základní skupiny - skupina D
25.11.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

APOEL si s Atléticem rozdá po bodu, týmy remizovaly 1:1

Před dvěma měsíci spolu oba týmy bez branek remizovaly. Podobný scénář se opakoval i dnes, přestože padly dvě branky. Atlético prohloubilo svou krizi, když v Nikósii pouze remizovalo 1:1.

Pro madridský celek je to v letošní Lize mistrů teprve třetí bod, na postup do osmifinále tak může ihned zapomenout - od postupových pozic ho nyní dělí šest bodů. V posledním utkání skupiny D však své bodové skóre ještě může vylepšit, když na stadionu Vicente Calderóna hostí FC Porto. Stejně tak se ale může stát, že ho na třetím místě, zajišťujícím postup do Evropské ligy, vystřídá APOEL Nikósie, ač je to nepravděpodobné. Řecký tým se dvěma body zajíždí za týden do Londýna, kde se utká s vítězem skupiny Chelsea.

Jako první udeřili domácí. Již v páté minutě se rozradostnilo celé Řecko. Největší zásluhu na tom měl Nenad Mirosavljevic, jenž otevřel skóre zápasu. Atlético ale ostudu alespoň částečně odvrátilo, když v 62. minutě korigoval na konečných 1:1 Simao.

Zápas nabral hned zezačátku nečekaně rychlý spád. Hned po dvaceti pěti sekundách hry obdržel domácí Jorge žlutou kartu za faul na Agüera, hosté navíc měli výhodu přímého kopu ze solidní pozice. Jako první se ale z branky radovali domácí příznivci, takže prakticky celý Neo GSP Stadium. Nectarios Alexandrou si na pravé straně pohrál s Tomášem Ujfalušim, odcentroval přes něho do pokutového území a tam byl již připravený Nenad Mirosavljevic. Gólman Asenjo byl tentokrát bez šance - 1:0.

Jakmile se Atlético, jak je již poslední dobou zvyklé, dostalo do nevýhody, začalo tlačit. Pokusy Simaa a Clebera Santany ale skončily pouze u jistého brankáře Chiotise. Přestože utkání mělo raketový začátek, další minuty byly zdlouhavé a nudné. Los Rojiblancos sice měli územní převahu, do žádných vyložených příležitostí se ale ne a ne dostat. Do těch se i přes nižší držení míče dostávali spíše domácí. Velikým problémem pro obranu hostů pak byl především hbitý Mirosavljevic.

Ke konci poločasu předvedl efektní ťukes s Alexandrouem, nakonec se ale ukázal jako neefektivní - míč skončil v zámezí. Rozhodčí tak pískl do píšťalky a ukončil další trápení španělského týmu. Druhá půle začala podobně, jako skončila ta první. Individuálními akcemi Mirosavljevice. Ten byl ale naštěstí pro Atlety v útoku APOELu osamocen. Po hodině hry se řítil sám na brankáře Asenja Alexandrou, ale jeho slabá střela byla předem předurčena k neúspěchu.

Jurado poté skvělou přihrávkou oslovil Forlána, ten ale z velice dobré pozice minul; jako by dal zapomenout na obávaného kanonýra ze sezóny minulé. Když už to vypadalo, že Atlético si opět uřízne ostudu a prohraje, ujal se míče Agüero. Ten dalším dobrým pasem oslovil ke skórování opět Forlána, ten ale z malého vápna nastřelil pouze brankáře domácích. Naštěstí pro hosty se míč odrazil do nohy Simaovi, který již prázdnou brankou nepohrdl - 1:1.

Rojiblancos se po vstřeleném gólu vzchopili, jejich útočné snahy byly ale přesto něčím limitovány. Pokud by už branka padla, pravděpodobně by to bylo z chyby jednoho z obránců, APOEL ale bránil svědomitě a jedinou další šancí již byla slabá střela Maxiho Rodrigueze. Zápas skončil 1:1 a ukázal, proč jsou oba týmy na dvou spodních pozicích ve skupině D.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
diastan

0-2

Reagovat
diastan

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, APOEL si outsiderem skupiny poradí

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 handicap X

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

jasan, dvojka jako vyšitá...už to mám i na tiketu !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka jak vyšitá co? Tohle je Atletico Madrid v sezoně 09/10 aneb FC Nám se nechce ok lidi?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

akorat se ztrapnujes. zrovna zadni chodci v tymu nejsou, vsichni drou, ale ono to proste nejde. forlan neda pet tutovek za zapas, zaloznici nejsou schopni pripravit poradnou sanci a obrana je tragicka jako vzdycky. jediny dva hraci, kteri letos hraji slusne jsou asenjo a aguero. tem ostatnim hlavne chybi sebevedomi, jsou uplne na dne, nahoru se ale musi dostat zase sami...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele