základní skupiny - skupina D
09.12.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille remizovala s Atlétikem a zůstává v pohárech

Marseille bojovala na dálku s Eindhovenem o třetí místo ve skupině zaručující účast v Poháru UEFA. Olympique sice doma nevstřelil Atlétiku Madrid jediný gól, díky prohře Eindhovenu ale v pohárech letos zůstává.

Díky čtvrtému bodu v Lize mistrů se Marseille kvalifikovala i do jarních bojů Poháru UEFA. Notně jí k tomu ale dopomohl Liverpool, který dokázal porazit jejího přímého konkurenta z Eindhovenu 3:1. Atlético kvůli výhře Liverpoolu postupuje do dalších fází Ligy mistrů pouze z druhého místa, na čelo tabulky ztratilo dva body.

Kouč hostů Aguirre provedl v sestavě oproti ligovému zápasu s Gijonem hned osm změn, přesto to bylo Atlético, které si vypracovalo první průnik. Po levé straně se prodral Argentinec Agüero, na jeho centr si ale nikdo nenaběhl a tak ho bez problémů dokázal odvrátit Zubar. Od té doby už to byli pouze domácí, kteří stříleli a centrovali na protivníkovu branku...

Ofenzivní snažení navíc po půlhodině hry narušilo zranění dvaadvacetiletého útočníka Marseille, Samassy. Ten hrál vůbec svůj první zápas Ligy mistrů, když mu místo uvolnil zraněný kanonýr Mamadou Niang. Po půlhodině hry tedy musel domácí kouč Gerets střídat, na hřiště přišel Mathieu Valbuena.

Snad první vážnější střela přišla až pět minut před koncem poločasu, s plavající střelou obránce Zubara ale neměl gólman Coupet nejmenší problém. Touto nejvážnější "šancí" zakončili fotbalisté Marseille první poločas a odebrali se do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se hra alespoň trochu oživila, možná to bylo dáno poločasovým výsledkem mezi Liverpoolem a PSV - 1:1. V tom případě totiž neměla Marseille jistý postup do Poháru UEFA, hosté se stále chtěli na dálku poprat o první místo ve skupině.

Byli to právě hosté, kteří ve druhém poločasu začali více tlačit. Po příchodu Diega Forlána se drali do útoků daleko častěji a svého soupeře místy přehrávali. Přesto se nedokázali dostat do žádné vyložené šance a za celý zápas měli jedinou střelu, která navíc nemířila mezi tři tyče.

Největší šance tak musela mít Marseille. Ty přišly v průběhu druhého poločasu především ze standardních situací. Po sérii rohových kopů propadl míč k Hatemu Ben Arfovi, ten ale dal svému krajánkovi v brance příliš mnoho času a jasná šance tak přišla vniveč.

Grégory Coupet dokázal zlikvidovat i přímý kop Zianiho, a když svou šanci neproměnil ani Taye Taiwo, museli se domácí spoléhat na útočnou sílu Liverpoolu... Ten naštěstí pro Francouze vyhrál a vyřadil tak přímého konkurenta Marseille v boji o Pohár UEFA - PSV Eindhoven - z evropských pohárů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle me Marsei zabere a prejede doma Athletico 2:0, hladka vyhra.

Doufam, ze Marsei postoupi do poharu UEFA a ukaze co v ni je.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem ke stavu v tabulce to přeji MARSEILLE! tip 2:1

Reagovat
Kempes12

Co to píšou za blbosti,vždyť Eindhoven hraje doma!

(Eidhoven totiž bude bojovat na půdě anglického Liverpoolu a z Anfield Road se body vezou opravdu velmi těžko.)

Jinak věřím doma Marseille,typ 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

takx to nechapu....asi se mekdo z redakce zblaznil ..... viz:http://www.eurofotbal.cz/liga-mistru/2008-2009/preview/psv-eindhoven-liverpool-fc-170159/

kdyz to ma i v titulku a celej clanek rozebira jak to hoste z Holandska budou mit na Anfield Road tezky....tomu rikam renonc par excelance

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdyz vidim i ty svy preklepy....holt nikdo neni neomylnej :D

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

I zde bych volil sázku na přesný výsledek. Není jisté s jakou sestavou nastoupí Aguirre, trenér hostujícího týmu. Zápas může skončit bez branek, ale také brankovou kanonádou. V těchto zápasech u mne dostává přednost vyšší kurs hraný na náhodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš z Fortuny nebo to jenom kopíruješ? ...podruhé...

Reagovat
F.Torres

tady i myslim ze je jasny vitez marseille, atletiku o nic nejde a jim de aspon o uefu

Reagovat
sosna

...a právě proto proto se budou snažit a kazit, zatímco jim tam v pohodě hrající Atletico šoupne 2 fíky a je vymalováno...ale uefu přeju marseille takže ujfi vlastňák (pokud nastoupí) a 1:1

Reagovat
Aris1914

na tendle zápas jsem si říkal to je jasný plusko taky, že jsem ho tam dal a ono h....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele