základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Inzaghi vystřílel Milánu snadné vítězství

Domácí si museli své předzápasové choutky na průběžné vedení ve skupině D nakonec nechat zajít. Milán rozhodl o své tříbrankové výhře ve druhém poločase, velký večer požil hlavně střídající Inzaghi, který se zařadil ke střeleckým legendám.

V mrazivém počasí v Doněcku diváci nejdřív spolu fotbalisty uctili minutou ticha památku v pondělí zesnulého Nilse Liedholma, bývalého vynikajícího hráče i trenéra hostujícího AC Milán.

Oba týmy začaly hodně opatrně. V úvodu zaujaly jen propagační pokus hostujícího Serginha a přímý kop doněckého Razvana Rata z třiceti metrů, který byl o poznání nebezpečnější a skončil kousek vedle Didovy tyče. Hostujícímu celku se drahnou dobu vůbec nedařilo zaútočit. Dlouhé nekopávané balóny většinou jediného útočníka Gilardina nenacházely, a tak se Milán často zbytečně rychle zbavoval míče.

Šachtaru se dařilo o něco lépe. Jadson nádherně uvolnil Čigrinského, jenže ten jen napálil rukavice brankáře Didy. Lucarelliho pokus poté opět zlikvidoval pozorný Dida a Srnovu snahu zhatil dobrým obranným zákrokem Nesta. Milán se s blížícím se závěrem poločasu trochu vzchopil a Gilardino dal o sobě brankáři Pjatovovi dvakrát vědět. Nejednalo se však o žádné velké šance, čas hostujících střelců měl teprve přijít.

Do druhého poločasu vyběhl úplně jiný Milán. Hosté sice na hřišti na první pohled nedominovali, Šachtar však téměř nepouštěli na dostřel Didy. A sami byli o mnoho nebezpečnější. V 56. minutě vážně zahrozil Massimo Ambrosini, když Pirlův přímý kop umístil do tyče domácí branky. O sedm minut později pak na hřiště vtrhl jako druhý útočník Filippo Inzaghi a začaly se dít věci.

Už za tři minuty svého pobytu na hřišti Inzaghi poprvé skóroval. Zmocnil se míče a nekompromisně ho poslal přesně k tyči. "SuperPippo" si ihned porozuměl s Kaká a svému brazilskému spoluhráči v 72. minutě připravil druhý gól. Utkání bylo rozhodnuto, jelikož snaha domácích vyšla naprázdno. Za hosty se ještě prosadil po přihrávce Pirla znovu Inzaghi. A trefa to pro něj byla hodně významná. Filippo Inzaghi totiž vstřelil svůj 62. gól v pohárové Evropě, čímž vyrovnal absolutní rekord legendy Bayernu Mnichov Gerda Müllera.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HOST*bary72

Může být remíza, ale přisadil bych si na AC Milán. Tahle soutěž je interesuje daleko víc než Serie A. Taky chtějí mít klid a mít brzy pojištěný postup. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zápas nesázííím

Reagovat
HOST*bary72

Já bych vsadil na AC Milán zase v Serii A a to že zase překvapí. Jak jinak, než že nepotvrdí roli favorita.

Reagovat
HOST*Devil

AC s prehledem vyhraje !

Reagovat
HOST*bary72

Jak vidno, Šachtar ztrací pomalu a jistě jistotu.

Reagovat
HOST*

aby se nedivil ja si myslim ze jeste prekvapi.Celtic s Benficou budou snadna prekazka taky ze uz jim to jednou nandali.No a dal se uvidi na koho narazi.

Reagovat
HOST*inzaghi

GRAZIA SUPERPIPPO

Reagovat
Sasha

Pirlo nahral Inzaghimu na prvni gol ne na treti jak je v clanku na treti mu nahraval Kaka

Reagovat
HOST*MADAR

HAJRA MILAN

Reagovat
sansiro

Reagovat
eder

Zombie Inzaghi se trefil. Dokonce hned dvakrát!

Reagovat
Pharrell

Ricky Kaka ziska Zlaty mic za r.2007!

Reagovat
HOST*Steve

To jo, ten dostane leda tak hovno zabalený v alobalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Crack

Hej ty vykurveny ,edere, Pipo neni zombie debile.

Reagovat
HOST*Steve

Do prdele!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele