základní skupiny - skupina D
09.12.2008 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Eindhoven opět neuspěl. Liverpool zápas otočil

Eindhovenu se letos v Lize mistrů nedařilo. PSV to jen podtrhnul v posledním utkání základní skupiny proti Liverpoolu, ve kterém doufal v postup do Poháru UEFA. Jenže domácí anglickému soupeři podlehli a letos v pohárech končí.

V Phillips Areně proti sobě nastoupily celky z rozdílnými cíli. Oba chtěly vyhrát, jelikož Liverpool pomýšlel na první místo ve skupině, kdežto domácí doufali, že by se mohla posunout na třetí příčku a kvalifikovat se tak aspoň do Poháru UEFA.

Hostující kouč Rafa Benitez také nechal několik svých opor odpočívat. Na střídačce se tak netradičně objevili Gerrard, Alonso nebo Reina. Na hostujících fotbalistech bylo od prvního písknutí do píšťalky vidět, že budou hrát v nesmírné pohodě.

Domácí naopak byli pod docela velkým tlakem, ale také na nich bylo vidět, že jsou hladoví po vítězství a rádi by si i proti Reds dokázali, že stále patří do této souteže. Až ve 20. minutě poprvé domácí vystrašili brankáře Cavalieriho a konkrétně to byl Nordin Amrabat, jehož pokus se nepříjemně svezl po kluzké trávě.

Ve 34. minutě přišla první branka utkání a dali jí domácí, nutno podotknout, že zaslouženě. Mascherano si v pokutovém území počínal velmi lehkomyslně, až se míč dostal k Lazovičovi a tam jej s přehledem uklidil do hostující branky - 1:0. Nyní se to bylo na Reds, jestli ukáží nějakou reakci na tento moment a odpověď přišla.

Své štěstí nejdříve ve vápně zkoušeli N'Gog a Agger, ale ujala se až střela Ryana Babela půl minuty před koncem první půle. Nizozemský fotbalista zůstal nikým nekrytý v blízkosti značky pokutového kopu a nedal Isakssonovi nejmenší šanci zareagovat - 1:1. Do kabin se tak šlo za tohoto nerozhodného stavu.

Do druhého dějství vstoupili rozhodně aktivněji hostující fotbalisté Liverpoolu. V 51. minutě měl vyloženou šanci Robbie Keane, ale nepochopitelně ještě hledal N'Goga, kterého výborně pokryl domácí obránce Sylfido.

O sedm minut později měl dobrou šanci na domácí straně Bakkal, který střelou velkého vápna pořádně vystrašil Diega. Druhý poločas byl rozhodně svižnější než ten první, hra se přelévala ze strany na strana a bylo to dáno hlavně větší aktivitou anglického klubu. V 69. minutě se dostali hosté do vedení. Riera nevěděl, co s míčem, tak prostě napřáhl s 25 metrů a výstavní střelou otočil skóre.

To byl pro domácí hodně velký šok, který je už je doprovázel po celý zbytek zápasu. V 77. minutě hosté dokonce svoje vedení ještě zvýšili. Keane našel učebnicovým pasem N'Goga, který obstřelil Isakssona a rozhodl tak o osudu tohoto utkání - 1:3.

Zkušenosti hostům pomohly k tomu, aby v tomto utkání už nic neponechali náhodě a odvezli si domů plný počet bodů za vítězství 1:3 na půdě PSV Eindhovenu.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV už jde jenom o kvalifikaci do UEFA, takže budou chtít vyhrát. Liverpool chce zase postup z prvního místa, takže můžeme čekat dobrý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že to dopadne takhle 2:1 pro Reds...gol dá Gerrard a Kean(Jestli se dostane na hřiště) jinak LIVERPOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

to by mela byt jasna vyhra reds, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty ..

Reagovat
smazaný uživatel

diky, diky, este koukni na AS ŘÍM

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem kto píše tento článok...ale Agger nemal žiadny kartový trest. V tejto sezóne tuším ešte nemá ani jednu žltú kartu, tak si overte fakty. Hyypia hral v základe, lebo Agger nepresvedčil.

A v súpiske na LM Hyypia nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to psal? vzdyt PSV hrjou doma a ne opacne

Reagovat
smazaný uživatel

no koukam tady je těch nesmyslu víc třeba jako že Lucas byl kapitanem Brazilských olimpijských vítězu....podle Beniteze,nu ale Brazilci nikdy olimpiadu nevyhraly

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina D je rozhodnuta, postupuje Liverpool a PSV. Možná že Liverpool má motivaci zvítězit a vybrat si tak »slabšího« soupeře pro osmifinále. Možná že PSV má eminentní zájem o UEFU. Kdo ví? Skutečné záměry obou trenérů se asi nedozvíme. Vsadil bych si na přesný výsledek, tip Ostatní Výsledek (OV). Sázku na to, že zápas neskončí ani jedním z uvedených osmi výsledků v nabídce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš z Fortuny nebo to jenom kopíruješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, kdo to psal??? Je tady někdo z redakce, chci vysvětlení

Reagovat
smazaný uživatel

BOŽE ! ! ! Tento článek je úrážka, je zde napsáno mnoho nesmylů, ten´největší, je že PSV hraje venku, Vdyť hrajou doma!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moje sestava Liverpool:

********** Reina **********

*** Arbeloa *** Agger *** Dossena *** Aurelio ***

*** Benayoun *** Lucas *** Gerrard *** Mascherano *** Babel ***

********** Keane **********

Reagovat
smazaný uživatel

Aurelio je už přes týden zraněný :) a Dossenu bych radši na stopera nehnal, potom bylo jasné, že Beňák nechá Gerrarda odpočívat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrarda bych nechal hrát, ale Carragher by měl aspoň jeden zápas vynechat, pak by se tam Dossena hodil, jinak měl být pro LM přihlášenej Hyppia, ale jak se Skrtel uzdraví tak to bude ok. Njn co už.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy vyhrála Brazílie Olympiádu????????????Že jsem to nikdy neslyšela.

Reagovat
Aris1914

1. poločas skončil krásně 1:1 a měl jsem, že daj oba gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele