základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Šachtar si poradil s Celtikem

Šachtar Doněck přivítal na své půdě Celtic Glasgow a prakticky rozhodl o osudu utkání již v prvních deseti minutách. Nejrychlejší gól tohoto ročníku Ligy Mistrů vstřelil Brazilec Brandao, druhý gól domácích přidal Lucarelli.

Doněck šel do zápasu po sérii osmi ligových výher v řadě, chtěl navázat na vzájemné utkání z roku 2004, které vyhrál 3:0. Týmu chyběl potrestaný Čigrinskij, kapitánskou pásku si oblékl Srna. To Celtic se do Ligy Mistrů dostal postupem přes "sousední" Spartak Moskva, ve 12 utkáních venku v Lize mistrů ale uhrál jen jediný bod. Pro zápas nebyl k dispozici jediný hráč, a to Skot Pressley. Utkání odřídil Španěl Undiano Mallenco.

Celtic vstoupil do utkání velice špatně, nenavázal na remízu v Moskvě v předkole. Na levé straně započal akci Fernandinho, který obral o míč Scotta Browna, prostrčil na Brandaa a ten překonal gólmana Boruce. Hosté se ještě ani nestihli ani vzpamatovat a už prohrávali o dvě branky. Zleva nacentroval obránce Rat a Lucarelli hlavou zvýšil skóre. Brandao mohl přidat další gól, když se spoluhráčem postupovali na branku soupeře, ale radost jim zkazil odmávaný ofsajd. Celtic se vzpamatoval až na sklonku poločasu, ale Venegoor of Hesselink hlavičkoval nad a pokus McDonalda zmařil gólman Pjatov.

Další problémy dělal Brandao na konci poločasu, ale tentokrát byl Boruc úspěšnější. Převaha Doněcku pokračovala i v druhé půli. Nebezpečně střílel domácí Lewandowski, Boruc vyrazil a na dorážku se hnal agilní Brandao. Obránci ale byli u míče dříve a zakopli jej. Hráčem zápasu byl fanoušky na UEFA.com zvolen Brandao.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*vápno

Myslim si,že Šachtor výborně posílil,Lucarelli,Srna i Brandao jsou vynikajíci fotbalisti.Šachtar postopí ze skupiny a dostane se podle mě až tak do čtvrtfinále..

Reagovat
HOST*Jardel

No nevím ale Srna tam hraje dlouho to same i Brandao Lucarelli přišel nedavno a za zmínku stojí ještě Castillo, Villian, Isinho, Gladkij kež by postoupil ma na to předpoklady uvidíme jak bude hrat venku doma je hodně silný ale venku je takovej jak kdy

Reagovat
HOST*M11

Lucarelli krasny gol

Reagovat
Slejdy

šachtar vali zatim maji v poho kadr...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Bohužel. Šachtar nemám rád, jelikož to tam všechno řídí jistý ukrajinský oligarcha, Celtic je na rozdíl od nich velkoklub se vším všudy, hlavně s tradicí, která je na ostrovech stále velmi aktuální, ne jako v postkomunistických státech. Proto doufám, že až dojde pěnezovod, bude Šachtar sice stále ukrajinská špička, ale v evropských pohárech bude jen statistou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele