základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Brémy porazily Real a oživily své postupové naděje

Werder Brémy uštědřil na domácím hřišti porážku Realu Madrid a oživil tak své naděje na postup do dalšího kola Ligy mistrů. Ač německému celku chybělo několik klíčových hráčů v čele s Diegem, využil hojně chybující defenzívy úřadujícího španělského mistra ke vstřelení tří gólů. Real si mírně zkomplikoval cestu do osmifinále, kam se s jistotou kvalifikuje v případě jakéhokoli bodového zisku proti Laziu v posledním zápase na domácí půdě.

V samotném utkání měl nejprve dvojí příležitost Sergio Ramos, ovšem ani jeden z jeho pokusů do sítě nepronikl. A tak se gólu dočkali domácí příznivci. Ve 4.minutě odcentroval z pravé strany Fritz, Sanogo míč nezkrotil, zato však číhající Rosenberg ano. Švédskému útočníkovi střela sice nevyšla, přesto Casillase prostřelil.

O osm minut později pálil na branku brémského náhradníka Vandera Robinho, ale uspěl teprve o minutu později. Malý Brazilec, který spolu s brankářem Casillasem vybočoval z šedi hostujícího týmu, skóroval po samostatné akci vedené po levé straně. Pak střílel po rohu Gutiho mimo Marcelo a to bylo na dlouhé minuty ze strany Bílého baletu vše.

To Werder se činil více. Hráči v zelenobílém využívali laxní hry Marcela a nesehranosti Metzeldera a Pepeho k průnikům zejména po pravé straně. Ve 26. minutě se po přihrávce Rosenberga neprosadil na kraji šestnáctky Sanogo. Po jeho přihrávce pálil o šest minut později Slovinec Tošič. Pak v krátkém sledu stříleli na branku Casillase po přihrávkách Dána Jensena Rosenberg se Sanogem. Útočník Pobřeží Slonoviny se konečně prosadil ve 40. minutě po pasu kolegy z útoku Švéda Rosenberga – 2:1. Akce byla vedena opět přes levou stranu Realu, Rosenberg obehrál Gaga, Metzelder přišel pozdě a africký útočník zasáhl balón před Pepem.

Do šaten odcházeli spokojenější domácí. Realu opět špatně hrál střed zálohy ve složení Diarra – Gago. Před nimi operující Guti se jen stěží prosazoval, stejně jako dvojice útočníků Raúl – Van Nistelrooy.

V úvodu druhého poločasu měli po šanci právě útočníci Realu, ovšem jejich střelecká snaha vyšla vniveč. Pak hlavičkoval do Casillasovy náruče Sanogo a v 55. minutě pálil mimo po pasu Robinha ve vyložené šanci Van Nistelrooy. Domácí zvýšili svůj náskok v 58. minutě po nádherné přihrávce Jensena, která našla svého adresáta v osamoceném Huntovi, který neměl problém překonat Casillase. Zbytečné dodávat, že i tato akce šla přes část hřiště, kterou měli na starost Marcelo a Metzelder.

Real přesto ještě dokázal snížit, když se po skvělé přihrávce Gutiho prosadil v 71. minutě Van Nistelrooy, jehož oblouček si našel cestu do sítě gólmana Vandera. Do konce zápasu byli aktivnější ale překvapivě domácí. Pokus Sanoga z 80. minuty šel vedle a se střelou Carlose Alberta z 88. minuty si poradil Casillas.

Kletba utkání v Německu tak stále visí nad Bílým baletem, který vyhrál na německém území v Lize mistrů pouze jediný zápas. Oba týmy tak musí o postup ze skupiny tvrdě bojovat. Real doma proti Laziu a Werder, už s Diegem, na horké řecké půdě proti Olympiakosu.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezkej zapas pro Real...muj tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vychází mi remíza. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

cha cha

Reagovat
smazaný uživatel

tak Bremy to maju vo vlastnych rukach, snad v Grecku zaberu naplno

Reagovat
smazaný uživatel

kamaráde,na to zapomeň..Olympiakos forever!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzes fandit takovejm sedlákům

Reagovat
M11

co je na tom jako ?

Reagovat
Kapřík

Každej nemusí fandit týmu kterýmu se zrovna daří jako někdo...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

je ověřeným faktem, že takovou přezíravostí k soupeřům trpí výhradně fans "velkoklubů" (i když Arseanal zrovna žádný velkoklub není)....oni si ti kašpárci v rámci upevnění vlastniho sebevědomí vybrali ve své době nejvíce úspěšný klub a dělá jim hodně dobře když mohou na ostatní házet machry....jsou to viceméně všechno jen takoví chudáci, tak jim přejme tu jejich malou radost..

Reagovat
smazaný uživatel

no ja fandim Barce, ale v tejto skupine drzim palce Werderu...proti Grekom inak nic nemam a Pireu sa dosial v LM nedarilo takze pripadny postup im zavidiet nebudem, ale prajem to Bremam

Reagovat
smazaný uživatel

Fandim Olympiakosu již dlouhá léta,ještě dříve,něž tam přišel Zlatko Zahovič a Giovanni..Myslím,že sedláci to nejsou a letos si postup opravdu zaslouží,vyhrát 2x venku je pro ně vynikající..Doufám,že doma bude opět peklo a Brémy nevyhrají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele