základní skupiny - skupina E, 2. kolo
02.10.2007 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Rangers šokovali Lyon, vyhráli 3:0

Největší překvapení úterního večera se zrodilo ve Francii, kde domácí Lyon snadno podlehl Rangers 0:3. Domácí tak i po druhém zápase zůstávají na posledním místě skupiny E s tristním skóre 0:6. Glasgowským se zase o něco přiblížil postup, s šesti body na kontě jsou o skóre druzí za Barcelonou.

Zápas začal zostra, už ve třetí minutě střílel Brazilec Juninho, nejlepší hráč zápasu z týmu Lyonu, jeho ránu však zblokoval Hemdani. Ani pokus Milana Baroše o pár minut později McGregora k zákroku nedonutil. Ve 23. minutě měli první šanci hosté, Beasley zahrával roh, McCulloch si našel prostor k hlavičce a poslal Rangers do vedení. Stade Gerland byl v šoku a Juninho započal svou dřinu za vyrovnávací brankou. Jeho první přímý kop šel nad bránu, druhý o chvíli později McGregor vyrazil před sebe a Squillaci netrefil dorážku přesně. Ještě před koncem poločasu Juninho zahrozil potřetí a nejvíce, dalším přímým kopem tentokrát rozezvučel břevno.

Vstup do druhé půle se lépe povedl hostům. Daniel Cousin, letní posila z Lens, získal míč na okraji pokutového území, popoběhl a z deseti metrů střelou k tyči zvýšil vedení hostů na 2:0. Početná skupina skotských fanoušků ještě nepřestala slavit druhý gól a Beasley jim dal důvod k pokračování. V 53. minutě dostal nádhernou čtyřicetimetrovou přihrávku do brejku za obranu od vynikajícího Cousina a s klidem si poradil s Vercoutrem. Ten pravěpodobně chyboval, když se rozhodl proti Beasleymu nevyběhnout a raději zůstat na brankové čáře. Kouč domácích Alain Perrin pak ještě zkusil zamíchat sestavou, Bodmera a Baroše nahradil Hatem Ben Arfa a Keita, nicméně k ničemu tento tah nepomohl. V 70. minutě Juninho ještě jednou trefil tyč a aby toho nebylo málo, o další čtvrthodinu později pak do břevna hlavičkoval Anderson. Gólová radost však Lyonu nebyla souzena.

Úterní večer patřil Rangers. Chyby v obraně francouzského mančaftu a smůla při jeho střelách, to rozhodlo o potupné porážce domácích, kteří si hodně ztížili cestu za postupem ze skupiny.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*mari

Lyon by mohl ¨po nevydařeném prvním utkání doma vyhrát což by mohlo být storpocentní i bez Baroše, možná bude zdravý.

Reagovat
HOST*bistinko

Co sa to deje s lyonom???

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Lyon skončil ...? Škoda. Měl našlápnuto k evropský extratřídě, možná do ní i patřil, ale každoroční pouštění žilou je hraní si s ohněm - Essien, Diarra a letos Abidal, Tiago a Malouda ...

Ale možná se ještě vzchopí, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jako by nevedeli kam chteji ten klub vest.... oni ale asi ti hraci tam moc zustat nechtejí když se ozve nekdo velky....

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase padli 3 tyče nebo kolik ...ale stejně...

Reagovat
smazaný uživatel

nejde jen o tenhle zápas. Oni už nejsou tak suverénní ani v lize a ty výkony jsou takový, no, nic moc.

Reagovat
HOST*allezvous

Že po pár kolech "jen" vedou tabulku o skore a ne o deset bodů neznamená, že už jsou špatní a odepsaní. Neříkám, že není znát menší útlum,ale mluvit hned o krizi? Že nebudou mít šanci na Barce bylo vcelku jasné a porážka od Rangers je ostudná, ale Rangers mělo jednoznačně víc štěstí, stačí se podívat na statistiku. ALLEZ LYON!!!

Reagovat
rufus

3 střely na bránu, z toho 3 goly, opravdu smrtící koncovka.. Lyon měl v tomhle zápase velkou smůlu

Reagovat
HOST*Mrazik

No já měl na ně vsazeno... ráno jsem moc nadšený nebyl

Reagovat
HOST*Nazgúl

Já na ně měl taky vsazeno a nadšenej jsem nebyl už večer. Lyonu citelně chybí Coupet, ten druhej golman chytá špatně.

Reagovat
HOST*hans

nazdárek pánové,tak koukám,že jsem nebyl sám koho Lyon zklamal,je to škoda jinak vše vyšlo,měl jsem na ticketu těžší zápasy třeba Ostravu atd.

Reagovat
HOST*bary72

Tak kdepak je ten severénní Lyon co válcoval domácí ligu už 5 sezón a podobně si počínal (aspoń) v zákl. skupinách LM ??? Nyní je vidět, že opravdový velkoklub se vším všudy ve Francii - to je utopie! Ol. Lyon už bude jen nadprůrněrné mužstvo, o třídu je totiž porazil ambiciózní, ale také jen nadprůměrný Rangers.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele