základní skupiny - skupina D
26.11.2008 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid porazilo PSV Eindhoven a postupuje

Prázdné tribuny a ne moc záživný fotbal, to se odehrálo dnes na stadiónu Vicente Calderona, kde domácí Atletico porazilo PSV Eindhoven díky brankám Simaa a Maxiho 2:1.

Hosté z Eindhovenu začali zápas docela aktivně, když se snažili napadat domácí a sami si vytvářet kombinacemi nějaké šance. Nicméně jejich příhrávky byly dosti nepřesné. První vážnější šanci tak měli domácí. Ve 13. minutě našel Seitaridis volného Simaa, ale jeho střela byla zblokována.

Portugalská reprezentant však dlouho neotálel a opět na sebe upozornil, když o minutu později poslal Atletiko do vedení. Po chybě obrany PSV se k němu dostal míč a Simao ho z hranice malého vápna levačkou poslal do sítě - 1:0.

Úvodní branka dostala domácí hodně na koně. Ti se od této chvíle snažili rychlou hrou rozvrátit obranu hostí a ještě nějakou tu branku přidat. Střelecké pokusy Maniche, Raula Garcii a Maxi Rodrigueze však v síti neskončily.

Ve 28. minutě přišla druhá branka španělského klubu. Po standardní situaci se k míči dostal Maxi Rodriguez a jeho dělovka skončila v šibenici, Atletiko tak vedlo o dvě branky. Hostující kouč Stevens musel hned na to vystřídat zraněného Afellaye, kterého nahradil Bakkal. Do konce první půle se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale výraznější šanci už si ani jeden klub nevypracoval.

S další změnou v šatně vyrukoval hostující kouč, Pieterse nahradil Culina. Hostům se také podařilo hned ve 47. minutě snížit, když se po standardní situaci prosadil Koevermans - 1:2.

I domácí museli střídat, ze hry odstoupil zraněný Heitinga a místo něj na hřiště přišel Ibaňez. Po hodině hry bylo vidět, že Atletiko tento zápas rozhodně nechce ztratit, ale také nechce podstoupit velké riziko ke vstřelení další branky. Příležitost ke skórování měli Aguero i Pernia, ani jeden však branku PSV netrefil.

V 66. minutě přišlo další střídání domácích, když ze hry odstoupil argentinský mladík Aguero a nahradil ho Florent Sinama-Pongolle. Tempo hry bylo rozhodně nižší než v první půli, hostům se moc nedařila kombinace a domácí hráli spíše na jistotu a hra byla kouskována různými fauly a standardními situacemi, což jim vyhovovalo.

I po osmdesáti minutách byl obrázek hry stále stejný, domácím ale výsledek 2:1 vyhovoval. V 81. minutě měl ještě šanci Jeremie Brechet z PSV, ale jeho hlavička nakonec zmatek nezpůsobila. Francouzský obránce se svými dlouhými míči snažil podpořit útok hostů, ale ten zůstal do konce zápasu hluchý. Atletiko tak dokázalo porazit i bez fanoušků PSV Eindhoven 2:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná věc, 4:0 Aguero 2, Forlan 1, Simao 1

Reagovat
smazaný uživatel

hra bez díváků těžkej zápas eidhoven bude chtít urvat aspon boda to samy marseille aby meli aspon ten pohar uefa

Reagovat
smazaný uživatel

jj mas pravdu, ale spis bych rek, ze boda urve marsei. Tady to vidim na vyhru atletica.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm těžký zápaas-2:2?

Reagovat
satan_666

Atlético je jasně lepší,musí vyhrát,tip jen 2:1 když je to bez diváků

Reagovat
smazaný uživatel

NEZDA SE TO ALE TEZKEJ ŠPÍL ALE ATLETIKO JE FAVORIT TAK BY MEL VYHRAT

Reagovat
sosna

3:0 Kun 2,Simao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele