně stran. Tím nejdůležitějším se stal ten ze 69. minuty. To totiž zamířil přesně stoper Gabriel Heinze, v Lize mistrů již dvoubrankový střelec. Domácí si ještě na závěrečných pár minut zahráli přesilovku, těsně před koncem byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Laurent Bonnart.

Již ve třetí minutě se hosté radovali z úvodní branky zápasu. Cheyrouův přímý kop z dvaceti metrů vyrazil Leoni pouze před sebe, čehož využil dobíhající Brandao. Míč se sice již třepotal v síti, rozehrávalo se ale pouze od brankáře Leoniho. Gól nebyl uznán pro ofsajd. Francouzi měli více ze hry, chyběla jim ale větší přesnost v koncové fázi. Do ojedinělé šance se tak dostali i domácí. Gajičův pokus levačkou se ale zakroutil vedle Mandandovy levé tyče.

Zhruba po půlhodině hry zkoušel štěstí z dálky opět Cheyrou, který se dostal k odraženému balonu. Tentokrát ale jeho střele nezamířila mezi tři tyče. Ani jeden z týmů si v této části utkání nedokázal několikrát přesněji přihrát a hrálo se prakticky pouze ve středu pole. Z nudného průběhu vytrhl svou střelou diváky snad jen Okonkwo, jehož zoufalá střela z pětatřiceti metrů ale zamířila spíše k rohovému praporku než k brance.

Dalším, kdo se pokoušel překvapit soupeřova brankáře z dálky, byl Lucho González v dresu Marseille. Ani tentokrát ale gólman nemusel vynaložit veliké úsilí, aby střela neskončila brankou. Jednu z vážnějších šancí spálil pravděpodobně Hilton. Ten si naběhl na Valbuenův centr, z malého vápna ale nepochopitelně přestřelil. Tři minuty před koncem Mamadou Ninag opět dokázal, proč je pro svůj tým tak platný. Nejdříve obešel svého strážce a následně přesným pasem oslovil na penaltovém puntíku postaveného Brandaa. Johnny Leoni ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Curych nechtěl zopakovat zaváhání z úvodu prvního poločasu a v druhém dějství raději převzal iniciativu sám. Vonlanthen zkoušel prostřelit Mandandu technickou střelou zpoza pokutového území, gólman Olympiquu ale vytasil skvělý zákrok. Na druhé straně se opět připomněl Brandao. Jeho střílený centr ale nakonec skončil v zámezí, Niang na něho pouze těsně nedosáhl. Po nadějně rozbíhajícím se začátku ale opět oba týmy zařadily zpátečku, či spíše neutral, a hrálo se bez větších výkyvů u středového kruhu.

To se změnilo v 68. minutě. Lucho svým dlouhým centrem z pravé strany našel volného Gabriela Heinzeho, který svým tvrdým volejem propálil bezmocného brankáře Leoniho - 0:1. Curych se ale téměř dočkal okamžitého vyrovnání. Za vším stál tvrdý Gajičův centr, který se od jednoho z obránců odrazil do pokutového území. Aegerter se již natahoval po balonu, naštěstí pro Marseille ale bryskně zasáhl Heinze.

Ke konci zápasu musel Mandanda velice často chodit mimo branku pro dalekonosné střely a centrované míče. Kapitán domácích Tihinen již dokonce ve vzduchu překonal brankáře Marseille, hlavičkou ale minul. Domácí se sice tlačili do útoku, žádná vážnější situace již z toho ale nebyla; přestože hosté hráli od 90. minuty bez vyloučeného obránce Bonnarta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, ALLEZ MARSEILLE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to taky vidim

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Marseille 100% vyhraje 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

ty si 100% idiot... ( jako že to víš )

Reagovat
smazaný uživatel

nebude to sranda marseille vyhraje ale max o gol 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

╔╗═╔╗═════════════════

║║═║╠══╦══╦══╦╗╔╗═════

║╚═╝╠═╝║╔╗║╔╗║║║║═════

║╔═╗║╚╝║╚╝║╚╝║╚╝║═════

╚╝═╚╩══╣╔═╣╔═╬═╗║═════

═══════╚╝═╚╝═╚══╝═════

╔╦═╦══╦╦╦╦╗╔╦══╦══╦╦═╗

║╔╗║╔╗║║║║║║║╔╗╠═╝║╔╗║

║║║║╔═╣║║║╚╝║╔═╣╚╝║║╚╝

╚╝╚╩══╩══╬═╗╠══╩══╩╝

═════════╚══╝════════

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele