základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2007 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica zdolala Celtic a má důležité body

Životně důležitý byl pro Benfiku z hledika postupu zápas proti Celtiku Glasgow. Zatímco na skotském kontě už byly tři body ze zápasu s Milánem, na tom domácím svítila nelichotivá nula. To vzájemný zápas změnil - Benfika vyhrála nejtěsnějším rozdílem, když jediný gól padl až tři minuty před koncem.

Na nápravě neslavné bilance pracoval nejusilovněji útočník Benfiky Oscar Cardozo, jehož souboje s polským brankářem Celtiku Borucem byly ozdbou zápasu. Na centr Léa v úvodu utkání však Cardozo ještě nedosáhl. Celtic zahrozil Donatim, kterému připravil palebnou pozici Killen, ale Quim byl na místě. Největší šanci první půle měli domácí. Katsuranisovu hlavičku však Boruc bravurně vyškrábl na roh.

Další skvělý zákrok předvedl Boruc v úvodu druhého dějství, když vychytal poprvé hlavičkujicího Cardoza. O chvíli později se ke střele z ostrého úhlu proháčkoval Rui Costa, mířil však mimo tři tyče. Celtic se připomněl pokusem Killena do boční sítě a také ránou McGeedyho z dálky. Quim si s ní však poradil. Jinak se hrálo prakticky neustále na polovině hostů. Tvrdě to zkoušel na Boruce Cristián Rodriguez, ale neuspěl. Stejně jako dorážející Cardozo, který trefil břevno, od něhož se míč odrazil na brankovou čáru a zpět do hřiště. Podruhé zachránila brankáře Celtiku branková konstrukce krátce nato. Znovu u toho byl Cardozo, jenž si v pokutovém území udělal prostor a z otočky trefil pravou tyč Borucovy svatyně. Nakonec se však Paraguajec přece jen dočkal. Tři minuty před koncem si naběhl na oblouček střídajícího Angela di Marii a střelou podél Boruce rozjásal ochozy.

Zaloužené vítězství domácích zamotalo situaci ve skupině, kde jsou v reálné hře o postup stále ještě všechna mužstva.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Devil

Celtic musi vyhrat nad simulantama z Lisabonu !

Reagovat
HOST*bary72

Pro mne nejzajímavější zápas ze středečních. Celtic na pevnině zatím ještě neumí podávat vyrovnané výkony, takže bych mírně favorizoval Benfiku. Tip 1:0.

Reagovat
HOST*

Benfika vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

cardozo docela se predved a zastinil ostatni hvezdy Benfiky.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele