základní skupiny - skupina H, 2. kolo
02.10.2007 20:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Slavia v Seville neuspěla

Pražská Slavia si další body do tabulky své skupiny Ligy mistrů nepřipsala. V Seville doplatila na chyby v rozehrávce a prohrála 2:4. O branky domácích se postarali Kanouté, Fabiano, Escudé a Koné, za Slavii na 1:1 vyrovnával Pudil a v závěru na 2:4 korigoval Kalivoda.

Domácí začali velmi aktivně a brzy přišly šance. Už ve třetí minutě se poprvé probíjel Luis Fabiano, v tísni nezakončil, další příležitost měl Keita, Vaniak si však s jeho střelou z hranice vápna pěkně poradil. Jenže hned za minutu inkasoval. Nejprve chyboval Suchý, toho využil Keita, vyslal vpřed Kanoutého, proti tomu špatně vyběhl Vaniak, francouzský útočník si jej obhodil a zakončil do prázdné branky. Míči chtěl ještě ve skluzu do sítě pomoci Fabiano, ale netrefil a branka tak byla připsána Kanoutému.

Domácí byli dále aktivnější, ale pak přišla vůbec první šance Slavie a bylo vyrovnáno. Dragutinovič nedůrazně bránil u pravé postranní čáry Krajčíka a ten dokázal odcentrovat. Bráněný Vlček míč jen tečoval za vápno, kde byl připravený Daniel Pudil a parádním volejem se trefil do horního růžku Palopovy branky - 1:1

Na obrazu hry se vyrovnáním nic nezměnilo, tempo stále udávali domácí. Ve 20. minutě vymysleli domácí krásnou přihrávku za obranu na Kanoutého, obránci se však stačili vrátit a soupeře do zakončení nepustili. Ještě větší šanci měl po pěkné akci Kanoutého Luis Fabiano, ale hlavou mířil nad prázdnou branku. Ve 27. minutě už domácí fanoušci měli důvod k radosti. Kanouté poslal pěknou patičkou na zteč Luise Fabiana, ten utekl Šourkovi, obešel Vaniaka a bez problémů trefil opuštěnou branku - 2:1.

I dál dominovala Sevilla. Ve 31. minutě se do vápna dostal Fabiano, mezi dvěma obránci padl k zemi, ale ruský rozhodčí Baskakov hraniční zákrok pustil jako čistý. Hned za minutu Kanouté z úhlu trefil boční síť, v závěrečných minutách měl další dvě možnosti Fabiano, ale nejprve ho vychytal Vaniak a jeho druhou střelu zblokovali obránci. Slávisté do konce poločasu zahrozili jen jednou, z přímého kopu centroval Pudil, Švec míč jen lehce tečoval a Vlček v nadějné pozici hlavou nedosáhl.

Do druhého poločasu vstoupili nečekaně aktivněji hosté a na chvíli zatlačili Sevillu na vlastní polovinu. Přišly i dvě slibné šance, Vlček v dobré pozici po rohovém kopu přestřelil, minutu nato zpoza vápna Belaid minul.

V 58. minutě ale domácí snažení Slavie zchladili. Centr z rohového kopu prodloužil Boulahrouz a Julien Escudé zcela volný u zadní tyče neměl problém doklepnout míč do branky - 3:1. Vše se vrátilo do starých kolejí, pány na hřišti byli opět domácí. V 66. minutě ve velké šanci neuspěl Kanouté, ale za tři minuty vyrobil hrubku Belaid, namazal Kanoutému, ten posunul na střídajícího Arounu Koného a ten si tváří v tvář Vaniakovi věděl rady - 4:1.

Slavia rezignovala, domácí zápas v pohodě dohrávali. V 83. minutě mohl ještě zvýšit Koné, ale Vaniak byl rychlejší. V nastaveném čase, kdy už se jen čekalo na konec, přišla po dlouhé době šance Slavie a byl z toho gól. Švec možná rukou zastavil akci soupeře, posunul na Ivanu, jeho střelu Palop vyrazil k Davidu kalivodovi a ten pěkným angličanem snížil na rozdíl dvou branek - 4:2.

Slávisté chtěli přidat ještě další gól a tlačila se před branku, nic podstatného už se ale nestalo. Sevilla tak podle očekávání zdolala Slavii, která byla po většinu zápasu horším týmem, ale vyloženě nezklamala. Neměla co ztratit, zázrak se nekonal, ale ostuda díky dvěma vstřeleným brankám také ne.

Autor: Petr Starý

Komentáře (55)

Přidat komentář
Messiáš

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, 0:0 a nebo 0:2

Reagovat
HOST*Devil

Slavie dostane kladu !

Reagovat
HOST*

Sevilla patří momentálně ke špičce Španělské ligy, sorry ale Slavia na ně rozhodně stačit nebude. 3:0

Reagovat
HOST*mtmr

slavia musiii remozvat aspon

Reagovat
HOST*voolod

toto je zapas ktory treba nabijat za velke prachy da sa zarobit 2:0

Reagovat
HOST*luke

4:1 tady Slavka nic neuhraje!!

Reagovat
HOST*merengues

1:1 (Puerta - Vlček)

Reagovat
HOST*Sirius

Puerta přeci zemřel na srdeční zástavu letos v srpnu ne?

Reagovat
Slejdy

myslim vazne jako ?

Reagovat
-Kopy-

3:0 (Alves, Kanouté, Keržakov)

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co tam vyváděj ti Slávisti v obraně, to je trága .. každopádně je jim ku cti, že se snaží hrát fotbal! podotýkám slovo fotbal což asi Sparťani ani neví co je každopádně obrana, a vlastně všechno začíná z neskutečných hloupých individuálních chyb. Vždyť přece proti tak silnému útočnému mužstvu musí hrát na jistotu, ne si to ťukat ve vápně proboha!!! no ale fotbal zajímavý a já neuvěřitelně fandím Slavii, fakt sympatické mužstvo a snaží se hrát sympatický otevřený fotbal.. no uvidíme druhý poločas, snad se to nezvrtne v debakl, protože co si tam borci v bílofialové dovolují . Standa moc osamocený, chce to přicházejícím časem střídat, určitě by tam mohl naskočit Šenkeřík. A opravdu škoda těch zranění Slavie, jelikož si dovolím tvrdit, že kdyby hráli Tavares a Latka musí být ten fotbal daleko vyrovnanější! Hlavně Latka chybí, tak nezkušená stoperská dvojice je zálusk na debakl a překvapivě Magic chytá velmi špatně. To jsou kiksy , to už snad nemá ve svém věku zapotřebí. No nic, Slavia do toho!!!

Reagovat
HOST*2+kk

To sou kidy. Viděl si v poslední době někdy Spartu? Snažila se hrát kombinačně, dalo se na to dívat tak nepruď, nebo si začnu myslet že s tvojí znalostí fotbalu to nebude zas tak horký. Jinak máš docela pravdu, kdyby nebylo u sešívek tolik zranění, možná to vypadalo jinak...a možná taky ne, to třeba uvidíme v domácí odvětě - jestli se ty lazaři uzdravěj. Ale mám pocit, že být tam Šmicer, nebylo by to tak jednoznačný.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

hmm.. proti Odense nic, proti Boleslavi jeden poločas, proti Jablonci jakžtakž. A kdy že to Sparta hraje v poslední době dobrý fotbal? poslední zápas je opravdu velký ukazatel přiznávám, že zápasy Sparty nejsou až tak marné, však já jsem si jenom lehce rýpnul. Protože si dokážu živě představit prohru Sparty v Seville 2:0, s jistotou ti řeknu, že by Sparta hrála taktický fotbal. Pro mě jako nestraného diváka je Slavia velice sympatické mužstvo. A to je pak prohra 2:4 po absolutně, ale opravdu absolutně otevřeném fotbalu super strávená chvílě u TV. Samozřejmě naivita a individuální chyby mohly Slavii představit jako slabé mužstvo. Co už pak, Sevilla je trošku někde jinde, to je jasné. Ale já jako divák můžu být jenom rád, že hrála Slavia a ne Sparta tak to je, můj názor.

Reagovat
-Kopy-

Dobrý názor, Sevilla je prostě nikde jinde, ale musí se ocenit hra Slavie...

Reagovat
HOST*2+kk

Jo, tak tohle beru a tvůj názor respektuju. Proti Odense to byla tragédie, o tom žádná, ovšem vzhledem k tý aféře se to tak nějak dalo i čekat. Netvrdim že hra Sparty je ideální-k tomu to má hodně daleko-ovšem evidentní snaha o fotbalovost tu je, to nikdo nepopře. Asi máš pravdu, v Seville by hrála Sparta určitě takticky, ovšem to by hrál na jejich místě skoro každej, takže mě ten otevřenej slávistickej fotbal docela zaskočil, ale sympaticky. Nu vot, kdoví jak by to vypadalo se zdravým mužstvem, ale jejich útočnej fotbal zahřál i u mýho sparťanskýho srdíčka(ale obranná fáze SKS teda sehr tragická, včetně Suchýho od kterýho jsem to ale vůbec nečekal) - třeba to sešívky ocení.

Reagovat
HOST*2+kk

To sou kidy. Viděl si v poslední době někdy Spartu? Snažila se hrát kombinačně, dalo se na to dívat tak nepruď, nebo si začnu myslet že s tvojí znalostí fotbalu to nebude zas tak horký. Jinak máš docela pravdu, kdyby nebylo u sešívek tolik zranění, možná to vypadalo jinak...a možná taky ne, to třeba uvidíme v domácí odvětě - jestli se ty lazaři uzdravěj. Ale mám pocit, že být tam Šmicer, nebylo by to tak jednoznačný.

Reagovat
HOST*2+kk

To mělo být výše.

Reagovat
HOST*Los Danos

Slovan by jim natrhnul prdel

Reagovat
HOST*ASR

Leda kdyby hráči Sevilly navštívili libereckej gay-club...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
Mata

Myslíš Slovan Bratislava?

Protože jestli mysliš Liberec, tak se můžu jenom

Reagovat
HOST*

Slovan Bohnice - Praha 5

Reagovat
smazaný uživatel

Herní styl velmi sympatický, bohužel "podpořený" hrubými individuálními chybami. Nejhorší na hřišti Suchý (poprvé v sezóně zklamal), Šourek (taktické chyby, to ani nebylo nervozitou) a Vaniak, ten mě dost zklamal. Jednak naprosto nesmyslně vyběhl u prvního gólu, v podstatě skoro nic nechytil, ale hlavně (a to mě štve nejvíc), strašně rychle vyhazoval rukama míč a to ještě k tomu na obsazené (!!!) hráče. To byl asi největší důvod, proč se Sevilla hlavně v druhém poločasu dostávala do smrtícího tlaku, který jsme nemohli ustát. Velmi příjemně mě překvapili Pudil a Ivana, velmi dobré výkony.

Sestava na derby: Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Belaid (Janda), Tavares, Švec, Pudil - Vlček, Šenkeřík

Reagovat
Kapřík

Viděl jsem to podobně, od Suchýho jsem zrovna v takovýmhle duelu čekal víc a Šourek si taky zrovna o základ neřekl. Vlastně moc nechápu Šourkovo zařazení, čekal jsem spíš Hubáčka ve středu-je mnohem zkušenější.

Reagovat
smazaný uživatel

Šourek je prostě čtvrtý stoper, to se nedá nic dělat. Hubáček by tam byl asi o něco lepší, ale ve dvojici se Suchým jsou oba hrozně malí, těžko říct.

Reagovat
Kapřík

Byli by malí, ale stejně se mi zdálo že by to bylo mnohem lepší. Pro Šourka to bylo asi příliš velký sousto, už před zápasem jsem byl k jeho zařazení skeptickej a tohle mi to potvrdilo. Do budoucna je nadějnej, ale teď na to zatím nemá. Těch taktických chyb co naflákal bylo až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se teda jako hráč do základu ani do budoucna moc nejeví, ale úlohu čtvrtého stopera splňuje. Skeptický byl k jeho zařazení asi každý...

Reagovat
Kapřík

Tak pravda, čtvrtej stoper pro ligu - tuhle roli určitě zvládne. Ale neodsuzoval bych ho do týhle pozice úplně, fakt si myslim, že do budoucna by to s ním mohlo jít strmě vzhůru. Však uvidíme, zkušenosti by s ním mohly dokázat divy.

Reagovat
HOST*

Souhlasím,do budoucna se zlepší,přišel mně o dost rychlejší a výbušnější než Suchý(ten ho navíc vůbec nepodržel,i když je mladší,je zkušenější),ale zase velký taktický chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Už by mohl někdo českým novinářům a redaktorům vysvětlit, že o Marka "pojďsemkamjdeš" Suchýho v Realu zájem skutečně není. A jestli někdy byl, tak po tomto výkonu naštěstí definitivně opadl...

Jinak chválím Slávku, i když ta odvážná hra byla k ničemu, protože si moc šancí nevypracovala a vzadu hořela...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ono je to těžké tomu nevěřit, když tam jste schopní přivést například Metzeldera.

Odvážná hra sice byla k ničemu, ale přesto jsem rád. Na kdyby se sice nehraje, ale absence Brabce (či Latky) a hlavně Tavarese byly markantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Metzelder je možná nejlepší německej stoper, Suchý není nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Metzelder je možná tak lazar. A nejlepší německý stoper teda rozhodně není. Suchý je velký talent, letos je zatím skvělý, nevyšel mu první zápas.

Reagovat
Mata

Ty chceš porovnávat Metzeldera se Suchým?

To si zapíjel zklamání a měl si tak 2 promile, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl tragickej, ale jinak letos držel obranu nad vodou, nechyboval, proti Ajaxu jeden z nejlepších... Kam půjde je mi celkem jedno, já chci těch 200 mega pro Slavii.

Reagovat
Shevchenko

aspoň bylo hodně gólů

Reagovat
HOST*bary72

Sympatický výkon Slavie, výsledkově to mohlo být daleko horší, ke cti ji slouží, že to nechtěla zabetonovat(to by ji vůbec nepomohlo). Bohužel až moc zaváhání(hl. 1 gól), ale vemte jen rozdíl ve zkušenostech obou mužstev. Myslím, že Slavia ještě pár bodíků ve skupině LM posbírá a nakonec půjde ze třetího fleku do UEFA Cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

ona to ani zabetonovat nemohla, když měla takhle ementálovou obranu ...

Reagovat
HOST*FCHK

ja se tesim co predvedete vy v Odense

Reagovat
smazaný uživatel

já moc ne

Reagovat
HOST*FCHK

fakt je, ze sance jsou otevrene, a Sparte postup urcite preju, maj kvalitu snad se uz probudej strelci

Reagovat
smazaný uživatel

poslední tři ligová utkání už byla herně vcelku v pořádku, ale chyběj góly

Reagovat
smazaný uživatel

Zabetonovat to můžeš vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když máš průchozí obranu, tak je lepší posílit střed pole a zkoušet udržet balon vpředu (o což se Jábulím snažil). Zabetonovat by to nemělo cenu, páč by to byl beton hodně hladovej a byla by otázka času, kdy bude rozbořen

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi pak vysvětli, proč jste v Lize mistrů pořád betonovali, když jste taky měli tragickou obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta měla tragickou obranu?

Reagovat
smazaný uživatel

Například Pergl, Homola, Koubský, Petráš - tomu říkáš obrana?

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně sem to čekal že slávisti dostanou na prdel!!!!

Reagovat
HOST*

4:2 TO NENI NIC HROZNYHO, NA 0:0 BY TO URCITE NEUSTALI

Reagovat
HOST*

A čemu říkáš na prdel? 4-2 je v LM normální běžnej výsledek...Kdyby to bylo čtyři pět nula tak jo ale 4-2 tak špatný rozhodně není

Reagovat
HOST*ital

Škoda,věřil jsem Slávii.Už z Rumuny dělali hráči Slávie hrozně chyb v rozehrávce a bylo jasné,že silnější tým to potrestá.Snad se poučíte do dalších zápasů.

Reagovat
HOST*yellow

Jasně,řekl bych že rozhodně nedostali kladu,co se vysldku tyče...ale herně to klada byla a pěkne velka:)) nicmeně věřim že ještě nějaky bod utrhnou :) Teoreticky je to možne:)

Reagovat
HOST*yellow

Taky vubec nechapu,jak nějaky blbeček muže napsat,že zapas se Sevillou skonči 1:1 a gol domacich da Puerta,,ktery už bohužel neni mezi nami...takoveho trotla bych vyliskal na mistě,,když napiše takovou blbost a projevi tim absolutni neuctu s zesnulema a k fotbalu celkově...chytrak pitomy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele